Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Οι Δήμοι Καισαριανής και Χαϊδαρίου τίμησαν τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές (φωτο & βίντεο)


Πλήθος κόσμου συμμετείχε και στις εκδηλώσεις της Κυριακής των Δήμων Καισαριανής και Χαϊδαρίου για τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές την πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Οι εκδηλώσεις είχαν ξεκινήσει από το Σάββατο. (διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)


Στην Καισαριανή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο παλιό Δημαρχείο και ακολούθησε πικετοφορία προς το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς». Στην κεφαλή ήταν νεολαίοι που κρατούσαν συμβολικά «χωνιά» του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ και φώναζαν συνθήματα που ακουγόντουσαν τότε.



Ακολουθούσαν νεολαίοι που κρατούσαν πικέτες με τα ονομάτα των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών της Καισαριανής. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας έριχναν κόκκινα γαρύφαλλα στο δρόμο, ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «Πατριωτισμός το δίκιο του λαού όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού», «Χρέος στο Σικάγο και στην Καισαριανή, είναι ο αγώνας για την ανατροπή», «Το Μάη οι εργάτες πότισαν με αίμα, εμπρός λαέ σήκω και πολέμα», «Δόξα και τιμή στην Καισαριανή στο κάθε νεκρό κομμουνιστή».

Παράλληλα από το Χαϊδάρι είχε ξεκινήσει λαμπαδηδρομία από το «Μπλοκ 15».Όταν οι λαμπαδηδρόμοι έφτασαν στην Καισαριανή τους υποδέχθηκαν οι Δήμαρχοι Καισαριανής Ηλ. Σταμέλος και Χαϊδαρίου Μ. Σελέκος.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε μίλησε ο Κώστας Γαβριλάκης γραμματέας του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Καισαριανής ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας στον αντίποδα της αστικής επιχείρησης για την αναθεώρηση και παραχάραξη της ιστορίας».(διαβάστε όλη την ομιλία ΕΔΩ)



Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλ. Σταμέλος αναφέρθηκε στα σύγχρονα μηνύματα της θυσία των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών τονίζοντας ότι «τα ιδανικά, οι ιδέες, τα συνθήματα που γαλούχησαν και ενέπνευσαν τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής του 1944 αλλά και τόσους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες της εργατικής τάξης παραμένουν επίκαιρα και αναγκαία όσο ποτέ».


Αναφερόμενος στην επαίσχυντη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σημείωσε ότι πρόκειται για «νεκροθάφτη όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει» και τόνισε ότι «αυτή η αντεργατική αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν θα έχει τέλος αν δεν δυναμώσει η λαϊκή πάλη, η ενότητα και η οργάνωση του λαού». (διαβάστε όλη την ομιλία ΕΔΩ)

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στο Σκοπευτήριο εκ μέρους του ΚΚΕ από τη Λουίζα Ράζου μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, εκ μέρους της ΚΝΕ από τον Μανώλη Ραπανάκη μέλος του ΚΣ, από το Δήμαρχο Καισαριανής, από το Δήμαρχο Χαϊδαρίου από Σωματεία και μαζικούς φορείς της πόλης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το προσκλητήριο νεκρών.
http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom