Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Στο δρόμο γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία κατά της δήθεν αξιολόγησης (φωτο & βίντεο)


Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της 24ωρης απεργίας των γιατρών και των εργαζομένων,οι οποίοι αντιδρούν στο νέο σύστημα αξιολόγησης. Πορεία από το Υπουργείο Υγείας προς το ΥΠΟΙΚ έκαναν οι διαδηλωτές. Λίγο πριν τις 3.00 το μεσημέρι άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Γιατροί και εργαζόμενοι ζητούν την απόσυρση των κριτηρίων της αξιολόγησης τα οποία χαρακτηρίζουν αυθαίρετα. Μάλιστα όπως καταγγέλλουν η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει σε απολύσεις.



Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας ενώ ακολούθησε πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών όπου εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στις καθαρίστριες.


Πριν ξεκινήσει η πορεία, αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών των γιατρών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία έγινε δεκτή από τον Υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη.

Oπως δήλωσε o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος "η κυβέρνηση αξιολογείται κάτω από τη βάση από τους έλληνες πολίτες". Στο ιδιο μήκος κύματος και δήλωση του προέδρου των εργαζομένων στο Λαϊκό νοσοκομείο, Τάσου Αντωνόπουλου ο οποίος τόνισε "η κυβέρνηση επιμένει σε μια ψευτοαξιολογηση με στόχο τη λιγότερη δημόσια υγεία. Εμείς αυτό δε θα το επιτρέψουμε".



Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις κινητοποίησεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

Παναττική στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι εως και τη λήξη του ωραρίου έχει προκηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ για να στηρίξει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ "οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο κατά των μέτρων της αξιολόγησης, της κινητικότητας, των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων θα είναι διαρκείς και καθημερινές".


Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, τονίζει μεταξύ άλλων: «Η απόκρουση και η ανατροπή αυτής της πολιτικής προϋποθέτει γερά σωματεία με ταξική γραμμή πάλης ενάντια στην εργοδοσία και το κράτος της. Προϋποθέτει τη δραστήρια συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη λήψη αποφάσεων και στον αγώνα! Προχωράμε οργανωμένα, με αποφάσεις μαζικών Γενικών Συνελεύσεων. Μπλοκάρουμε την εφαρμογή της αξιολόγησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom