Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Το "ΟΧΙ" του Φώτη Κουβέλη στο κλείσιμο της ΕΡΤ… και το "ΝΑΙ" στην ιδιωτική TV, χωρίς νόμιμες άδειες


Δύο πρώην Πρωθυπουργοί αποφάσισαν να μην ψηφίσουν απουσιάζοντας- τη διάταξη (άρθρο 18 ) στο νόμο του υπουργείου …Υγείας (ν.4208/2013) του Αδώνιδος Γεωργιάδη, το οποίο έδινε παράταση στο καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ως τις 30 Ιουνίου 2014, ώστε να εκδοθούν οι προκηρύξεις. Ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αντιθέτως ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ έδωσαν, αν και δεν
συμμετείχαν στην κυβέρνηση, ψήφο εμπιστοσύνης, επιτρέποντας έτσι με έμμεσο τρόπο τη διαιώνιση της παρανομίας και την επικράτηση του μονοπωλίου της Digea στην ψηφιακή τηλεόραση.

Η Digea φιλοξενεί τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν έχουν άδεια, αλλά λειτουργούν με αυτή τη διάταξη του νόμου. Η θέση αυτή δεν μπορεί να μην συνεκτιμηθεί για το μέλλον του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος συνηθίζει να μιλάει μόνο για τη στάση του κόμματός του, στην υπόθεση της ΕΡΤ.

Στη συνέντευξη στο Νίκο Χατζηνικολάου, στο Real FM είπε πως πληροφορήθηκε από τη «Real News» το σχέδιο για το κλείσιμο της ΕΡΤ σημειώνοντας πως στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου υπήρχαν μόνο οι αποφάσεις των υπουργών της ΝΔ, , Γιάννη Στουρνάρα και Σίμου Κεδίκογλου.

Ο Φ. Κουβέλης υποστήριξε πως «η ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι» όμως στη συνέχεια έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ιδιωτική τηλεόραση.

http://www.typologies.gr/

Διαβάστε σχετικά:Σήμερα στη Βουλή η απάντηση της κυβέρνησης για τη Digea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom