Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Μετράει ώρες ο Μουζάλας - Παραιτείται μετά την Σύνοδο Κορυφής


- Υπουργός υπο προθεσμία ο Γιάννης Μουζάλας
- Επιμένει ο Πάνος Καμμένος να ζητεί την παραίτησή του και να δηλώνει ότι δεν τον περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του
- «Περιμένουμε τουλάχιστον από ευθιξία να υποβάλει την παραίτηση του άμεσα», είπε μετά την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα
- Ορθάνοιχτο από Γεροβασίλη: «Η απόφαση θα παρθεί μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο Κορυφής»


Η κυβερνητική κρίση που σοβεί από  χτες το βράδυ της Τρίτης μετά την απαίτηση Καμμένου να αποπεμφθεί από την κυβέρνηση ο Γιάννης Μουζάλας ο οποίος αποκάλεσε σε συνέντευξη τα Σκόπια, Μακεδονία, δεν έχει τελειώσει.

Και όπως όλα δείχνουν ο επίλογος θα γραφτεί μετά από ένα 48ωρο όταν θα έχει τελειώσει η Σύνοδος Κορυφής και ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει τις αποφάσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο κ. Μουζάλας θα παραιτηθεί και η παραίτησή του θα γίνει δεκτή μόλις επιστρέψει ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.

Κι αυτό θα γίνει πρώτον για να διευκολυνθεί ο κ. Τσίπρας αφού ο κ. Καμμένος τόσο χθες όσο και στην σημερινή τους συνάντηση διεμήνυσε ότι δεν θα Κάνει πίσω και δεύτερον, γιατί σε μια τόσο κρίσιμη καμπή για την χώρα με δυο κρίσεις να είναι ανοικτές (διαπραγμάτευση και προσφυγικό) δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η κυβερνητική συνοχή.

Μπορεί ο κ. Καμμένος να ειπε ότι η εμπιστοσύνη των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση είναι δεδομένη αλλά επέμεινε ότι δεν ισχύει το ίδιο και για τον κ. Μουζάλα. Η υπόθεση αυτή θυμίζει την περίπτωση Σγουρίδη του οποίου η παραίτηση έγινε δεκτή όχι αμέσως αλλά μετά από λίγα 24ωρα.

Και ας μην παραβλέψουμε το γεγονός ότι η κα Γεροβασίλη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών όταν ρωτήθηκε αν ο κ. Μουζάλας τελεί υπό παραίτηση, είπε μεν ότι Κάτι τέτοιο δεν ισχύει αλλά ότι δεν μίλησαν μαζί του για τεχνικούς λόγους αφού βρίσκεται στις Βρυξέλλες....

Υπάρχει ωστόσο και το σενάριο να μην γίνει δεκτή η παραίτηση του κ. Μουζάλα αλλά αυτό θεωρείται τουλάχιστον απίθανο αφού ο κ. Καμμένος διαμηνύει σε όλους ότι αυτό δεν πρόκειται να το δεχθεί. Αν συμβεί αυτό, τότε οι δηλώσεις περί κυβερνητικής συνοχής πάνε περίπατο και η χώρα μπαίνει σε νέες περιπέτειες.

Διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις Καμμένου και Γεροβασίλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom