Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

«Αποφασίζομεν και υπαγορεύομεν»! Φουντώνει ο πόλεμος ΔΟΛ - κυβέρνησης


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και στην κυβέρνηση μετά και το εξώδικο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά εναντίον της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ".

Σήμερα, η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, στο πρωτοσέλιδό της έχει τίτλο «Αποφασίζομεν και υπαγορεύομεν» και επιτίθεται στον κ. Νίκο Παππά αναφέροντας ότι «με την απαίτησή του να δημοσιευθεί εξ'ολοκλήρου το εξώδικο που απέστειλε, οι αναγνώστες μπορούν να δουν ότι ο υπουργός Επικρατείας αντιλαμβάνεται την αρθρογραφία ως κάτι που ασκείται καθ' υπαγόρευσιν της εκάστοτε εξουσίας».

Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, έτσι δημοσιεύει σήμερα τα λεγόμενα "δημοσιεύματα αποκατάστασης" που έστειλε ο υπουργός Επικρατείας.

Την Δευτέρα, στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος δημοσιεύθηκε το εξής κείμενο:

Δεν χρειαζόταν ο πανικός και ο εκνευρισμός που προκάλεσαν στο Μέγαρο Μαξίμου, οι αποκαλύψεις του «Βήματος» για να μάθουμε την αυταρχική νοοτροπία και τις ολοκληρωτικές αντιλήψεις που επικρατούν στην ηγεσία του Σύριζα. Τα απωθημένα τους για τον Τύπο, την ελευθερία της έκφρασης και την κριτική τα γνωρίζουμε εδώ και καιρό. Όπως τα γνωρίζουν πολύ καλά και οι σύντροφοι τους που έτυχε κατά καιρούς να διαφωνήσουν με τις πολιτικές επιλογές του αρχηγού και της παρέας του.

Το εξώδικο του εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού κ. Παππά, αποτελεί κυριολεκτικά μνημείο για το πώς αντιλαμβάνονται την κριτική, τη δημοσιογραφία,το ρεπορτάζ. Είναι υπόδειγμα προληπτικής λογοκρισίας, που θέλει να υποκαταστήσει τη δημοσιογραφική έρευνα και την κριτική με ύμνους και ψαλμωδίες προς το θεάρεστο έργο της εξουσίας.

Αντιστοίχως οι επιλεκτικές διαρροές και οι απειλές από κύκλους του Μαξίμου, με αφορμή τα όσα περιλαμβάνονται στο ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής» αποκαλύπτουν αφενός τα ψεύδη τους και αφετέρου την αποτυχημένη προσπάθεια τους να τρομοκρατήσουν, όσους δεν υποτάσσονται στις απαιτήσεις τους.

Ας μην τρέφουν ψευδαισθήσεις οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου.Ο φόβος και ο πανικός είναι κακός σύμβουλος για τους ίδιους και όχι για όσους εδώ και δεκαετίες δίνουν μάχες για τη Δημοκρατία. Πολλοί στο παρελθόν προσπάθησαν να υποτάξουν τον Τύπο, να φιμώσουν όσους έκαναν το καθήκον τους αποκαλύπτοντας τις υπόγειες μεθοδεύσεις της εξουσίας, αλλά απέτυχαν.

Ας το έχει υπόψη του ο κ.Τσίπρας, που εμπνεόμενος από τις χειρότερες παραδόσεις της Αριστεράς, προσπαθεί αξιοποιώντας τους μηχανισμούς της εξουσίας να αλώσει κι αυτός τα μέσα ενημέρωσης, καθιστώντας τα φερέφωνα της εξουσίας του.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι αυτές οι προσπάθειες είναι καταδικασμένες στην αποτυχία. Πολύ περισσότερο από ένα ηγέτη που έχει πλέον καταχωρηθεί στην αντίληψη των πολιτών ως ο Πρωθυπουργός που παραπλάνησε και συνεχίζει να παραπλανεί τον ελληνικό λαό για να διατηρηθεί στην εξουσία.
ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε σχετικά:
Τσίπρας: Την έσκισα την γάτα των Ιμαλαΐων - Ολόκληρη η συνέντευξη στον Ενικό (βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom