Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Αλεξανδρούπολη: Σοκάρει η μαρτυρία της μητέρας για τον ξυλοδαρμό του 5χρονου

Σταθερή η κατάσταση του 5χρονου στη Μ.Ε.Θ. Παίδων του Ιπποκράτειου

Σοκάρει η μαρτυρία της μητέρας του πεντάχρονου αγοριού, που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον 40χρονο φίλο της στην Αλεξανδρούπολη. Ακόμη και οι αστυνομικοί που άκουγαν τις περιγραφές της γυναίκας ένιωσαν σοκαρισμένοι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αρχές άσκησαν δίωξη και στους γονείς του 40χρονου, γιατί έμεναν δίπλα τους, γνώριζαν τι είχε γίνει και δεν το είχαν καταγγείλει.

Στη μαρτυρία της η μητέρα του παιδιού ανέφερε: "Άρχισε να χτυπάει δυνατά το παιδί στο κεφάλι. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Τις τελευταίες 20 ημέρες το έκανε συνέχεια. Μετά πήρε το σκουπόξυλο κι ενώ το παιδί είχε καθίσει στα γόνατα και προσπαθούσε να καλύψει τo κεφάλι του με τα χέρια του, εκείνος το χτυπούσε με μανία όσο πιο δυνατά μπορούσε”.

“Το παιδί έκλαιγε και ζητούσε βοήθεια, τότε τον είδα να αρπάζει το παιδί από τους ώμους, να το σηκώνει ψηλά στον αέρα και να το πετάει με δύναμη κάτω στο μωσαϊκό. Σταμάτησε να κλαίει, σταμάτησε να μιλάει και νόμιζα ότι είχε πεθάνει", πρόσθεσε στην συγκλονιστική μαρτυρία της.

Ο πεντάχρονος διακομίστηκε το βράδυ της Δευτέρας με πολλαπλά και σοβαρότατα τραύματα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Θύμα της βαναυσότητας του κατ' επανάληψη συλληφθέντα 40χρονου για κλοπές και ναρκωτικά, ήταν και το 3χρονο αδερφάκι του πεντάχρονου, το οποίο εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές στην οικία του δράστη σε κακή ψυχολογική και σωματική κατάσταση. Το τρίχρονο νοσηλεύεται και έχει σημάδια από καψίματα σε όλο το σώμα.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης προχώρησε στη σύλληψη και της μητέρας των ανηλίκων θυμάτων καθώς και των γονιών του δράστη.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης. Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη στον πατριό, τη μητέρα αλλά και στους γονείς του δράστη διότι γνώριζαν, καθώς έμεναν δίπλα και δεν έκαναν τίποτα.

Τι λέει ο δράστης
«Με ενοχλούσαν οι δυνατές φωνές του. Είναι παιδί που δεν καθόταν ήσυχο.
Όλο φασαρία έκανε στο σπίτι. Και δεν με ενοχλούσε μόνο αυτό αλλά εγώ θα παντρευόμουν τη μητέρα του και δεν μου άρεσε καθόλου που είχε δυο παιδιά από άλλο άντρα».

Αυτή είναι η εξήγηση που έδωσε στους αστυνομικούς ο δράστης της Αλεξανδρούπολης που ξυλοκόπησε τόσο άσχημα το παιδάκι της συντρόφου του που τώρα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Οι αστυνομικοί τον άκουγαν να ψελλίζει φρικτές δικαιολογίες ότι δήθεν οι φωνές και το παιχνίδι του πεντάχρονου τον έφτασαν στο σημείο να αρχίζει να χτυπά με σκουπόξυλο το παιδί και μετά να το πετάξει με δύναμη στο πάτωμα.

Μπροστά στον ξυλοδαρμό ήταν κάθε φορά και η μητέρα του παιδιού η οποία στις αρχές δικαιολογούσε το σύντροφό της λέγοντας ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών και για αυτό είχε τέτοια σκληρή στάση.

Δεν ήταν όμως μόνο το πεντάχρονο αγοράκι που έζησε τη φρίκη. Ήταν και το μόλις τριών ετών αδελφάκι του το οποίο επίσης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, καθώς φαίνεται ότι ο δράστης το έκαιγε σε όλο του το σώμα, το πιθανότερο με τον αναπτήρα του, ενώ εδώ και 20 ημέρες όλοι άκουγαν τα δυο παιδιά να υποφέρουν και τη μητέρα τους να μην αντιδρά καθόλου, όμως δεν ειδοποίησε κανένας την αστυνομία και ο βασανισμός των δυο παιδιών σταμάτησε όταν ο πεντάχρονος μεταφέρθηκε μετά από άγριο ξυλοδαρμό στο νοσοκομείο από την ίδια του τη μητέρα, η οποία όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς το πήγε στο νοσοκομείο γιατί πίστευε ότι είχε πεθάνει και δεν ήθελε να μπλέξει.

http://www.cnn.gr/

Σταθερή η κατάσταση του 5χρονου στη Μ.Ε.Θ. Παίδων του Ιπποκράτειου της Θεσσαλονίκης

Στη Μ.Ε.Θ. Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης διακομίστηκε χθες Τρίτη 15 Μαρτίου στις 16:00, ο 5χρονος που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τον σύντροφο της μητέρας του στην Αλεξανδούπολη.

Η κατάσταση του παιδιού είναι σταθερή ωστόσο παραμένει σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, μετά το πρώτο χειρουργείο που υποβλήθηκε στο Π.Γ.Ν.Ε. Αλεξανδρούπολης το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, ενώ το μικρότερο αδερφάκι του εξακολουθεί να νοσηλεύεται εως ότου αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του.


Το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στη Θεσσαλονίκη, χωρίς τη συνοδεία της μητέρας του, αφού είναι κρατούμενη και αύριο Πέμπτη στις 10:00 αναμένεται να σταθεί τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι ενώπιον του Ανακριτή.

Το παιδικό χωριό SOS Θράκης στην Αλεξανδρούπολη ωστόσο σύμφωνα με τον δ/ντή του, Γιώργο Βαφέα, ήρθε σε επαφή με την Εισαγγελέα, ώστε να κοινοποιήσει την πρόθεση του οργανισμού, για την μετέπειτα φιλοξενία των δύο παιδιών.

Πιο αναλυτικά, στο επίκεντρο της ζωής του Παιδικού Χωριού SOS είναι η οικογένεια SOS που επιδιώκει να αποτελέσει για το τραυματισμένο παιδί μια επανορθωτική εμπειρία μέσα σε μία ατμόσφαιρα αγάπης και σεβασμού.

Το μοντέλο των Παιδικών Χωριών SOS έρχεται να καλύψει τις ακόλουθες έννοιες-στόχους:

Την έννοια ενός προστατευμένου χώρου ικανού να αναπαράγει την έννοια του σπιτιού, της καθημερινής ζωής και της συμμετοχής των μελών της οικογένειας στα τεκταινόμενα.

Την έννοια του προσωπικού χώρου και των προσωπικών αντικειμένων που προσδιορίζουν την ατομικότητα και τη διαφορετικότητα του κάθε παιδιού.

Την έννοια του κοινόχρηστου χώρου και των κοινών κανόνων συνύπαρξης, που συμβάλλει στην ανάπτυξη του συναισθήματος ότι το παιδί ανήκει σε μια οικογένεια της οποίας τα μέλη έχουν συγκεκριμένους ρόλους, δικαιώματα, υποχρεώσεις και ανάγκες.

Την έννοια του κοινωνικού-κοινοτικού χώρου μέσα στον οποίο ανήκει το Παιδικό Χωριό SOS και η συνεχής επικοινωνία και αλληλεπίδραση.

Πάντως αξίζει ν’ αναφερθεί πως τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας είναι πολλά και μάλιστα τις περισσότερες φορές η σιωπή είναι αυτή που κερδίζει έδαφος μπροστά στο φόβο της κοινοποίησης του προβλήματος.

Κατερίνα Καλεντερίδου
http://www.e-evros.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom