Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Αγριο χέρι από Μέρκελ και Σαρκοζί στον Παπανδρέου-Εκβιάζουν πάλι με την 6η δόση-Δημοψήφισμα μέχρι 5 Δεκεμβρίου υποσχέθηκε ο μεγάλος!!!


Μικρή σε διάρκεια αλλά η πιο άγρια νύχτα για τον έλληνα πρωθυπουργό ήταν η συνάντηση που είχε με τους ευρωπαίους εταίρους στις Κάννες όπου στην κυριολεξία Μέρκελ και Σαρκοζί εξαγριωμένοι με την ξαφνική απόφαση για δημοψήφισμα, στην κυριολεξία στρίμωξαν στην γωνία τον κ. Παπανδρέου, χωρίς να δέχονται αντιρρήσεις.

Οι δύο ηγέτες στην κοινή συνέντευξη Τύπου έδειξαν πως αυτή την φορά δεν θα ανεχθούν κανένα ελληνικό τερτίπι και έγινε επίσης πασιφανές πως υπήρξε σφοδρότατη σύγκρουση με τον έλληνα πρωθυπουργό με την κάθε πλευρά να επιμένει πεισματικά στις θέσεις της.

Με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μερκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Ν. Σαρκοζί ξεκαθάρισαν στο Γιώργο ότι η 6η δόση των 8 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί μόνο μετά την κύρωση του συνόλου των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Η Γαλλογερμανική πλευρά παραδέχθηκε ότι η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα αλλάζει τα δεδομένα, ενώ επεσήμανε ότι αν τελικά διεξαχθεί μια τέτοια διαδικασία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου με ερώτημα 'ναι' ή 'όχι' την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Το δημοψήφισμα αλλάζει το περίγραμμα μέσα στο οποίο κινούμαστε, πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ, αναφέροντας ότι το ερώτημα πρέπει να είναι «ναι» ή όχι» στην ευρωζώνη. Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν την περιπέτειά τους μαζί μας ή όχι, ανέφερε ο κ. Σαρκοζί. Οι δύο ηγέτες ανέφεραν ότι το δημοψήφισμα ενδέχεται να διεξαχθεί στις 4 Δεκεμβρίου.
Kατ' άλλες πηγές ο ίδιος ο Παπανδρέου τους υποσχέθηκε ότι το δημοψήφισμα θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom