Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αργοπεθαίνει η Αλέκα,ο μοναδικός κινηματογράφος του Ζωγράφου


Χθες Κυριακή αποφάσισα με την σύζυγο μου να επισκεφτούμε τον κινηματογράφο ΑΛΕΚΑ για να δούμε την παράσταση των 21:30. Είδαμε κλειστές πόρτες και ταμεία και απορήσαμε. Κατάφερα να βρω τελικά μια υπάλληλο η οποία με ενημέρωσε οτι δεν θα προβληθεί η ταινία λόγω μηδενικής προσέλευσης κόσμου.(εμείς είχαμε αργήσει περίπου 10 λεπτά).

Θα μου πείτε λογικό να μην παίξει το έργο δεδομένης της απουσίας
κοινού.Ήταν άραγε όμως η ταινία που δεν τράβηξε κόσμο; Κοίταξα κριτικές και εισιτήρια και είδα οτι η ταινία εμπορικά τουλάχιστον τα πάει καλά.Η μέρα προβολής όπως προανέφερα Κυριακή αρα δεν ήταν και αυτό το εμπόδιο.

Θυμόμαστε όλοι τις ημέρες που το καλοκαίρι απο την μια ήταν κλειστή και οταν άνοιξε δωρεάν είχαν εξαφανιστεί τα τραπεζάκια και το κυλικείο ήταν κλειστό.
Στο cinema δεν πας για να δεις μια ταινία.Αυτή την βλέπεις και στο DVD του σπιτιού σου. Πας απλά για την εμπειρία του cinema. Μια φάση που πλεον εκλείπει κατα κοινή ομολογία όταν Κυριακάτικα δεν πάτησε άνθρωπος το πόδι του εκει.

Ψάξτε να βρειτε την ΑΛΕΚΑ στο athinorama.gr . Λείπει και δεδομένου οτι η ΑΛΕΚΑ δεν έχει ιστοτόπο ο μόνος τρόπος για να μάθετε τι παίζει ειναι να περάσετε απο εξω...

Τώρα αν αυτή η απαξίωση της ΑΛΕΚΑΣ γίνεται συνειδητά ή οχι εκ μέρους της διοίκησης αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω.Γνωρίζω όμως οτι η διοίκηση βλέπει την ΑΛΕΚΑ ως ενα οικονομικό εμπόδιο (λόγω υψηλού ενοικίου και λειτουργικού κόστους).

Οτι και αν ισχύει όμως το αποτέλεσμα πολύ φοβάμαι οτι θα είναι να χάσουμε τον μοναδικό κινηματογράφο της πόλης μας.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom