Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Θρίλερ με αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της Egypt Air στην Κύπρο - Απελευθέρωσε ομήρους ο αεροπειρατής - Είναι ζωσμένος με εκρηκτικά

Ερωτική απογοήτευση η αιτία της αεροπειρατείας;

- Αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της Egypt Air που εκτελούσε δρομολόγιο Αλεξάνδρεια - Κάιρο
- Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν αεροπειρατή
- Σύμφωνα με το Russia Today υπάρχουν υποψίες πως είναι οπλισμένος ή ότι έχει βόμβα - Πληροφορίες πως αφέθηκαν ελεύθεροι επιβάτες, κυρίως γυναίκες και παιδιά
- Έγινε αναγκαστική προσγείωση στη Λάρνακα και το Airbus έχει απομονωθεί στο διάδρομο
- Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επί τόπου 

- Το αεροπλάνο έχει 55 επιβάτες και 5μελες πλήρωμα

Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος τύπου Airbus Α320 των αιγυπτιακών αερογραμμών εκδηλώθηκε, ενώ βρισκόταν στην περιοχή ελέγχου πτήσεων της Κύπρου και του δόθηκε άδεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Το αεροσκάφος, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας γύρω στις 8 πρωί και εκτελούσε εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια-Κάιρο. Ο πιλότος, επικαλούμενος αεροπειρατεία, ζήτησε άδεια για προσγείωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας, η οποία έγινε γύρω στις 08:50. Εχει στηθεί ομάδα κρίσεως για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τις απαραίτητες διαβουλεύσεις αλλά μέχρι στιγμής οι αεροπειρατές δεν έχουν υποβάλει κανένα αίτημα. Πληροφορίες από το SkyNews αναφέρουν ότι ήδη ξεκίνησε η διαδικασία απελευθέρωσης ομήρων, μάλιστα αναφέρεται ότι έχουν εξέλθει 20 άτομα, γυναίκες και παιδιά.

Επιβεβαιώνεται η πληροφορία για τα εκρηκτικά
Επιβάτης του αεροσκάφους της Egypt Air απείλησε να ανατινάξει ζώνη με εκρηκτικά, ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο πιλότος Ομάρα αλ-Γκαμάλ πληροφόρησε τις αρχές ότι απειλήθηκε από επιβάτη που είχε ζώνη με εκρηκτικά και ο οποίος τον ανάγκασε να προσγειωθεί στην Λάρνακα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

«Αεροπειρατεία εκδηλώθηκε στο Airbus A-320 που μετέφερε 81 επιβάτες από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο, ο πιλότος του ανέφερε ότι ένας επιβάτης δήλωσε ότι έχει ζώνη με εκρηκτικά και τον υποχρέωσε να προσγειωθεί στη Λάρνακα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ερωτική απογοήτευση η αιτία της αεροπειρατείας;
Κυπριακά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι τα αίτια που οδήγησαν στην αεροπειρατεία του αεροπλάνου της Egypt Air είναι προσωπικά καθώς ο αεροπειρατής έχει ζητήσει να στείλει γράμμα τεσσάρων σελίδων, γραμμένο στα αραβικά, σε γυναίκα που βρίσκεται στην Κύπρο. Το όνομα της γυναίκας έχει ήδη δοθεί στις αρχές!

Νέα ανακοίνωση από την Egypt Air
Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Egypt Air μέσω του λογαριασμού της στο twitter, μετά τις διαπραγματεύσεις με τον αεροπειρατή έχουν αφεθεί ελεύθεροι ΟΛΟΙ οι επιβάτες ΕΚΤΟΣ από το πλήρωμα και τέσσερις ξένους πολίτες, οι εθνικότητες των οποίων παραμένουν άγνωστες.

Η στιγμή της απελευθέρωσης ομήρων


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ LIVE ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

  Νέες εικόνες από το αεροδρόμιο της Λάρνακας
Φωτογραφίες: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom