Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Συμπαράσταση της Νομικής σχολής στον καθηγητή Τσακυράκη,που μήνυσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου


Με ψήφισμα της η γενική συνέλευση της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζει τη συμπαράσταση της στον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ.Τσακυράκη, με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ, Βασιλική Θάνου.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα η γενική συνέλευση της σχολής επιβεβαίωσε την προσήλωση της στις αρχές της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της ελευθερίας της έκφρασης .

Σημιεώνεται ότι ήδη με ανακοίνωση τους 14 καθηγητές Συνταγματικού δικαίου έχουν εκφράσει την αντίθεση τους για τη στάση της κυρίας Θάνου ενώ επισημαίνουν ότι η "ενέργεια της προέδρου του Αρείου Πάγου εγείρει ζήτημα λειτουργίας του πολιτεύματος και του κράτους δικαίου, ενώ τίθεται ζήτημα και με την ελεύθερη έκφραση της κρίσης των δικαστών ".

Να θυμίσουμε ότι με καθυστέρηση 7 μηνών η  Προέδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, υπέβαλε τον Φεβρουάριο μήνυση κατά του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Σταύρου Τσακυράκη για ανάρτηση στην οποία είχε προβεί στις 9 Ιουλίου του 2015 στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Μέσω της ανάρτησης, ο κ. Τσακυράκης ασκούσε κριτική για επιστολή που είχε αποστείλει η κ. Θάνου μετά το δημοψήφισμα στους ομολόγους της των ευρωπαϊκών χωρών, «επεξηγώντας» την ψήφο του ελληνικού λαού.

Ο κ. Τσακυράκης είχε χαρακτηρίσει την κ. Θάνου «αφελή» και «πολιτικάντη», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της και την υποβολή της μήνυσης σε βάρος του καθηγητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ψήφισμα αναφέρει ότι οι καθηγητές της Νομικής Σχολής με βάση την αρχή της ελευθερίας της έκφρασης και της ακαδημαϊκής ελευθερίας παρέχουν στήριξη στον καθηγητή Τσακυράκη.

Η δημοσιοποίηση του ψηφίσματος αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom