Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Τσίπρας: Την έσκισα την γάτα των Ιμαλαΐων - Ολόκληρη η συνέντευξη στον Ενικό (βίντεο)


Μαραθώνια συνέντευξη που ξεπέρασε τις τρεις ώρες παραχώρησε χτες το βράδυ στο Νίκο Χαντζηνικολάου και στον Ενικό ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,όπου μίλησε για όλους και για όλα με πολύ αισιοδοξία την ώρα που γύρω μας γίνεται χαμός.

Με χιούμορ σχολίασε ο Πρωθυπουργός  την προαναγγελία της ερώτησης του Νίκου Χατζηνικολάου για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» και την γάτα των Ιμαλαΐων.

«Την έσκισα την γάτα» είπε ο Πρωθυπουργός.



Δείτε ή διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την μαραθώνια  συνέντευξη






Η κυβέρνησή μας δεν εκβιάστηκε και δεν χαρίστηκε σε κανένα δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ''στον ενικό'' για τις συναντήσεις που είχε με τον κ. Ψυχάρη και συνέχισε "στο Mega έχω να πάω από το 2012, αν είχα κάνει συναλλαγή θα με είχατε δει την επόμενη μέρα". 

Η κυβέρνηση αυτή είναι η μόνη που προχώρησε στην αδειοδότηση των καναλιών συνέχισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τεθούν κανόνες που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία των καναλιών και του διαδικτύου. Μεταξύ άλλων στη συνέντευξη αναφέρθηκε στα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, το προσφυγικό, το ρόλο του ΝΑΤΟ, την ετοιμότητα της χώρας, αλλά και την οικονομία, την αξιολόγηση και την περιβόητη γάτα Ιμαλαϊων...

"Θα κλείσει σύντομα η αξιολόγηση"

Η κυβέρνηση τηρεί κατά γράμμα την συμφωνία , ενώ σήμερα δεν υπάρχει καμία ομοιότητα με την κατάσταση που επικρατούσε πέρυσι το πρώτο εξάμηνο δήλωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση αν θα έχουμε επανάληψη της έντασης του 2015.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ΔΝΤ ο πρωθυπουργός ζήτησε να απαντήσει το ίδιο , αν συμφωνεί με το πρόγραμμα να μείνει , αν όχι να μας το πει.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η προσφυγική κρίση βάζει εκ των πραγμάτων σε άλλο τρόπο σκέψης την ΕΕ καθώς πολλοί συνειδητοποιούν ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ ο Ολάντ δήλωσε ότι αν η ΕΕ είχε ενδώσει και είχε βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη σήμερα θα είχε σοβαρό πρόβλημα.

Για την αξιολόγηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι η πιο κρίσιμη αξιολόγηση γιατί θα μας δώσει και «την διαγραφή -ελάφρυνση» του χρέους και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι σύντομα θα κλείσει η αξιολόγηση.

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την πολιτική του στην οικονομία τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα που έχουμε είναι πολύ καλύτερα και από τις προβλέψεις. Οι ελληνικές τράπεζες είναι οι καλύτερα ανακεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος κουρέματος καταθέσεων. Επίσης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2016 η χώρα θα πάει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

«Δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου επί του ηθικού πεδίου»

Για ανοησίες Βαρουφάκη έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Βαρουφάκη σχετικά με το δημοψήφισμα και την μετέπειτα συμφωνία της κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δέχεται την πολιτική κριτική, όμως πρόσθεσε «δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου επί του ηθικού πεδίου», δεν δέχομαι λάσπη. Να τελειώνει η πλάκα ότι έκανα το «όχι» του δημοψηφίσματος «ναι» υπογράμμισε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κατατεθούν εντός του Μαρτίου, ίσως και μαζί με το ασφαλιστικό, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, το νομοσχέδιο για τα αδήλωτα εισοδήματα εξωτερικού, το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο λαός έδωσε τον Σεπτέμβριο κυβέρνηση και πρωθυπουργό

Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης τονίζοντας ότι ο λαός έδωσε τον Σεπτέμβριο και κυβέρνηση και πρωθυπουργό. Η κυβέρνηση έχει ακόμη 3,5 χρόνια ανέφερε ενώ σημείωσε ότι είναι ανάγκη να υπάρχει συνεννόηση στα εθνικά θέματα. Ωστόσο, πρόσθεσε, η ανάγκη για συνεννόηση στα εθνικά θέματα δεν νομίζω ότι παζαρεύεται με ομερτά στα θέματα της διαπλοκής και της διαφθοράς. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η διαρκής ανακαίνιση αυτής της συζήτησης με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι εύχονται τα χειρότερα προκειμένου να βρεθούν σε θέση εξουσίας.

Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι στην πρώτη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη υπήρξαν σημεία συμφωνίας και διαφωνίας και πρόσθεσε ότι του δήλωσε ότι θέλει να έχει αντίπαλο κάποιο που διαφωνεί καθαρά και όπως είπε, του ζήτησα να υπάρξει από κοινού προσπάθεια για τον εκλογικό νόμο και το σύνταγμα.

Του πρότεινα επίσης, είπε ο πρωθυπουργός να υπάρξει ρήτρα στο σύνταγμα ώστε να μην είναι εύκολη η προσφυγή σε εκλογές. Ακόμη του ζήτησε να γυρίσει η χώρα σελίδα στο θέμα της διαπλοκής και της διαφθοράς και να πάμε στην εκλογή του ΕΣΡ και να πάμε στην αδειοδότηση των καναλιών.

Έφυγε, είπε ο κ. Τσίπρας αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα το σκεφθεί αν φύγουν οι εξουσίες από υπουργό Επικρατείας. Το έκανα είπε ο κ. Τσίπρας και αμέσως μετά , ο κ. Μητσοτάκης δημιούργησε μια ολόκληρη γραμμή άμυνας για να μποϊκοτάρει την εκλογή ΕΣΡ και να καλύψει τον Παπασταύρου και την υπόθεση της λίστας Μπόργιανς.

"Ο κ. Ψυχάρης έχει ζητήσει και άλλες συναντήσεις και έχω αρνηθεί"

Απαντώντας σε ερώτηση για τις συναντήσεις του με τον ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη ο κ. Τσίπρας είπε ότι μπορεί «αν χρειαστεί να συναντήσω και τον διάβολο θα το κάνω αλλά δεν θα πουλήσω την ψυχή μου». Πρόσθεσε ότι δεν θα κριθεί από το ποιόν συναντά αλλά από το τι πράττει.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι ο Ψυχάρης του ζήτησε να μην υπάρξει δημοσιότητα για την συνάντησή τους και πρόσθεσε ότι ο Ψυχάρης έχει ζητήσει και άλλες φορές συνάντηση μετά τις εκλογές , αλλά ο ίδιος αρνήθηκε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι υπερήφανος για την κυβέρνησή του γιατί δεν χαρίστηκε και δεν εκβιάστηκε , και δεν θα χαριστεί σε κανέναν. Μεμπτό θα ήταν, σημείωσε, αν είχε ευνοήσει τον συγκεκριμένο εκδότη και ότι αν τον είχε ευνοήσει την επομένη θα ήταν στο MEGA, κάτι που ποτέ δεν συνέβη καθώς όπως είπε στο συγκεκριμένο κανάλι έχει να εμφανιστεί από το 2012.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για πανικό του συγκεκριμένου εκδότη, ενώ απαντώντας σε ερώτηση ότι μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα άλλα στοιχεία, ο κ. Τσίπρας είπε «ας τα βγάλει όλα και να πάει στον εισαγγελέα που τελευταία τον συναντά συχνά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom