Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Σταμάτησε η κατασκευή hot spot στο Πάρκο Τρίτση – Τι καταγγέλλει ο Δήμαρχος Ιλίου


- Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσαν στο newsit.gr ότι η διαδικασία θα κόστιζε 250.000€
- Είναι σαθρό το έδαφος, υποστηρίζουν
- Ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος καταγγέλλει ότι το χώρο υπέδειξαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
- Ο στρατός είχε αναλάβει να στήσει τις σκηνές χθες αλλά σήμερα... τα μάζεψε και έφυγε!


Άλλη μια απόδειξη ότι η κυβέρνηση είναι απροετοίμαστη για να αντιμετωπίσει την μεταναστευτική κρίση. Δεν είναι μόνο πως το παραδέχτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας, είναι που αποδεικνύεται καθημερινά και με πολλούς τρόπους!

Ένας από αυτός με όσα τραγελαφικά γίνονται στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, όπου τη Δευτέρα (29.02.2016) ο στρατός ξεκίνησε να στήσει 100 σκηνές των οκτώ ατόμων η κάθε μια.

Δηλαδή, το νέο κέντρο φιλοξενίας που θα δημιουργούνταν στο Πάρκο Τρίτση θα μπορούσε να φιλοξενήσει 800 ανθρώπους από τους χιλιάδες που βρίσκονται στην Ελλάδα και καθημερινά φτάνουν στον Πειραιά και την Αθήνα από τα νησιά.

Θα ήταν το τέταρτο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Αττική μετά από εκείνα στο Σχιστό, το Ελληνικό και τον Ελαιώνα. Και θα ήταν (αόριστος δηλαδή) γιατί δεν πρόκειται να δημιουργηθεί.

Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής υποστήριξαν στο newsit.gr ότι τα έργα σταμάτησαν λίγες ώρες αφού ξεκίνησαν γιατί αποδείχθηκε ότι το έδαφος είναι σαθρό και για να στηθούν οι σκηνές θα στοίχισε 250.000€ για 400 θέσεις. Το ερώτημα είναι γιατί δεν ελέγχθηκε το έδαφος πριν ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ερωτήματα επίσης προκαλεί η καταγγελία που έκανε νωρίτερα το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο δήμαρχος του Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο οποίος υποστήριξε ότι το Πάρκο Τρίτση είχε επιλεγεί για να γίνει χώρος φιλοξενίας προσφύγων όχι με υπηρεσιακές διαδικασίες αλλά μετά από υποδείξεις "κομματικών στελεχών". Είπε επίσης ότι ο δήμος δεν είχε ενημερωθεί από την κυβέρνηση.

Έτσι, ο στρατός που είχε αναλάβει να προετοιμάσει το χώρο για να μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας, απέσυρε τις υποδομές που είχε εγκαταστήσει, καθάρισε το χώρο και αποχώρησε.

«Πληροφορηθήκαμε από το στρατό ότι αναστέλλονται οι εργασίες. Δεν είχα καμία ενημέρωση από την κυβέρνηση» είπε ο Ν. Ζενέτος, σημειώνοντας πως ο δήμος είχε τοποθετήσει χώρους υγιεινής. «Επειδή ο χώρος δεν επελέγη με υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά με υπόδειξη κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο δήμαρχος Ιλίου.

Και συνέχισε την καταγγελία του λέγοντας: «Όταν συναντήθηκα το πρωί της Κυριακής με τον γενικό γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής κ. Παπαδόπουλο, συνοδευόταν από τον επικεφαλής υποψήφιο του δήμου Αγίων Αναργύρων, υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ και μέλος κομματικής οργάνωσης, ο οποίος εδώ και πολύ καιρό αμφισβητεί την ιδιοκτησία του δήμου Ιλίου εδώ».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom