Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Το «Μετέωρο Βήμα» των προσφύγων από 28 σκιτσογράφους στη Ρόδο

«Μετέωρο Βήμα» τιτλοφορείται η έκθεση σκίτσων που έχει θέμα της το προσφυγικό και την παρουσιάζουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων. 
Σήμερα Δευτέρα 7 Μαρτίου θα γίνουν τα εγκαίνια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου (Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, Ρόδου).

Σκίτσο της Έφης Ξένου

Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου
Είκοσι οκτώ σκιτσογράφοι, ο καθένας με τα εκφραστικά του μέσα και την ιδιαιτερότητα της ματιάς του, μεταφράζουν σε κριτική εικόνα τον πόνο, την οργή, την πίκρα, την υποκρισία, την ενοχή και υποκλίνονται στην αλληλεγγύη και στον ανθρωπισμό των απλών ανθρώπων.

Σκίτσο του Γιάννη Κυριακόπουλου (ΚΥΡ)
«Ενδέχεται λίγα σκίτσα να μην μπορούν να γκρεμίσουν την άδικη τάξη του κόσμου αυτού. Όμως, μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να συνεννοούνται πιο εύκολα και να επισημαίνουν τις πηγές των δεινών τους» επισημαίνουν.

Σκίτσο του Γιάννη Καλαϊτζή
Η έκθεση αφιερώνεται στη μνήμη του σκιτσογράφου Γιάννη Καλαϊτζή. Μετά τη Ρόδο, το «Μετέωρο Βήμα» θα περιοδεύσει σε νησιά του Αιγαίου, στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, με κατάληξη το κέντρο της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες.

Σκίτσο του Παναγιώτη Μήλα

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού
Συμμετέχουν με 116 έργα οι Γιάννης Καλαϊτζής, Τάσος Αναστασίου, Κώστας Βλάχος, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Dranis – Γιάννης Δράκος, Πάνος Ζάχαρης, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Ιωάννου, Μιχάλης Κουντούρης, Γιάννης Κυριακόπουλος (ΚΥΡ), Ηλίας Μακρής, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Βασίλης Μητρόπουλος (BAS), Κώστας Μητρόπουλος, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Έφη Ξένου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Παυλίδης, Ανδρέας Πετρουλάκης, Κωνσταντίνος Ρουγγέρης, Soloup, Στάθης (Σταυρόπουλος), Μαρία Τζαμπούρα, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Βαγγέλης Χερουβείμ.

Σκίτσο του Σπύρου Δερβενιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom