Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Νοσοκομειακοί γιατροί: απειλούν τους γονείς για το Ωνάσειο


Όχι ένας ούτε δύο, αλλά 234 γονείς παιδιών με καρδιοπάθεια κατήγγειλαν με επιστολή τους τη συνέχιση της δίωξης των δύο καρδιοχειρουργών στο Νοσοκομείο «Αγ. Σοφία», απαντά η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) σε όσα υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με την υπόθεση της κλειστής καρδιοχειρουργικής κλινικής στο «Αγία Σοφία».

Μπορεί ο υπουργός Υγείας να υποστήριξε ότι το Ωνάσειο δεν εισπράττει χρήματα από γονείς παιδιών με καρδιοπάθεια προκειμένου να χειρουργηθούν, οι νοσοκομειακοί γιατροί όμως έχουν άλλη άποψη.

Τάσσονται με τους 234 γονείς που απέστειλαν ανοικτή επιστολή στον υπουργό Υγείας και μιλούν για 7000 έως 40.000 ευρώ που έχουν ζητηθεί σε κάποιες περιπτώσεις από το Ωνάσειο προκειμένου να μπουν παιδιά στο χειρουργείο.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διά στόματος του προέδρου τους Δημ.Βαρνάβα καταγγέλλουν όμως και τον περιφερειάρχη υγείας Άρη Μουσιώνη ο οποίος –όπως λένε- απείλησε ακόμη και τους γονείς των άρρωστων παιδιών.

Όπως σημειώνει ο κ.Βαρνάβας: «Παρά τις κορώνες του κ. Λοβέρδου ότι οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται δωρεάν στο Ωνάσειο, οι γονείς κατήγγειλαν ότι τους ζητήθηκαν από 7.000 έως και 40.000 ευρώ και έθεσαν στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου τα στοιχεία τους.

Η αποκάλυψη αυτή ενόχλησε σφόδρα τόσο τον κ. Λοβέρδο όσο και τον κ. Μουσιώνη, οι οποίοι επικαλούνται διαρκώς μια ΕΔΕ φάντασμα, την οποία δεν αποκαλύπτουν ούτε στους ενδιαφερόμενους, ούτε στους νομικούς τους παραστάτες, γίνεται όμως αντικείμενο περισπούδαστων δηλώσεων από τους δύο αρχαγγέλους της κάθαρσης.

Μάλιστα η δήλωση του κ. Μουσιώνη υπήρξε θρασύτατη. Αντί να διερευνήσει –ως όφειλε- τις καταγγελίες των δύστυχων γονιών για τα υπέρογκα ποσά που καταγγέλλουν ότι τους ζητήθηκαν στο Ωνάσειο ο κ. Μουσιώνης έφτασε στο αποκρουστικό σημείο να απειλεί τους γονείς με ένδικα μέσα!!».

Η υπόθεση όπως φαίνεται θα έχει συνέχεια καθώς η ΟΕΝΓΕ αναμένεται να αποκαλύψει νέα στοιχεία. Μέχρι τότε όμως η καρδιοχειρουργική κλινική του Αγία Σοφία θα παραμένει κλειστή και τα παιδιά με καρδιοπάθειες θα αναγκάζονται να πηγαίνουν στο Ωνάσειο για να γιατρευτούν.

Η διοίκηση του Ωνασείου πάντως από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι εισπράττει μόνο το κρατικό τιμολόγιο και όχι επιπλέον χρήματα από τους γονείς.
http://iatropedia.gr/

Διαβάστε επίσης:
Γονείς καρδιοπαθών παιδιών: 40.000 ευρώ για μια επέμβαση στο Ωνάσειο!


Διαψεύδει ο υπουργός Υγείας ότι παίρνει χρήματα το Ωνάσειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom