Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Απόφαση του Πρωτοδικείου επιτρέπει την εκτέλεση των έργων "ανάπλασης" στο Πάρκο Αγρινίου

Το Δικαστήριο βλέπει και... ωφέλεια για τους κατοίκους,ενώ δεν βλέπει παραβίαση της μελέτης!!!
Ποιας μελέτης;

Το γιοφύρι της Αρτας,η εκτροπή του Αχελώου και τα έργα "ανάπλασης" στο Πάρκο Αγρινίου θα μείνουν στην ιστορία ως μνημεία του "Ράβε-ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει"!

Τη μία σταματάει τα έργα το ΣτΕ,την άλλη ο εργολάβος,πρόσφατα τον Απρίλιο το Δασαρχείο,εν τω μεταξύ αποκαλύπτεται ότι το όλο σχέδιο "ανάπλασης" δεν είναι παρά μια φυτοτεχνική μελέτη ξενοδοχείου,επίσης ο εργολάβος με νέο του έγγραφο προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Αγρινίου γνωστοποίησε πως στην παρούσα φάση δεν προτίθεται να εκτελέσει εργασίες....!

Ενώ αναμένεται και νέα απόφαση του ΣτΕ  για τις προσφυγές και παρ' όλα αυτά έρχεται τώρα το πρωτοδικείο Αγρινίου κι επιτρέπει τη συνέχισή τους,στο "οργωμένο" χωράφι πλέον έτσι όπως κατάντησε ο φυσικός πνεύμονας της πόλης του Αγρινίου.

Γράφει δε η απόφαση:"...το δικαστήριο πιθανολογεί ότι αφενός μεν καμία παραβίαση της μελέτης ανάπλασης του επίδικου έργου δεν έλαβε χώρα..."!
Λαμπρά,το δικαστήριο πιθανολογεί.... όταν αποδεδειγμένα δεν υπάρχει καν  μελέτη...
και συνεχίζει το ίδιο δικαστήριο:"....αφετέρου δε ότι η ωφέλεια που θα προκύψει για τους κατοίκους της πόλης του Αγρινίου από την εκτέλεση και ολοκλήρωση του έργου αυτού, παρίσταται στην προκείμενη περίπτωση ως παρουσιάζουσα τη μεγαλύτερη σπουδαιότητα για την κοινωνική τάξη και ευρυθμία...".Από που ακριβώς συνάγεται αυτό καλοί μου άνθρωποι ή απλά πιαθανολογείτε;
Ζείδωρον

H απόφαση του Πρωτοδικείου για τα έργα στο Πάρκο

Η εικόνα σήμερα στο Πάρκο

Επιτρέπει την εκτέλεση τους

Με απόφαση του την περασμένη εβδομάδα το Πρωτοδικείο του Αγρινίου απορρίπτει την προσφυγή των Αγρινιωτών (που εναντιώνονται στα έργα της ανάπλασης) κατά των εργασιών στο πάρκο του Αγρινίου. Επρόκειτο για την οριστική απόφαση του Πρωτοδικείου που επιτρέπει να γίνονται τα έργα.

Ωστόσο -θυμίζουμε- το μείζον είναι πώς όλα τελούν εν αναμονή της απόφασης του Συμβούλιου της Επικρατείας για τις προσφυγές που έχουν γίνει ενώ προ ημερών ο εργολάβος με νέο του έγγραφο προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Αγρινίου γνωστοποίησε πως στην παρούσα φάση δεν προτίθεται να εκτελέσει εργασίες. Δεν εκτελούνται έτσι κι αλλιώς δηλαδή οι επιτρεπόμενες εργασίες πλην αυτές που αφορούν το πράσινο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Γεγονός», στο πολυσέλιδο έγγραφο της απόφασης του Πρωτοδικείο Αγρινίου γίνεται αναλυτική αναφορά στο σκεπτικό της απόφασης και όσα υποστηρίχτηκαν από τις δυο πλευρές, αυτή των κατοίκων που αντιδρούν στην ανάπλαση από τη μία, και του δήμου Αγρινίου, των υπηρεσιών του αλλά και πολιτών που είναι υπέρ της ανάπλασης από την άλλη.

Η απόφαση αναφέρει:
”Λαμβανομένων υπόψη όλων των ανωτέρω αναφερθέντων στοιχείων, το Δικαστήριο πιθανολογεί ότι αφενός μεν καμία παραβίαση της μελέτης ανάπλασης του επίδικου έργου – Παπαστράτειου Πάρκου δεν έλαβε χώρα, επομένως ούτε και προσβολή της προσωπικότητας των αιτούντων επήλθε σχετικώς, αλλά ούτε και επίκειται στο μέλλον να επέλθει, αφετέρου δε ότι η ωφέλεια που θα προκύψει για τους κατοίκους της πόλης του Αγρινίου από την εκτέλεση και ολοκλήρωση του έργου αυτού, παρίσταται στην προκείμενη περίπτωση ως παρουσιάζουσα τη μεγαλύτερη σπουδαιότητα για την κοινωνική τάξη και ευρυθμία, συγκρινόμενη με το δικαίωμα των αιτούντων να διεκδικούν τη μη επέμβαση – μη διενέργεια υλικών πράξεων εντός του Παπαστράτειου Πάρκου, την παύση των συγκεκριμένων εργασιών και τη διατήρηση της μέχρι πρότινος υφιστάμενης κατάστασης ή έστω και μιας μικρότερης έκτασης επέμβαση στο φυσικό αυτό χώρο.

Και τούτο το τελευταίο διότι οι αρνητικές συνέπειες από την τυχόν παραδοχή της αίτησης θα είναι σοβαρότερες από την ωφέλεια των αιτούντων, δεδομένου ότι οποιαδήποτε παύση των εργασιών ανάπλασης το Πάρκου, το οποίο βρίσκεται ήδη σε οριακό σημείο βιωσιμότητας, θα έχει ως αποτέλεσμα, πέραν της επικινδυνότητας που ενέχει για τους δημότες του Αγρινίου η πτώση των υπαρχόντων εντός αυτού παλαιών δέντρων, την εγκατάλειψή του, την περαιτέρω αισθητική υποβάθμισή του και τη αξιοποίηση του ως χώρου αναψυχής των κατοίκων της πόλης εν όψει του ιδιαίτερα υψηλού κόστους της ανάπλασης σε συνδυασμό με το χρόνο λήξης της ως άνω προθεσμίας χρηματοδότησης (31-12-2015).

Κατ’ ακολουθίαν, πρέπει να απορριφθεί η αίτηση ως ουσία αβάσιμη και να καταδικασθούν οι αιτούντες, λόγω της ήττας τους, στην πληρωμή των δικαστικών εξόδων των καθ’ ων (άρθρα 176, 191 ΚΠολΔ)μειωμένα, όμως λόγω της συμμετοχής του τρίτου καθ’ ου η αίτηση νομικού προσώπου του Δήμου Αγρινίου, κατ’ άρθρο 276 Ν.3463/2006 σε συνδυασμό με το άρθρο 22 του Ν.3693/1957, κατά τα ειδικότερα στο διατακτικό οριζόμενα.

Στην απόφαση δεν περιλαμβάνεται διάταξη για την απόρριψη ή μη των πρόσθετων περεμβάσεων, διότι πρόκειται περί διαμορφωτικών διαδικαστικών πράξεων, που δεν περιέχουν αυτοτελές αίτημα, για το οποίο να επιβάλλεται να αποφανθεί το δικαστήριο (βλ. ολ. ΑΠ 38/1997 ΕλΔ 39.55, ΑΠ 15/1998 ΕλΔ 40.630, ΕΑ 4752/1996 ΝοΒ 45.1122 (1128)).

Για τους λόγους αυτούς συνεκδικάζει αντιμωλία των διαδίκων την αίτηση και της αναφερόμενες στο σκεπτικό της παρούσας προφορικώς ασκηθείσες πρόσθετες παρεμβάσεις. Απορρίπτει την αίτηση».
http://www.agrinionews.gr/

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το σχετικό μας φάκελο για το Πάρκο Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom