Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Φουκουσίμα. Η σιωπηλή παγκόσμια βόμβαΣυντάκτης: Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., medlabnews.gr

Δέκα μήνες περίπου έχουν περάσει από την καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού της Fukushima και η κατάσταση είναι ακόμα πάρα πολύ σοβαρή. Η διάχυση της ραδιενεργούς σκόνης παγκοσμίως είναι αρκετά εκτεταμένη. 
Πριν από μερικές μέρες σε μετρήσεις που έγιναν στο S. Louisτου Missouri των ΗΠΑ μετρήθηκαν σε μετρητή Geiger 349,5 CPM (κρούσεις ανά λεπτό) ή 3495 κατά την διάρκεια των 10 λεπτών με επίπεδο συναγερμού τα 100 CPM για την ακτινοβολία. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πάνω από τα επίπεδα συναγερμού, όταν πρόκειται για μικρά ραδιενεργά σωματίδια στον αέρα.
Oι μετρήσεις της International Atomic Energy Agency (IAEA)σε όλη την Ιαπωνία σύμφωνα με την έκθεση της, στις 15/11/11 είναι ακόμα πάρα πολύ αυξημένες, στο έδαφος, στην επιφάνεια του νερού, αλλά και στον πυθμένα των ποταμών. Περιοχές ακόμα που μετράνε υψηλές τιμές ραδιενέργειας είναι η Νότιος ΚορέαΑπό την άλλη η κατάσταση στο εργοστάσιο είναι πάρα πολύ σοβαρή και επικίνδυνη. Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011 ανιχνεύτηκε στον αντιδραστήρα 2 αντίδραση σχάσης, το πρόβλημα μέχρι στιγμής εντοπιζόταν στους αντιδραστήρες 1 και 4. Φαίνεται λοιπόν να υπάρχει μια νέα τρύπα στην μονάδα 2 της Φουκουσίμα και φαίνεται και στις εκθέσεις της TEPCO.

Από την ραδιενεργό μόλυνση στην Βόρειο Αμερική διάφορες μελέτες δείχνουν ότι στο προσεχές διάστημα αναμένονται 100000 θάνατοι, λόγω Φουκουσίμα. Ήδη δε στην θάλασσα του Κορτέζ στο Μεξικό πιάστηκε μεταλλαγμένος καρχαρίας Κύκλωπας, λόγω την μόλυνσης της θάλασσας από την Φουκουσίμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: