Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Αλωνίζουν οι ΜΚΟ στο Προσφυγικό

Γνωρίζει, άραγε, η κυβέρνηση από πού κρατάει η σκούφια τους και από πού ξεφύτρωσαν;
του Μάκη Κουρή
Ελάχιστες προσφέρουν πολύ σημαντικό έργο, οι περισσότερες κάνουν αρπαχτές και κάποιων ο ρόλος είναι ύποπτος. Ποιος τις χρηματοδοτεί, ποιοι μετέχουν και πού δίνουν λογαριασμό;

Δεν είναι καθόλου καινούργιο φρούτο οι ΜΚΟ, οι «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», η εικόνα των οποίων στην κοινωνία είναι η προσφοράτους,η αλληλεγγύη, η στήριξη των αναξιοπαθούντων, η ιατρική φροντίδα και η παρουσία τους όπου υπάρχει ανθρώπινος πόνος, στις πολεμικές συρράξεις,στην πρώτη γραμμή απέναντι στον πόλεμο και στη δυστυχία που σπέρνει.

Αμέτρητος είναι ο αριθμός τους, και όχι μόνο εδώ. Στην Ελλάδα άρχισαν να εμφανίζονται μετά τη δεκαετία του ’90 και υπήρξε εποχή που κάθε υπουργείο είχε από καμιά χιλιάδα ΜΚΟ.

Κάποια στιγμή δημιουργήθηκαν πολλά ερωτήματα για τα ποσά με τα οποία χρηματοδοτούνταν, η διαχείριση των οποίων κάθε άλλο παρά διαφανής ήταν, καθώς πολλά πήγαιναν στις τσέπες των διοικούντων, που ήταν παρέες.

Το αποτέλεσμα ήταν τον Φεβρουάριο του 2011, με κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να προχωρήσει σε έλεγχο, από τον οποίο αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο πάρτι, με πάνω από 100 εκατ. ευρώ, και προέκυψαν ερωτήματα....

Διαβάστε τη συνέχεια στο Παρόν που κυκλοφορεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom