Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Θρίλερ στις Βρυξέλλες! Συνελήφθη ο Αμπντεσλάμ - Τον πυροβόλησαν στο πόδι οι αστυνομικοί

υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι

Ο Σαλά Αμπντεσλάμ, ο υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, τραυματίστηκε και συνελήφθη το απόγευμα σε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά τη διάρκεια επιχείρησης των βελγικών αρχών για τη σύλληψή του στο προάστιο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημερωσης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο RTL ανέφερε ότι ένας δημοσιογράφος του που ήταν αυτόπτης μάρτυρας είδε ένα πρόσωπο να πέφτει στο έδαφος κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής. Σύμφωνα με την εφημερίδα DH, ο τραυματίας είναι ο Σαλά Αμπντεσλάμ ο οποίος έχει περικυκλωθεί από αστυνομικούς.

Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει, ούτε έχει διαψεύσει ακόμη τις πληροφορίες των μμε. Μια εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών είπε ότι η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και δεν μπορεί να ανακοινώσει λεπτομέρειες.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Βελγίου επιβεβαίωσαν σήμερα ότι βρήκαν τα αποτυπώματα του Αμπντεσλάμ στο διαμέρισμα όπου έγινε την Τρίτη μια άλλη επιχείρηση των αρχών.

Νωρίτερα το γραφείο του βέλγου ομοσπονδιακού εισαγγελέα επιβεβαίωσε πως η αστυνομία βρήκε δακτυλικά αποτυπώματα του Σάλαχ Αμπντεσλάμ, κύριου υπόπτου για τις επιθέσεις ισλαμιστών στο Παρίσι τον Νοέμβριο, στη διάρκεια μιας εφόδου σε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα.

Η εισαγγελία ανέφερε πως η έρευνα συνεχίζεται και δεν θα δώσει άλλες πληροφορίες ώστε να μην θέσει σε κίνδυνο την επιτυχία της επιχείρησης.

Νωρίτερα σήμερα η κρατική ραδιοτηλεόραση RTBF μετέδωσε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι "περισσότερο από πιθανό" ο Αμπντεσλάμ να είναι ένας από τους δύο ανθρώπους που διέφυγαν στη διάρκεια της εφόδου που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα και κατά την οποία ένας ισλαμιστής ένοπλος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom