Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ! ΝΟΜΟΣ "ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ" ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ



Νόμος –κολυμβύθρα του Σιλωάμ ακόμη και για μίζες από προμήθειες σε νοσοκομεία, μετά από απευθείας αναθέσεις, είναι ο νόμος 3867 3/8/2010. Σύμφωνα με το άρθρο 27 του εν λόγω νόμου, δίνεται «άφεση αμαρτιών» σε όσους προμήθευσαν ιατρικό και φαρμακευτικό εξοπλισμό σε νοσοκομεία, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετικός διαγωνισμός, ενώ θεωρούνται νόμιμες όλες οι δαπάνες που απαιτούνται για την εξόφλησή των προμηθευτών μέχρι και την κατάθεση του νόμου στη Βουλή, δηλαδή το 2010.

Ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος προσφύγει νομικά για να καταγγείλει απευθείας ανάθεση σε προμηθευτή υγειονομικού υλικού, για τα έτη πριν από το 2010, θα βρεθεί μπροστά σε τοίχο νομοθετικά «περιφρουρημένο». Έτσι, κατηγορούμενοι που οδηγούνται στα δικαστήρια για μίζες και για προμήθειες με απευθείας αναθέσεις, αθωώνονται απλώς επιδεικνύοντας το νόμο.

 

«Τα νοσοκομεία βρέθηκαν χωρίς γάζες και το υπουργείο Υγείας τότε, προέβη σε ρύθμιση πιστοποιημένων χρεών προς τους προμηθευτές, για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου δεν νομοθέτησε για χρέη που αφορούσαν στη θητεία της και στο κράτος του ΠΑΣΟΚ. Νομοθέτησε για χρέη που απορρέουν από το κράτος της ΝΔ. Θα έκλειναν τα νοσοκομεία. Αυτός ο νόμος είναι ανάσα για τη λειτουργία των νοσοκομείων. Έγινε μια σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών τότε, επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου και κρίθηκε πως ήταν απαραίτητο να προχωρήσουμε σ΄ αυτή τη ρύθμιση», εξήγησε μιλώντας στο www.koutipandoras.gr ο συνεργάτης της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Λάζαρος Λασκαρίδης.
Σύμφωνα, λοιπόν με το νόμο και όπως αναφέρεται στην παράγραφο 9, «για λόγους διασφάλισης του  δημόσιου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας υγείας, θεωρούνται νόμιμες οι δαπάνες που απαιτούνται για την εξόφληση υποχρεώσεων που απορρέουν από προμήθειες των νοσοκομείων, οι οποίες προμήθειες διενεργήθηκαν μέχρι την κατάθεση του νόμου στη Βουλή», ακόμη και αν αυτές οι προμήθειες έγιναν με απευθείας ανάθεση «λόγω επειγουσών αναγκών».

Απορία προκαλεί ωστόσο και το γεγονός ότι κατά τη σύνταξη του νόμου δεν έγινε καμία διευκρίνιση για τις περιπτώσεις που πράγματι αποτελούν «επείγουσα ανάγκη», αλλά γίνεται σαφής αναφορά στην γενική έννοια «προμήθειες», που περιλαμβάνει από γάζες μέχρι και αξονικούς τομογράφους της Siemens.

Ο νόμος «πέρασε» σε άρθρο που αφορούσε στην «εξόφληση προμηθειών νοσοκομείων και ρυθμίσεις θεμάτων σχετικών διαγωνισμών», ενώ αφορά σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, συμπεριλαμβανομένων των ψυχιατρικών και των πανεπιστημιακών κλινικών, των νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγηνίτειο, του Ωνασείου και το νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και των νοσοκομείων και των υγειονομικών μονάδων ΙΚΑ.

 
Το νόμο συνυπογράφουν οι: Γιώργος Παπακωνστανίνου ως υπουργός Οικονομικών, ο Ανδρέας Λοβέρδος ως υπουργός Εργασίας, Η Λούκα Κατσέλη ως υπουργός Οικονομίας, ο Γιάννης Ραγκούσης ως υπουργός Εσωτερικών και ο Χάρης Καστανίδης ως υπουργός Δικαιοσύνης.
από http://anemos5.blogspot.com/

4 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

χαχαχαχαχαχα Δημήτρη επίτρεψέ μου να γελάσω με τα χάλια μας!!!!!!!!!!!Τι περίμενες δηλαδή;; Να μην έχουν καλύψει τα νώτα τους;;;;;;;;;;;;
Το ''μαζί τα φάγαμε'' το πληρώνουμε ....εις διπλούν: και τη δική μας μάσα και τη δική τους!!!!!!!
Τσάμπα νομίζεις εκλέγονται;;; Γάτες είναι και εμείς ποντίκια!!!!!!!!!!!!
Καλησπέρα φίλε μου!!!!!!!!Είσαι καλά παρόλα αυτά;;;

zeidoron dtsoukas είπε...

Δόξα τω Θεώ Αννα μου από υγεία μια χαρά!Αν είχαμε και λίγα χρήματα θα ήμασταν ευτυχισμένοι.Βλέπεις δεν περίσσεψε τίποτα από τα παιδιά που κάποιοι από μας εξέλεγαν επί χρόνια.
Να είσαι καλά,καληνύχτα!

marianaonice είπε...

Είναι απίστευτη πια τέτοια λαμογιά και αναλγησία!
Πώς είναι δυνατόν να τους το επιτρέπουμε;;

zeidoron dtsoukas είπε...

Μαριάννα μου τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι πολίτες;Η δικαιοσύνη που αντικειμενικά μπορεί και είναι και η δουλειά της δυστυχώς είναι προσκολλημένη στα πολιτικά άρματα.Τι μεγαλύτερο παράδειγμα από τον κύριο Σταυρόπουλο;Πως μπορεί να πειστεί ο πολίτης ότι οι αποφάσεις του ήταν αμερόληπτες αφού παραιτήθηκε για να γίνει σύμβουλος πρωθυπουργού και στη συνέχεια υπουργός;

Read more: Go to TOP and Bottom