Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2016 την Κυριακή 20 Μαρτίου - Δείτε το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω των αγώνων

Μεθαύριο Κυριακή 20 Μαρτίου στο κέντρο της πρωτεύουσας θα πραγματοποιηθεί ο 5ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2016 και τα παράλληλα αγωνίσματα με κεντρικό σύνθημα "Εμείς είμαστε το κέντρο της πόλης μας".

Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας είναι μία ετήσια συνδιοργάνωση του
ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθήνας, ο οποίος εκπροσωπείται μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθήνας (ΟΠΑΝΔΑ), η οποία ξεκίνησε το 2012 (με 3.500 τότε δρομείς) και φέτος, την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016, διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη φορά με όριο συμμετοχών τους 20.000 δρομείς.

Ευρύτερος σκοπός της διοργάνωσης είναι να μετατραπεί σε ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός με έντονα πολιτιστικά, τουριστικά, ψυχαγωγικά και νεανικά χαρακτηριστικά έτσι ώστε να προσελκύει χιλιάδες νέους φοιτητές από την Ευρώπη, την Αμερική και όλες τις ηπείρους που θα θέλουν να αξιοποιήσουν τις ανοιξιάτικες διακοπές τους (spring break) (από φέτος o Ημιμαραθώνιος της Αθήνας θα διεξάγεται πάντα την 3η Κυριακή του Μαρτίου, στην αρχή της Άνοιξης) δοκιμάζοντας την καταπληκτική μεσογειακή κουζίνα, γνωρίζοντας τον ήλιο, τη θάλασσα και της ομορφιές της Ελλάδας, ζώντας τον πολιτισμό, την ιστορία και την έντονη ζωή της Αθήνας, καταγράφοντας μοναδικές εμπειρίες ζωής μέσα από την ομαδική συμμετοχή τους σε ένα μαζικό γεγονός στο κέντρο μίας εκ των πλέον ιστορικών πόλεων του κόσμου

Ο αγώνας του ημιμαραθωνίου θα ξεκινήσει στις 9:00 ενώ η αφετηρία του και ο τερματισμός είναι στην Πλατεία Συντάγματος.

Αναλυτικά:

Αφετηρία: Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου Δρόμου 21,1 χλμ δίνεται μπροστά από την Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη), επί της Λεωφ. Αμαλίας με κατεύθυνση προς την Λεωφ. Πανεπιστημίου

Διαδρομή: Η διαδρομή του ΗμιΜαραθωνίου ακολουθεί τις οδούς: Πανεπιστημίου – Aιόλου (αριστερά) – Σταδίου (αριστερά) – Φιλελλήνων – Αμαλίας (δεξιά) – Βασ. Όλγας (αριστερά) – Βασ. Κωνσταντ΄νου (στο ρεύμα καθόδου) μέχρι Ερατοσθένους (αλλαγή ρεύματος κυκλοφορίας στο ρεύμα ανόδου προς Κηφισιά) – Λ. Βασ. Σοφίας – κόμβος Βασ. Σοφίας/Κηφισίας/Αλεξάνδρας – Λ. Αλεξάνδρας (αριστερά) στο καθοδικό ρεύμα κυκλοφορίας – Πατησίων (δεξιά) – αναστροφή στην οδό Κεφαλληνίας – Πατησίων (προς Ομόνοια) – Αιόλου – Σταδίου (αριστερά) – Φιλελλήνων – Αμαλίας (δεξιά) και στο φανάρι της Βασ. Όλγας αλλαγή ρεύματος κυκλοφορίας (ρεύμα ανόδου προς Σύνταγμα) – Αθ. Διάκου (αριστερά) – Αρδηττού (αριστερά) – Βασ. Κωνσταντίνου (στο ρεύμα καθόδου προς Πειραιά) – Βασ. Σοφίας – Ζαχάρωφ (αριστερά) – Λ. Αλεξάνδρας (αριστερά) – Πατησίων (αριστερά) – Πανεπιστημίου (αριστερά) – Αμαλίας με κατάληξη και τερματισμό μπροστά στην Πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη

Τερματισμός: Οι αθλητές τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας, μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη), μετά από δύο γύρους ερχόμενοι από τη Λεωφ. Πανεπιστημίου με κατεύθυνση προς τη Λεωφ. Αμαλίας.

Θα πραγματοποιηθούν ακόμα:ο Αγώνας Δρομου 5 χλμ. με ώρα εκκίνησης στις 11:45, ο Αγώνας Δρόμου 3 χλμ. με ώρα εκκίνησης στις 9:20 αλλά και αγώνας 1 χλμ. Special Olympics με ώρα εκκίνησης τις 9:50.

Δείτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης,πληροφορίες και χρήσιμες οδηγίες

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω των αγώνων

Ο 5ος Ημιμαραθώνιος Αθηνών θα αρχίσει στις 09.00 και θα ολοκληρωθεί στις 13.00

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Κυριακή από τις 06.00 λόγω του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας.

Αναλυτικά, θα ισχύσουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Λ. Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Πανεπιστημίου, και στα (2) δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 04.00΄ έως 14.00΄.

Λ. Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της Λ. Συγγρού, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Σόλωνος, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Πλατεία Ομονοίας.

Πλατεία Συντάγματος.

Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της πλ. Ομονοίας, και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Αγ. Μελετίου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 08.45΄ έως 10.30΄.

Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Πετμεζά και τη Λ. Αμαλίας, και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Συγγρού.

Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Αραβαντινού, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Ησιόδου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κολωνού και της πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Ανώνυμη οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.

Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.

Μονή Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.
Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της.

Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.

Τσόχα, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.

Λ. Βουλιαγμένης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τιμολέοντος και Αρδηττού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθ. Διάκου.

Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Β. Αλεξάνδρου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βασ. Αλεξάνδρου και Φειδιππίδου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, πλην της οδού Παπαδιαμαντοπούλου. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 08.15΄ έως 13.00΄.

Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανόρμου και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Βασ. Σοφίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, πλην των οδών Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη.

Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαγοράς και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Μεσογείων και Βασ. Σοφίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων από την Ημιμαραθώνια διαδρομή, κατά τις ώρες που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:

Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους.

Λ. Αλεξάνδρας – Χαρ. Τρικούπη.

Πατησίων (28ης Οκτωβρίου) – Κοδριγκτώνος.

Πατησίων (28ης Οκτωβρίου) – Στουρνάρα.

Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρώδου Αττικού (μόνο για τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας).

Λ. Βασ. Σοφίας – Ριζάρη (μόνο για τα οχήματα του Ε.Κ.Α.Β.).

Λ. Βασ. Σοφίας – Παπαδιαμαντοπούλου.

Λ. Βασ. Σοφίας – Κόκκαλη.

Λ. Βασ. Σοφίας – Ρηγίλλης (μόνο για οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β.).

Λ. Βασ. Σοφίας – Μαρασλή (μόνο για τα οχήματα του Ε.Κ.Α.Β.).

Λ. Βασ. Κων/νου – Ριζάρη.

Λ. Βασ. Κων/νου – Βασ. Γεωργίου.

Λ. Βασ. Κων/νου – Λ. Βασ. Σοφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom