Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα για τις Σκοπιανές ΜΚΟ που δρουν ανενόχλητα στην Ειδομένη!


- Περνούν τα σύνορα χωρίς να υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο από τις ελληνικές αρχές!
- Οι σκοπιανές ΜΚΟ έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην Ειδομένη από το καλοκαίρι
- Υπάρχουν καταγγελίες για παρουσία μελών και της σκοπιανής ΜΚΟ, El Hilal, στην Ειδομένη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSIT.GR

Με βραδυφλεγή "βόμβα" μοιάζει η Ειδομένη τους τελευταίους δυο μήνες καθώς χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι μετά την απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να κλείσει τα σύνορα της για όσους επιθυμούν το πέρασμά τους από την Ελλάδα στην κεντρική Ευρώπη. 

Την ώρα, ωστόσο, που οι Σκοπιανοί υψώνουν φράχτες και ενισχύουν τις περιπολίες της αστυνομίας στα ελληνοσκοπιανά σύνορα με στρατιωτική δύναμη, μέλη ΜΚΟ από τη γειτονική χώρα περνούν στο ελληνικό έδαφος και συνεχίζουν τη δράση τους στον καταυλισμό

Οι σκοπιανές ΜΚΟ έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην Ειδομένη από το καλοκαίρι όταν και στήθηκε ο καταυλισμός σε συνεργασία με τις δεκάδες οργανώσεις οι οποίες ανέλαβαν την προσωρινή εγκατάσταση των προσφύγων. Ερωτήματα, όμως, προκαλεί το γεγονός οτι τα μέλη τους παραμένουν στην περιοχή μέχρι και σήμερα και ενώ το επίσημο σκοπιανό κράτος εμμένει στη "σκληρή" στάση του απέναντι στις προσφυγικές ροές.

Εθελοντές της ΜΚΟ Legis, με έδρα τα Σκόπια,πέρασαν τις τελευταίες ημέρες το μεθοριακό σταθμό στην Ειδομένη και μοίρασαν τρόφιμα, αντιανεμικά, ρούχα και φάρμακα χωρίς να υποβληθούν σε κανέναν έλεγχο απο τις ελληνικές αρχές καθώς η δράση τους εγινε ανεπίσημα, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για παρουσία μελών και της σκοπιανής ΜΚΟ, El Hilal, στην Ειδομένη.

Πηγές από την υπηρεσία καταγραφής ΜΚΟ του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής επισημαίνουν ότι οι συγκεκριμένες οργανώσεις δεν έχουν υποβάλλει επίσημο αίτημα για την παρουσία τους στην Ειδομένη και κάνουν λόγο για υποκριτική στάση την ώρα που ελάχιστα μετρά από τον καταυλισμό οι Σκοπιανοί στρατιώτες κλείνουν κάθε πέρασμα που οδηγεί στο έδαφος τους.

Τόσο η Legis όσο και η El Hilal ειναι οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση του προσφυγικού και εχουν αναλάβει τη σκοπιανή “Ειδομένη” που έχει στηθεί σε Γευγελή και Ταμπάνοβσκι. 

Η Legis αποτελεί μια από τις πλέον δραστήριες ΜΚΟ στη γειτονική χώρα με συχνή δράση σε ανθρωπιστικές κρίσεις ενώ η El Hilal, ιδρυθείσα το 1991, εχει παρεμβάσεις σε όλες τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας (Κόσσοβο, Σερβία). Η δεύτερη, ωστόσο, ελέγχεται ως προς τη δράση της καθώς αρκετές είναι οι καταγγελίες για προσπάθεια ισλαμικού προσηλυτισμού των προσφύγων από τα μέλη της.

Απο τις 110 ΜΚΟ έμειναν οι 60
Οι καταγγελίες για απόπειρα προσηλυτισμού των προσφύγων και των μεταναστών απο ΜΚΟ μόνο εξαίρεση δεν αποτελούν καθώς από την ημέρα που ξέσπασε η προσφυγική κρίση στην Ελλαδα αρκετές οργανώσεις παρεισέφρησαν στη διαχείριση των ροών με σκοπό τη θρησκευτική προπαγάνδα. 

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι από τις 110 ΜΚΟ που δραστηριοποιήθηκαν στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα έχουν παραμείνει μόνο οι 60. “Όσοι δεν ήταν σοβαροί δεν έμειναν για καιρό”, λένε στο Newsit οι άνθρωποι που ανέλαβαν το έργο της καταγραφής των ΜΚΟ για λογαριασμό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και σημειώνουν πως σε αρκετές περιπτώσεις υποχρεώθηκαν να στείλουν συστάσεις προς αρκετές οργανώσεις για το “ύποπτο” υλικό που διένειμαν στους πρόσφυγες και για τον τρόπο με τον όποιον τους προσέγγιζαν.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom