Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΚΥΠΡΟΣ: ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΩΡΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΗΣ


- O Σεΐφ Ελντιν Μουσταφά είναι ο αεροπειρατής
- Είναι 59 ετών, πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού
- Ζήτησε την απελευθέρωση γυναικών που κρατούνται σε φυλακές της Αιγύπτου και συνάντηση με αξιωματούχο της Ε.Ε. για να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Κύπρο
- Ο Αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι αρχικά ζήτησε να προσγειωθεί το Airbus είτε στην Τουρκία είτε στην Κύπρο
- Νωρίτερα, είχε μεταδοθεί ότι ο αεροπειρατής λέγεται Ιμπραήμ Σαμάχα, 59 ετών, είναι καθηγητής πανεπιστημίου και έχει 4 παιδιά
- Η αεροπειρατεία έγινε σε αεροπλάνο της Egypt Air που εκτελούσε δρομολόγιο Αλεξάνδρεια - Κάιρο
- Έγινε αναγκαστική προσγείωση στη Λάρνακα και το Airbus έχει απομονωθεί στο διάδρομο



Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος τύπου Airbus Α320 των αιγυπτιακών αερογραμμών εκδηλώθηκε, ενώ βρισκόταν στην περιοχή ελέγχου πτήσεων της Κύπρου και του δόθηκε άδεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Το αεροσκάφος, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας γύρω στις 8 πρωί και εκτελούσε εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια-Κάιρο. Ο πιλότος, επικαλούμενος αεροπειρατεία, ζήτησε άδεια για προσγείωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας, η οποία έγινε γύρω στις 08:50. Εχει στηθεί ομάδα κρίσεως για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τις απαραίτητες διαβουλεύσεις.


 Ενημέρωση
είδος από :
  Μπράβο Αναστασιάδη στους αστυνομικούς
Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης έδωσε συγχαρητήρια στην κυπριακή αστυνομία για τη διαχείριση της κρίσης με την αεροπειρατεία στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. "Συγχαρητήρια στην κυπριακή αστυνομία και το υπουργείο Εξωτερικών για τις προσπάθειές τους να τελείωσουν την αεροπειρατεία και να εγγυηθούν την ασφάλεια όλων των επιβατών" έγραψε στο twitter ο Κύπριος πρόεδρος.
  Η στιγμή της παράδοσης


Φωτογραφίες: Reuters

  Πρόσωπο ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης ο αεροπειρατής!
«Δεν πρόκειται περί τρομοκρατίας. Πρόκειται περί ατομικής ενέργειας προσώπου ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης», αναφέρει επίσημη ανακοίνωση της κυπριακής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, Υπουργική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων ενεργοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή για τη διαχείριση της αεροπειρατείας στη πτήση MSR 181 από την Αλεξάνδρεια προς το Κάιρο (εσωτερική πτήση) στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
Οι αρχές της Δημοκρατίας, τονίζεται, λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις ενέργειες του αεροπειρατή με γνώμονα τη διάσωση όλων των επιβατών και του πληρώματος. Στο αεροπλάνο παραμένουν 3 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.
Ειδική ομάδα της Αστυνομίας, εκπαιδευμένη στις διαπραγματεύσεις, διαπραγματεύεται με τον αεροπειρατή με σκοπό να πεισθεί να παραδοθεί.
Οι αρχές έχουν ήδη παράσχει την απαιτούμενη φροντίδα στους απελευθερωθέντες επιβάτες και ήδη υπάρχει επικοινωνία με τις αρμόδιες προξενικές αρχές τρίτων χωρών
Επισημαίνεται ότι, παρά τις πληροφορίες που προέρχονται από ΜΜΕ, δεν έχουν εκκενωθεί εγκαταστάσεις εντός η πλησίον το αεροδρομίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom