Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Τραγικό τέλος για το Βαγγέλη Λειβαδά - κάηκε ζωντανός στο σπίτι του

Στο νοσοκομείο η Σμαρούλα Γιούλη

Σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο από το θάνατο του θεατρικού επιχειρηματία, Βαγγέλη Λειβαδά, που άφησε την τελευταία του πνοή, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά του, στη Γλυφάδα.

Η σύζυγός του, ηθοποιός Σμαρούλα Γιούλη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Σωτηρία" σε κατάσταση σοκ, με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα.

Όλα έγιναν, όταν πήρε φωτιά το αερόθερμο, που είχε ανάψει το ζευγάρι για να ζεσταθεί στο δωμάτιό του.
Οι φλόγες εξαπλώθηκαν στη μάλλινη κουβέρτα, με την οποία είχαν σκεπαστεί. Τότε, η Σμαρούλα Γιούλη πετάχθηκε από το κρεβάτι, ενώ ανήμπορη έβλεπε το σύζυγό της, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, να καίγεται.

Ο 90χρονος Βαγγέλης Λειβαδάς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα σε ολόκληρο το σώμα.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή. Τα ακριβή αίτια της φωτιάς διερευνά το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Λίγα λόγια για τον Β. Λειβαδά:

Ο Βαγγέλης Λειβαδάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΕΕΘ. Από παιδί ακόμα μαγεύτηκε από τον κόσμο του θεάτρου. Η πρώτη του δουλειά ως παραγωγός ανέβηκε στο θέατρο το 1958 και από τότε μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό του πάνω από 360 παραγωγές, που περιλαμβάνουν από το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το κλασσικό θέατρο, ως την επιθεώρηση, την οπερέτα το μιούζικαλ, και γενικότερα από όλο το φάσμα του θεατρικού ρεπερτορίου.

Ο Βαγγέλης Λειβαδάς ήταν παντρεμένος με τη μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του κινηματογράφου, Σμαρούλα Γιούλη, από τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα στο χώρο του θεάτρου.

Ο Βαγγέλης Λειβαδάς είχε πλούσια θεατρική δραστηριότητα και πρωτοστάτησε στο ανέβασμα έργων από όλο το φάσμα του θεατρικού ρεπερτορίου, στα θέατρα ΑΜΙΡΑΛ - ΒΕΜΠΟ - ΠΑΡΚ - ΣΜΑΡΟΥΛΑ και παλαιότερα στα θέατρα ΚΑΛΟΥΤΑ – ΔΙΟΝΥΣΙΑ - ΑΚΑΔΗΜΟ.

Ο κατάλογος των πρωταγωνιστών και γενικά των ηθοποιών που έχουν συνεργαστεί μαζί του είναι τεράστιος. Από την παλιότερη λαμπρή γενιά: Λάμπρο Κωνσταντάρα, Μίμη Φωτόπουλο, Δέσπω Διαμαντίδου , Σαπφώ Νοταρά, Δημήτρη Ποταμίτη, Βασίλη Διαμαντόπουλο, Θανάση Βέγγο, Ντίνο Ηλιόπουλο, Ρένα Βλαχοπούλου, Νίκο Σταυρίδη, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Κάκια Αναλυτή, Κώστα Ρηγόπουλο, Σταύρο Παράβα, Μίμη Χρυσολάλλη κ.α.
star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: