Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Απόφαση – κόλαφος για τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του παραδικαστικού (έγγραφα)

Δικαστική απόφαση κόλαφο για το φερόμενο ως εγκέφαλο του παραδικαστικού κυκλώματος, που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το e-reportaz, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ” αριθ. 5561/2014 απόφαση στις 19/5/2014 έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο δικηγόρος Ιωάννης Απατσίδης σε βάρος του Σταύρου Γεωργιτσογιαννάκου.
Ο τελευταίος κατόπιν δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα directnews.gr προχώρησε σε μήνυση σε βάρος δημοσιογράφου, επικαλούμενος ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αλλά και του δικηγόρου της, τον οποίο κατηγόρησε για απάτη επί του δικαστηρίου. Ο συνήγορος, κ. Ιωάννης Απατσίδης εν συνεχεία υπέβαλε μήνυση για ψευδή καταμήνυση και αγωγή με την οποία αξίωνε αποζημίωση για ηθική βλάβη. Στα ασφαλιστικά μέτρα για συντηρητική κατάσχεση που κατέθεσε εν συνεχεία ο δικηγόρος, το Μονομελές Πρωτοδικείο αποφάσισε να τα κάνει εν μέρει δεκτά, διατάζοντας τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του Γεωργιτσογιαννάκου μέχρι το ποσό των 50.000 ευρώ προς εξασφάλιση των απαιτήσεων του αιτούντος.
Πρόκειται για μία απόφαση που έρχεται επιτέλους να «απαντήσει» στην προσφιλή συνήθεια του αναζητούμενου από τις Αρχές και φερόμενου ως εγκεφάλου του παραδικαστικού να υποβάλλει αφειδώς μηνύσεις σε όποιον δημοσιογράφο έχει ασχοληθεί με αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος, την ώρα που σε βάρος του ιδίου εκκρεμούσαν 8 εντάλματα σύλληψης.
Δικηγόρος του Σταύρου Γεωργιτσογιαννάκου είναι πάντα ο Πέτρος Λεωτσάκος, επίσης εμπλεκόμενος στην υπόθεση. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του παραδικαστικού κυκλώματος όταν έφτανε η ώρα να προσέλθει στις δικαστικές αρχές για να βεβαιώσει τις μηνύσεις που ο ίδιος μέσω του Πέτρου Λεωτσάκου κατέθετε, κατέφευγε σε συμβολαιογράφο επίσης εμπλεκόμενο στο παραδικαστικό κύκλωμα και δεν εμφανιζόταν ενώπιον του εισαγγελέα διότι θα έπρεπε να συλληφθεί. Με αυτό το τέχνασμα ο συλληφθείς Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος κατάφερνε να παραμένει ασύλληπτος και να. μοιράζει μηνύσεις σε όλους τους δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με το παραδικαστικό κύκλωμα.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση ωστόσο είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες του e-reportaz ο τόπος διαμονής του ήταν γνωστός στις Αρχές εδώ και καιρό. Όπως γνωστό ήταν και το όχημα (τζιπ) με το οποίο κυκλοφορούσε ανενόχλητος στην πρωτεύουσα και απολάμβανε τις βόλτες του στο Κολωνάκι, καθώς και ότι επανειλημμένα επισκεπτόταν το καζίνο Λουτρακίου, στο οποίο συναντιόταν με δικαστικό λειτουργό, την περίοδο που βρισκόταν στην έδρα για την πολύκροτη υπόθεση.
Εναντίον του φερόμενου ως εγκέφαλου του παραδικαστικού οι δικαστικές αρχές έχουν εκδώσει 8 εντάλματα σύλληψης, ενώ έχει καταδίκες πάνω από 40 χρόνια. Στους καταλόγους του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται επίσης πως ο Γεωργιτσογιαννάκος χρωστάει στο ελληνικό Δημόσιο 167 εκατομμύρια ευρώ.
1-araxni
2-araxni
3-araxni
4-araxni
5-araxni
6-araxni
7-araxni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom