Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Έλληνες - Λαθρομετανάστες 0 – 1, στην υγεία!

του Θοδωρή Γιάνναρου

Εσείς τα έχετε κρυμμένα στα σεντούκια! Βγάλτε τα και πληρώστε, είναι το νέο κάλεσμα/διαταγή του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης, στους Έλληνες…
για να συμπληρώσει: "…οι λαθρομετανάστες, οι πρόσφυγες και οι απανταχού δυστυχισμένοι, είναι η λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας”… 

Έτσι, λοιπόν, και προκειμένου να παρουσιάσουν, κάποιο υποτυπώδες έργο… κάποια, μικρή, έστω, πρόοδο στις ατέρμονες συζητήσεις με την τρόικα, δίδουν γη και ύδωρ στους δανειστές, αποδεχόμενοι, ακόμα, και την μετατροπή της χώρας σε γιγαντιαία "φαβέλα/παραγκούπολη”, με Έλληνες χωρίς μέλλον, εξαθλιωμένους και αφημένους στην τύχη τους, χωρίς τα απαραίτητα, έστω, για τη διαβίωσή τους και με ψαλιδισμένη, στο έπακρο, περίθαλψη, σε περίπτωση που ασθενήσουν και χρειαστούν βοήθεια… Όλο το παιχνίδι τώρα, παίζεται με τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες, σε πρώτη προτεραιότητα!

Αφού, λοιπόν, παρέδωσαν το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ και τους πανέξυπνους, δυστυχώς για μας, Τούρκους, αφού μας γέμισαν με κάθε λογής μουσουλμάνους, απ’ άκρου εις άκρον τη χώρα ενώ, εκατοντάδες χιλιάδες αναμένουν… αφού, ήδη, μας πισωγύρισαν 30 χρόνια, ξεκίνησαν την "για πρώτη φορά” αριστερή, πολιτική τους παρέμβαση στις ζωές μας…

Βέβαια, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας ρωτήθηκε από γνωστό δημοσιογράφο, πως δικαιολογεί, ως αριστερός, αυτή τη λαίλαπα των μέτρων, εις βάρος όλων των Ελλήνων, απάντησε ξερά: ”…είμαι αριστερός, αλλά βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση και πρέπει να πάρω τα μέτρα που μου επιβάλουν οι δανειστές!” Ο άνθρωπος, πάει να μας τρελάνει, αλλά τουλάχιστον είναι ειλικρινής, Παραδέχθηκε, στυγνά, πως, είναι "αριστερός… α λα καρτ”!

Το Υπουργείο Υγείας, δια χειρός Πολάκη/Ξάνθου, αποφάσισε και διέταξε τη σύσταση δεκαεξαμελών επιτροπών για τον έλεγχο των φαρμάκων, και των υλικών, ώστε να περιορισθούν οι υπερβάσεις στα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ! Ως εδώ, καλά!

Αν όμως το δούμε, λίγο πιο προσεκτικά, τα λαβράκια που θα ανακαλύψουμε… θα βγούνε στη στεριά! Πρώτα στη λίστα της "επιτήρησης” μπαίνουν τα φάρμακα που χορηγούνται από τα δημόσια νοσοκομεία, μετά από την, για πρώτη φορά, επιβολή ορίου στην χρήση τους.

Η φαρμακευτική αγωγή των Ελλήνων, τινάζεται, κυριολεκτικά, στον αέρα, για τους ασφαλισμένους… όσο για τους ανασφάλιστους? Άστους αυτούς… Αυτοί είναι, για το Υγείας, αφημένοι, απόλυτα, στην τύχη τους…

Ήδη το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε μία επταμελή επιτροπή παρακολούθησης της νοσοκομειακής δαπάνης για φάρμακα, στην οποία θα "χτυπά κόκκινο” κάθε φορά που η δαπάνη βγαίνει εκτός πλαφόν!!!.

Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή θα ελέγχει, ειδικά, τα ακριβά σκευάσματα που δίνονται μέσω των νοσοκομείων, αλλά και την εκτέλεση του ανύπαρκτου προϋπολογισμού. Θα βάζει, δηλαδή, φρένο στις παραγγελίες αντικαρκινικών, αντιρετροικών, ειδικών καρδιολογικών φαρμάκων, κλπ.

Δηλαδή, οι κύριοι του Υπουργείου Υγείας, θεωρώ, πως, θα συστήσουν και τρίτη επιτροπή, η οποία θα βρίσκεται σε άμεση επαφή και συνεννόηση με τη Φύση και το Θεό, προκειμένου να περιορισθούν οι σοβαρές ασθένειες… στα πλαφόν του ΣυΡιΖα.

Προκειμένου, όμως, το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση να περιορίσει την ανεργία στα μέλη των τοπικών οργανώσεων τους, αποφάσισε να συστήσει και άλλες πολυπληθείς επιτροπές, όπως αυτή που θα διαπραγματεύεται με τις φαρμακευτικές εταιρείες, που αν και απλήρωτες εδώ και καιρό, θα πιεσθούν για ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις τιμών!(Τα χρέη του δημοσίου ξεπερνούν σήμερα τα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ).

Απλά, το μόνο που θα καταφέρουν είναι, οι εταιρείες, να σταματήσουν τις εισαγωγές, ειδικά, των ακριβών φαρμάκων και η Ελλάδα να γίνει χώρα του τρίτου κόσμου, όπου ο καρκίνος θα καταπολεμάται με ασπιρίνες και το AIDS με καυτερές πιπεριές… και ξινό νερό…!!!

Οι φαρμακευτικές εταιρείες παρακολουθούν με δέος τις παραπάνω εξελίξεις, εκφράζοντας έντονες επιφυλάξεις σχ. με το αν τελικά το Υγείας θα μπορέσει να βάλει φρένο στις υπερβάσεις, χωρίς να περιορίσει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στον ασθενή, ώστε να μην καλύπτει, το ίδιο, τη διαφορά, καθώς, το claw back (μηχανισμός αυτόματης επιστροφής) θα είναι 570 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Από το κόσκινο του ΣυΡιΖα, δεν θα περνούν, όμως, μόνο οι δαπάνες για το φάρμακο, αλλά τόσο οι διαγνωστικές εξετάσεις, όσο και οι επισκέψεις στους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας.

Αυστηρά όρια θα θεσπιστούν, δηλαδή σε όλα, και στον αριθμό των διαγνωστικών εξετάσεων των Ελλήνων που, έτσι, ως ασφαλισμένοι, θα μπορούν να κάνουν, αφού δεν θα επιτρέπεται η επανάληψη μιας ίδιας εξέτασης πριν, κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, παρέλθει, και το οποίο θα ορίσει η αυτού εξοχότης, ο Υπουργός Υγείας, κος Πολάκης Παύλος.

Τέλος, σκληροί έλεγχοι θα υπάρξουν και στα ραντεβού των ασφαλισμένων με τους συμβεβλημένους γιατρούς… Ο ΣυΡιΖα, θα ελέγχει, πλέον, και το πότε, κάποιος, θα αρρωστήσει! Το πανίσχυρο χέρι της "πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνησης θα απαγορεύσει όλες τις ασθένειες πέραν των πλαφόν που θεσπίζει…

Απ’ ότι φαίνεται, οι Έλληνες ασφαλισμένοι, λόγω ελλείψεως πόρων θα έχουν ελεγχόμενο δικαίωμα στην περίθαλψη, που αν το υπερβούν, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη…

Με τα 4.500.000, όμως, των ανασφάλιστων, με δεδομένη την περιορισμένη περίθαλψη των ασφαλισμένων, τι θα γίνει, άραγε? 

Η απάντηση είναι απλή… "τίποτα απολύτως”. Θα βρίσκονται στο περιθώριο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δια νόμου… Αυτό που καμία κυβέρνηση έως σήμερα, δεν τόλμησε να κάνει, το λάνσαρε, με χαμόγελο, ο "φιλόπτωχος” ΣυΡιΖα!

Εκατοντάδες, τις τελευταίες ημέρες οι καταγγελίες ανασφάλιστων, που κακήν κακώς, διώχνονται από τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω του ότι, πλέον, δεν διαθέτουν βιβλιάριο υγείας…

Η κατάσταση αυτή, που επικρατεί, κάλλιστα, μπορεί να θεωρηθεί ως ειδεχθές και επονείδιστο έγκλημα κατά των Ελλήνων πολιτών, και κάποιος, θα κληθεί να πληρώσει γι’ αυτό, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, το οποίο δεν θ’ αργήσει να ‘ρθει!

Τι θα γίνει, όμως, αν οι Έλληνες σκουρύνουν, οι Ελληνίδες φορέσουν μαντήλα, και οι δύο μαζί φωνάζουν "Allah Akbar”?

Τότε, τα προβλήματα, θα λυθούν, ως δια μαγείας, στην ιατρική περίθαλψη, και όχι μόνον…

Η κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει ψίχουλα από τους δανειστές, κυρίως από τη Γερμανία, που έχει το γενικό πρόσταγμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρέδωσε τα πάντα, αλλά κυρίως, δέχτηκε και αποδέχτηκε να φιλοξενήσει, επ’ αόριστο εκατοντάδες χιλιάδες λαθραίους μετανάστες και πρόσφυγες, στους οποίους, με χρήματα ευρωπαϊκά, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, θα παρέχεται τροφή, στέγη και περίθαλψη.

Ο λαθρομετανάστης, θα μπορεί να έχει τα πάντα, τα οποία, όμως, θα αφαιρούνται από τους Έλληνες, οι οποίοι, όλο και περισσότερο, θα υφίστανται σκληρές περικοπές στην προσπάθεια επιβίωσής τους, με τις ευλογίες μίας ανθελληνικής και ανάλγητης κυβέρνησης, που πάνω απ’ όλα βάζει την εξουσία που κατέχει ενάντια στο λαό της χώρας…

Μόνο που και τους λαθραίους μετανάστες και πρόσφυγες, τους εξαπάτησε… Άλλα τους υποσχέθηκαν, άλλα, εκείνοι, ήλπιζαν, άλλα έκαναν… και οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν για να γλυτώσουν από ένα πιθανό, ξαφνικό θάνατο, βιώνοντας, καθημερινά, έναν αργό, βασανιστικό θάνατο, "created by SyRiZa”.

Οι ταλαίπωροι, αυτοί άνθρωποι, δεν φταίνε σε τίποτα. Ήρθαν, διότι, η κυβέρνηση και οι υπουργοί της τους προσκάλεσαν με τη εγκληματική πολιτική που εφάρμοσαν και με τη γνωστή ρήση της ανεκδιήγητης υπουργού και νυν αντιπροέδρου της Βουλής κας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, "ελάτε στην Ελλάδα, να λιαστείτε στο Σύνταγμα, και μετά πηγαίνετε στην ευχή του Θεού…

Οι άνθρωποι αυτοί, ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται κατά δεκάδες χιλιάδες, για να μείνουν για πολλά χρόνια, ίσως και για πάντα.

Οι Έλληνες, σε καμία περίπτωση, δεν διαφωνούν στο να τύχουν κάποιας φροντίδας, για μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι να επαναπροωθηθούν στις χώρες τους, ή όπου αλλού τους δεχθούν.

Σε καμία περίπτωση, οι Έλληνες, δεν θα τους επιτρέψουν να κάνουν την Ελλάδα πατρίδα τους, όσο και αν αυτό είναι η πρόθεση και η επιθυμία του Τσίπρα και της παρέας του!

* Ο κ. Θεόδωρος Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος - πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Ελπίς
http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom