Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Bild: H Ελλάδα θα γίνει super hotspot βάσει σχεδίου - Επικεφαλής στο διυπουργικό συντονιστικό ο Δημήτρης Βίτσας


Σχέδιο 6 σημείων για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα αποκαλύπτει η Βild, μετά το πράσινο φως που έδωσε το Κολέγιο των Επιτρόπων για την ανθρωπιστική κρίση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild το σχέδιο για την Ελλάδα είναι να γίνει ένα mega hot spot και μάλιστα υπάρχει και σχέδιο έξι σημείων:

Να δημιουργηθούν οι υποδομές για την στέγαση 100 χιλιάδων προσφύγων.

Εκεί θα πρέπει να αποφασίζεται εάν οι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα αίτησης ασύλου στις χώρες της ΕΕ ή όχι.Όσοι δε δικαιούνται ασύλου θα απελαύνονται από την Frontex.

Από την Ελλάδα θα πρέπει οι πρόσφυγες να κατανεμηθούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Ως βάση λαμβάνεται η συμφωνία μετεγκατάστασης της Ε.Ε. που αποφασίστηκε το 2015. Το κλειδί για την κατανομή τους θα γίνεται με βάση τον πληθυσμό ενός κράτους (40%), την οικονομική του δύναμη (40%), τον αριθμό των ήδη καταγεγραμμένων προσφύγων (10%) και τον δείκτη ανεργίας (10%).

Η Frontex θα πρέπει να μετατραπεί από μια γραφειοκρατική, υδροκέφαλη υπηρεσία σε έναν ισχυρό οργανισμό, ικανό να δρα στα σύνορα της Ε.Ε.
Ευρωπαίοι εργαζόμενοι θα πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα με τις αιτήσεις ασύλου.

Συγκροτείται διυπουργικό συντονιστικό για τη διαχείριση του προσφυγικού

Στη συγκρότηση συντονιστικού οργάνου προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα από την παρουσία των χιλιάδων προσφύγων στην χώρα προχωράει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το left.gr, το συντονιστικό θα αποτελείται από οκτώ υπουργεία και συγκεκριμένα από τα:
Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εσωτερικών, Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υγείας και Εξωτερικών, ενώ επικεφαλής θα είναι ο Δημήτρης Βίτσας.

Το έργο του Συντονιστικού θα επικουρείται από επιτελικό γραφείο με στελέχη της δημόσιας διοίκησης που θα έχουν και την ευθύνη της εκτέλεσης του σχεδίου κάλυψης των αναγκών των προσφύγων σε άμεση συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Εκπρόσωπος Τύπου θα είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Κυρίτσης ενώ έδρα του επιχειρησιακού κέντρου θα είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom