Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Χαράς ευαγγέλια στις γειτονιές του Ζωγράφου! - "Ξεφύτρωσαν" υπαίθρια όργανα γυμναστικής (φωτο)

ΑΣΧΕΤΟ: Αιώνες πριν κάποιοι μοίραζαν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς... Επίσης κάποια κυρία Αντουανέτα αναρωτιόνταν:αφού δεν έχουν ψωμί γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;

Κι όμως αυτό το έργο δεν είναι μακέτο,που 'λεγε κι ο σύντροφος Σημίτης!Είναι η υλοποίηση μιας ακόμα προεκλογικής δέσμευσης της,απερχόμενης στις 31/8/2014,Δημοτικής αρχής του Ζωγράφου,του Κώστα Καλλίρη.

Μετά το φιάσκο του μπαζώματος του "ποταμιού" στο Πάρκο Γουδή,ήρθε και η τοποθέτηση των υπαιθρίων οργάνων γυμναστικής σε δυο γειτονιές του Ζωγράφου.

Δεν πρόκανε βέβαια ο Δήμαρχος μας τις εκλογές,ούτε και την καλοκαιρινή σεζόν,όμως και εκλογές θα ξανάρθουν και το "νους υγιής εν σώματι υγιεί" ισχύει για όλο το έτος.

Η κυβέρνηση δια της λιτότητας φροντίζει για τη λεπτή σιλουέτα μας και οι Δημοτικοί μας άρχοντες για τη σύσφιξη....

Τα υπαίθρια γυμναστήρια έγιναν μόδα στα χρόνια της κρίσης σε πάρα πολλούς Δήμους της χώρας,μια μόδα που εμείς αδυνατούμε να καταλάβουμε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που συνάνθρωποί μας ψάχνουν λίγο φαγητό στους κάδους των απορριμάτων.

Ο Αντιδήμαρχος Ζωγράφου κύριος Αγης Παπακωνσταντίνου σε μία μακροσκελέστατη επιστολή του,που δημοσιεύεται παρακάτω, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται να δημιουργηθούν 4 υπαίθρια γυμναστήρια με κόστος 57.200 ευρώ συν ΦΠΑ  στο Δήμο Ζωγράφου τώρα,επειδή η φτώχεια θέλει καλοπέραση.

Εντύπωση προκαλεί ότι το γιγαντιαίο αυτό έργο,που όντως... έλλειπε από το Δήμος μας,δεν προβάλλεται ούτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ζωγράφου,ούτε στη σελίδα Πολιτισμός και Αθλητισμός του Δήμου,αλλά ούτε και στη σελίδα της εταιρείας που πραγματοποίησε το έργο κι όπου αναφέρονται όλα τα υπαίθρια γυμναστήρια της Αττικής και όχι μόνο.

Επίσης ενώ η τοποθέτηση των οργάνων θα ξεκινούσε από το Πάρκο Γουδή,άγνωστο γιατί ξεκίνησε από γειτονιές της πόλης ή μήπως φταίει η αποτυχία του μπαζώματος!

(update:Ενημερωθήκαμε ότι τοποθετήθηκε και στο Πάρκο Γουδή ένα σετ 5 ζευγών υπαιθρίων οργάνων γυμναστικής και το τέταρτο σετ τοποθετήθηκε τελικά στην πλατεία Ανοιξης,πολύ κοντά στην πλατεία Μερκάτη (αδικήθηκαν οι περιοχές του παλαιού και νέου τέρματος Ζωγράφου!!!).)

Τα Ανω Ιλίσια σε πελάγη ευτυχίας...

Χαρές και πανηγύρια λοιπόν από προχτές στα Ανω Ιλίσια,όταν στη μικρή τσιμεντένια πλατεία που περικλείεται από τις οδούς Αβύδου-Τίγρητος και Γρ. Αυξεντίου ανήμερα της Αγίας Μαρίνας (ίσως δώρο για τη γιορτή του ιερού ναού της ενορίας μας) "ξεφύτρωσαν" 5 ζεύγη υπαιθρίων οργάνων γυμναστικής.

Ούτε λίγο ούτε πολύ 17.589 ευρώ (Χ 4 = 70.356) πεταμένα στην ύπαιθρο για το καλό μας,την ώρα που δεν έβαλαν ούτε μία βίδα στις παιδικές χαρές που είχαν εντολή από το 2009 να τις κλείσουν αν δεν ανακατασκευαστούν και δεν πάρουν πιστοποίηση καταλληλότητας!!!Και βέβαια προτίμησαν να τις κλείσουν.... και πάλι για το καλό μας.


Απολαύστε τα όργανα στην πλατεία των Ανω Ιλισίων,καλού κακού διαβάστε και τις συμβουλές που αναγράφονται στις πινακίδες και.....

πάρτε τα σορτσάκια σας,τα φανελάκια σας,τα αθλητικά σας παπούτσια,την πετσετούλα σας και βουρ... για γυμναστική!

Καλλίτερη μέρα της εβδομάδας η Πέμπτη,αφού δίπλα έχει Λαϊκή αγορά....

Πλατεία Μερκάτη.... εδώ τα φύτεψαν στο χώμα
Νωρίτερα τα ίδια 5 ζεύγη υπαιθρίων οργάνων είχαν "φυτευτεί" και στη χωμάτινη πλατεία Μερκάτη,στη συμβολή της Ούλοφ Πάλμε με την Παπάγου.

Υποθέτουμε ότι και εκεί οι γείτονες θα έκαναν γιορτή και θα ψάχνουν τρόπους να ανταποδώσουν στο Δήμο το καλό που τους έκανε!

Απολαύστε τα κι αυτά




Κι ενώ τώρα που υλοποιήθηκε εν μέρει η απόφαση του Δήμου Ζωγράφου πέρασε στο ντούκου χωρίς την παραμικρή ενημέρωση,όταν προέκυψε το θέμα τον Οκτώβριο του 2013 από το Zografou net του Θανάση Δαβαλά υπήρξαν αρκετές κόντρες και ανιπαραθέσεις για το μεγαλόπνοο έργο!

Διαβάστε σχετικά δημοσιεύματα του Οκτωβρίου που πέρασε:

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: 70.000 ευρώ για υπαίθρια όργανα γυμναστικής και 42.347,91 ευρώ για όλα τα δημοτικά!!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Μαζί για την πόλη μας καταψήφισαν την συγκεκριμένη πρόταση για τους παρακάτω λόγους:
Από σχετική έρευνα που κάναμε σε δήμους που είχαν εγκαταστήσει στο παρελθόν υπαίθρια όργανα γυμναστικής, μάθαμε ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν ανάλογο των προσδοκιών και του κόστους των οργάνων.

Σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν τραυματισμοί πολιτών που χρησιμοποιούσαν τα όργανα χωρίς επιτήρηση ή καθοδήγηση από γυμναστές, πολλά από αυτά γρήγορα καταστράφηκαν και λόγω υψηλού κόστους δεν αντικαταστάθηκαν.

Για να έχετε μια ιδέα σύγκρισης του ύψους της δαπάνης για τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το ποσό αυτό (70.000) δεν είναι μικρό, αν σκεφτούμε ότι για παράδειγμα όλα τα δημοτικά σχολεία του δήμου για τις λειτουργικές τους ανάγκες (Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013) έλαβαν επιχορήγηση 42.347,91.
από zografou.net

Καφατσάκη – Αγγελόπουλος – Νενεδάκη -zografoubloging για τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής στις 14 Οκτωβρίου 2013

Οι δηλώσεις πάρθηκαν και το θέμα κινήθηκε με πρωτοβουλία του Zografou.net

Παναγιώτης Αγγελόπουλος

Τρία χρόνια τώρα, ο Δήμαρχος του χθες και οι συνδιοικούντες στο Δήμο, επικαλούνται την κρίση και τα μνημόνια για τις περικοπές και την ουσιαστική εγκατάλειψη της κοινωνικής πολιτικής και των παρεμβάσεων που θα στήριζαν τους άνεργους συμπολίτες μας και θα ανακούφιζαν τους ανήμπορους.

Τρία χρόνια τώρα οι συνοδοιπόροι της διοίκησης του Δήμου παρακολουθούν μακάριοι την πόλη μας να παρακμάζει και συνεχίζουν να σπαταλούν χρήματα σε έργα βιτρίνας που εξασφαλίζουν φωτογραφίες, αλλά δεν δημιουργούν ούτε μια θέση εργασίας.

Την ίδια ώρα ζητούν να αποδεχθούμε τη σπατάλη 70.000 ευρώ σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις – μέσα στο χειμώνα – ως μόνη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής και εξουσίας τους.

Προφανώς δεν μπορώ να συμφωνήσω. Η προσφορά στους δημότες της ευχέρειας να αθληθούν απαιτεί πλήρη και σοβαρό σχεδιασμό, τμήμα του οποίου είναι η απασχόληση προπονητών και η μέριμνα για πιθανά ατυχήματα.

Η διασπάθιση χρημάτων των δημοτών για τη δημιουργία του προεκλογικού άλμπουμ φωτογραφιών της απερχόμενης δημοτικής αρχής αποτελεί ενέργεια μη αποδεκτή από τους πολίτες του Ζωγράφου, αγνοεί τις κύριες ανάγκες των συμπολιτών μας και θα με βρει αντίθετο με κάθε νόμιμο τρόπο.

Τίνα Καφατσάκη

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Μαζί για την πόλη μας καταψήφισαν την συγκεκριμένη πρόταση για τους παρακάτω λόγους:
Από σχετική έρευνα που κάναμε σε δήμους που είχαν εγκαταστήσει στο παρελθόν υπαίθρια όργανα γυμναστικής, μάθαμε ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν ανάλογο των προσδοκιών και του κόστους των οργάνων.

Σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν τραυματισμοί πολιτών που χρησιμοποιούσαν τα όργανα χωρίς επιτήρηση ή καθοδήγηση από γυμναστές, πολλά από αυτά γρήγορα καταστράφηκαν και λόγω υψηλού κόστους δεν αντικαταστάθηκαν.

Για να έχετε μια ιδέα σύγκρισης του ύψους της δαπάνης για τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το ποσό αυτό (70.000) δεν είναι μικρό, αν σκεφτούμε ότι για παράδειγμα όλα τα δημοτικά σχολεία του δήμου για τις λειτουργικές τους ανάγκες (Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013) έλαβαν επιχορήγηση 42.347,91.

Ράνια Νενεδάκη

“Θυμάσαι ίσως την κατάσταση διάλυσης που επικρατούσε στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν ψηφιζόταν το θέμα . Κανονικά – και μόνο για να διασώσει την όποια σοβαρότητα του θεσμού , – ο πρόεδρος θα έπρεπε να διακόψει την συνεδρίαση . Φυσικά δεν το έκανε . Η παράταξή μου ψήφισε ΟΧΙ στα όργανα γυμναστικής , σε υπαίθριους χώρους , και γιατί δεν είναι σε καμία περίπτωση η πρoτεραιότητα της συγκυρίας , αλλά και για λόγους πρακτικούς , γιατί από εμπειρία άλλων δήμων τα όργανα χαλάνε και σκουριάζουν και τελικά δεν χρησιμοποιούνται . Για άλλα πράγματα ας προπονηθούμε τώρα . ΄Ερχονται σοβαρότερες εξελίξεις . Η υπαίθρια γυμναστική μας μάρανε . Το ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ κάνει ήδη υπαίθρια γυμναστική όντας κάθε μέρα στον δρόμο των αγώνων . Εκεί που γράφεται η ιστορία και προωθούνται τα όνειρα , μέχρι να γίνουν πραγματικότητα.

zografoubloging

Την πρόταση την είχαμε κάνει δημοσίως μέσα από παλαιότερη ανάρτησή μας. Φυσικά δε είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν αυτή εισακούστηκε ή συνέπεσε χρονικά με άλλες αντίστοιχες αναρτήσεις στο internet.

Εμείς ήμαστε φυσικά αναφανδόν υπέρ μιας τέτοιας ενέργειας του δήμου μας. Ας μην ξεχνάμε ότι καλύτερα το προ λαμβάνειν παρά το θεραπεύει ν. ΟΙ ελεύθεροι χώροι πρέπει να αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως και κινήσεις σαν και αυτή είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Κρατάμε μία επιφύλαξη φυσικά για το κόστος της επένδυσης το οποίο μας φαίνεται κι εμάς πολύ μεγάλο.

Το να κατηγορούμε όμως τη μία από τον δήμαρχο ότι επικαλείται την κρίση και γι’ αυτό δεν σχεδιάζει και υλοποιεί τίποτα κι όταν κάνει το ελάχιστο πάλι να είμαστε απέναντί του, ε δε το βρίσκουμε και πολύ συνεπές.

Φυσικά το θέμα της άθλησης των δημοτών του Ζωγράφου και των παροχών του δήμου δεν εξαντλείται σε αυτό το σχόλιο αλλά θα πρέπει να βλέπουμε ολοκληρωμένη την εικόνα. Η οποία όπως προβάλει ο τοπικός τύπος είναι ζοφερή.

Για τις υποκρισίες του Αγγελόπουλου δε χρειάζεται να πούμε κάτι.
http://zografoubloging.wordpress.com/

Παρέμβαση του αντιπροέδρου του Αστέρα Ζωγράφου Κωστή Παπαναστασόπουλου για το θέμα της αγοράς υπαίθριων οργάνων γυμναστικής 18/10/2013

Με βρίσκει αντίθετο η απόφαση του Δήμου Ζωγράφου να αγοράσει υπαίθρια όργανα γυμναστικής στο Πάρκο Γουδή με 70.000 ευρώ. Με κούρασαν τα έργα του «φαίνεσθαι»... ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΤΕ με τα έργα βιτρίνας και εντυπωσιασμού;
Για το zografou.net
Θανάσης Δαβαλάς

Επιστολή Άγη Παπακωνσταντίνου για τα Υπαίθρια Όργανα γυμναστικής και το σχόλιο του Ζείδωρον στις 21/10/2013

Το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί ένας προβληματισμός από κάποιους για την απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου που αφορά αγορά και τοποθέτηση υπαιθρίων οργάνων γυμναστικής σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους του δήμου. Ο προβληματισμός αυτός εστιάζεται κυρίως ότι σε εποχές οικονομικής συμπίεσης κάθε είδους πόρου, ο δήμος θα έπρεπε να είχε διαθέσει το απαιτούμενο ποσό, αλλού.

Η διοίκηση του δημάρχου Ζωγράφου ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΙΡΗ για το μόνο που δεν μπορεί να κατηγορηθεί είναι η σπατάλη δημοσίου χρήματος. Να θυμήσω μόνο ότι το 2011 παραλάβαμε χρέη προς τρίτους ποσό περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ. Καταφέραμε όμως να συρρικνώσουμε αυτό το ποσό σήμερα στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 700.000 ευρώ δεν έχουν νόμιμα παραστατικά και γι’ αυτό δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην αποπληρωμή τους. Επιπλέον και γιατί εμείς μιλάμε με στοιχεία και όχι με ανακρίβειες, σταχυολογώντας, αναφέρω :

- Το ταμειακό υπόλοιπο του δήμου Ζωγράφου το Σεπτέμβριο ανέρχεται περίπου στα 11 εκατομμύρια ευρώ.

- Μειώσαμε τα δημοτικά τέλη 13% για σπίτια και καταστήματα, που είναι η μεγαλύτερη μείωση ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ.

- Αν και μειώσαμε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, προχωρήσαμε στη σίτιση ΟΛΩΝ τα παιδιών ανεξαρτήρως εισοδήματος.

- Μειώσαμε τα τέλη στο κοιμητήριο.

- Δεν χρωστάμε ευρώ στην ΕΥΔΑΠ, όταν υπάρχουν δήμοι που χρωστούν μέχρι και 20 εκατομμύρια ευρώ!!!

- Δεν χρωστάμε σε κανένα ασφαλιστικό οργανισμό, πλην μίας οφειλής της πρώην δημοτικής επιχείρησης ΚΕΔΗΖ, η οποία ήδη έχει ρυθμιστεί και εξυπηρετείται κανονικά έναντι 2000 ευρώ μηνιαίως (παλαιές αμαρτίες άλλων).

- Μειώσαμε τα μηνιαία μισθώματα στα υπόγεια γκαράζ.

Θα μπορούσα να αναφέρω πλήθος επιπλέον στοιχείων αλλά δεν θέλω να κουράσω, απλώς αναρωτιέμαι γιατί σχεδόν τίποτε από τα παραπάνω συστηματικά αποκρύπτονται ή/και παραποιούνται.

Συγκεκριμένα τώρα και όσον αφορά το θέμα που μας ενδιαφέρει.

Η προμήθεια των υπαιθρίων οργάνων γυμναστικής θα γίνει κατόπιν διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού, με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη προσφορά, οπότε αντιλαμβάνεστε το αδιάβλητο της όλης διαδικασίας.

Πρόκειται για 4 set υπαιθρίων οργάνων γυμναστικής των 5 ζευγών ανά set, δηλαδή ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 40 ΟΡΓΑΝΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ 4, τα οποία θα τοποθετηθούν σε 4 διαφορετικά σημεία της πόλης μας και όχι μόνο σε ένα. Αυτό το αναφέρω γιατί έχω πληροφορηθεί ότι κάποιοι εσφαλμένα θεωρούν ότι θα τοποθετηθούν μόνο στο χώρο του Πάρκου Γουδή.

Συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν 4 όργανα έκτασης κάτω άκρων, 4 όργανα βάδισης (stepper), 4 όργανα πιέσεων ώμων, 4 όργανα έλξεων ώμων, 4 όργανα ποδηλάτου, 4 όργανα ελλειπτικά, 4 όργανα push-up με παράλληλες μπάρες, 4 όργανα πάγκων κοιλιακών, 4 όργανα εκτάσεων άνω & κάτω άκρων και 4 όργανα αεροβαδίσματος.

Ειδικά στο πάρκο Γουδή θα τοποθετηθεί ένα πλήρες set 10 οργάνων, το οποίο θα συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα Δωρεάν Άθλησης για όλους, που έχουμε ήδη εγκαινιάσει και λειτουργεί στο συγκεκριμένο χώρο.

Τα όργανα αυτά πληρούν ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και είναι σχεδιασμένα να γυμνάζουν κάθε μυϊκή ομάδα του σώματος.

Μετά την τοποθέτηση και των 40 υπαιθρίων οργάνων στα 4 σημεία του δήμου, θα υπάρξουν παρουσιάσεις της σωστής και αποτελεσματικής χρήσης αυτών, επιπλέον δε και σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές της αντίστοιχης μελέτης, πάνω στα όργανα θα υπάρχουν ευανάγνωστες ταμπέλες στην ελληνική γλώσσα, όπου θα αναγράφονται αναλυτικές οδηγίες, όροι και περιορισμοί χρήσεως αυτών από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Όλα τα παραπάνω θα γίνουν επειδή τα όργανα αυτά θα χρησιμοποιηθούν χωρίς την παρουσία γυμναστή. Και επειδή υπήρξαν προβληματισμοί γι’ αυτό από κάποιους, ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΥΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ.

Άρα, όποιες πιθανότητες υπάρχουν για πιθανό τραυματισμό από τη χρήση των οργάνων αυτών, οι ίδιες πιθανότητες υπάρχουν από τη χρήση οποιουδήπουτε απλού οργάνου/παιχνιδιού σε παιδική χαρά και παιδότοπο.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η προμήθεια τέτοιων υπαιθρίων οργάνων γυμναστικής δεν μπορεί να γίνει ούτε δωρεάν, ούτε με τιμές που μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει, όταν αποκτώντο όργανα που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές ασφαλείας, αλλά και ποιοτικά ουδεμία σχέση είχαν με αυτά που θα προμηθευτούμε τώρα.

Το να λένε λοιπόν κάποιοι ότι ο δήμος δεν έπρεπε να δαπανήσει το ποσό των 57.200 ευρώ συν ΦΠΑ για την απόκτησή 40 τέτοιων οργάνων, χωρίς προηγουμένως να έχουν εξετάσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτών, αλλά και την υποχρέωση που έχει ο δήμος να παρέχει ανέξοδες υπηρεσίες άθλησης και αναψυχής στους κατοίκους, να με συγχωρείτε αλλά πρόκειται για εύκολη κριτική στα όρια του λαϊκισμού.

Εκτός εάν επιθυμούν να αποκτήσουμε τα όργανα αυτά χωρίς τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας που επιβάλλει η επιστημονική πρόοδος, μόνο και μόνο για να μειωθεί το κόστος απόκτησής τους.

Διαβάζω επίσης από κάποιους ότι ένας από τους λόγους που δεν πρέπει να αποκτηθούν αυτά τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής είναι ότι σε αρκετούς δήμους που τοποθετήθηκαν, παρουσίασαν προβλήματα και εμφάνισαν ζημιές. Πρώτον, όταν κάποιοι αναφέρονται σε τέτοιου είδους εξειδικευμένα θέματα, καλά θα κάνουν να αναφέρουν ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ τι ακριβώς εννοούν με τη λέξη ζημιά, φθορά, προβλήματα κλπ.

Δεύτερον, όταν κάποιος δήμος τοποθετεί τέτοια σύγχρονα μηχανήματα και ταυτόχρονα δεν φροντίζει και δεν εξασφαλίζει ότι αυτά θα τα συντηρεί, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα υπάρξουν φθορές. Ειδικά αν έχουν τοποθετηθεί σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Υπάρχει οργανισμός, μηχανή, εργαλείο ή οτιδήποτε, που αν δεν το συντηρείς, να απαιτείς να μη χαλάσει ποτέ;

Τα υπαίθρια γυμναστήρια στοχεύουν στην προσέλκυση συνεχώς και περισσοτέρων ανθρώπων στον αθλητισμό, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ένα από εμάς να γυμναστεί αερόβια, στην ύπαιθρο, μόνος ή με παρέα. Βασικός στόχος είναι η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και η ανέξοδη άθληση όλων των πολιτών ανεξαρτήτου φύλου, τόπου καταγωγής, οικονομικής και ηλικιακής τάξης, οποιαδήποτε ώρα και ημέρα με ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΣΙΓΟΥΡΙΑ, συμβάλλοντας στη σύσφιξη του κοινωνικού ιστού.

Και τίποτα από αυτά δεν αποτιμάται σε ευρώ.

Για παράδειγμα στο πάρκο Γουδή, καθημερινά από τις 5.30 το πρωί μέχρι πολύ αργά το βράδυ, εκατοντάδες συμπολιτών μας χρησιμοποιούν τους χώρους για περπάτημα, άθληση κλπ. Δεν θα έπρεπε λοιπόν μία δημοτική αρχή να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα σε πολύ πιο αναβαθμισμένη και σύγχρονη μορφή, εντελώς δωρεάν, με ασφάλεια και εγγύηση, ειδικά σήμερα που ο οικογενειακός προϋπολογισμός κυριολεκτικά συνθλίβεται; Όταν μάλιστα μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να διαθέσουν χρήματα για γυμναστήρια.

Δεν αντιλαμβάνομαι που είναι το κακό.

Φαντάζομαι ότι χώρες όπως οι Σκανδιναβικές, η Γερμανία, η Βρετανία κλπ, που φημίζονται για το πολύ υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών άθλησης και υγείας στους κατοίκους τους, μάλλον κάτι περισσότερο θα γνωρίζουν αφού τοποθετούν υπαίθρια όργανα γυμναστικής σε πάρκα και πλατείες μετατρέποντας τους χώρους αυτούς σε υπαίθρια γυμναστήρια για τους πολίτες, που πλέον έχουν βαρεθεί την καθημερινή συνήθεια του να κλείνονται σε τέσσερις τοίχους και να τρέχουν επάνω σε ένα διάδρομο.

Τέτοιας μορφής υπαίθρια όργανα γυμναστικής έχουν τοποθετηθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας μας. Και για να μιλάω συγκεκριμένα, παρόμοια με τα 4 set οργάνων που θα τοποθετήσουμε εμείς, έχουν τοποθετήσει στο λεκανοπέδιο Αττικής οι δήμοι Βύρωνα, Αγίας Παρασκευής, Παλλήνης, Μελισσίων, Παλαιού Ψυχικού, Γαλατσίου, Περιστερίου, Κορυδαλλού, Πειραιά, Ηλιούπολης, Γλυφάδας, Ελληνικού αλλά και εκτός Αττικής οι δήμοι Ηρακλείου Κρήτης, Τρίπολης, Πάτρας, Ιωαννίνων, Φλώρινας, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης Λάρισας κλπ.

Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες άλλους δήμους, τόσο στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο, όσο και στο σύνολο της χώρας.

Είναι σαφές ότι το μεγαλύτερο μέρος των δήμων της χώρας μας προχωρά στην τοποθέτηση τέτοιων σύγχρονων υπαιθρίων οργάνων γυμναστικής για τους κατοίκους των πόλεών τους, μετατρέποντας τα πάρκα και τις πλατείες τους σε υπαίθρια γυμναστήρια.

Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε κι εμείς άμεσα, με την προμήθεια και τοποθέτηση 40 σύγχρονων και ασφαλών υπαιθρίων οργάνων γυμναστικής.

Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά την οικονομική πραγματικότητα που υπάρχει γύρω μας. Δεν κατοικούμε αλλού, ούτε προσγειωθήκαμε από άλλο πλανήτη. Άλλο όμως αυτό και άλλο να καταδικάσουμε την πόλη σε μαρασμό απαισιοδοξίας και κακομοιριάς.

Με τη λογική κάποιων δεν θα έπρεπε ουσιαστικά να κάνουμε τίποτε άλλο πλην των απολύτως απαραιτήτων, απλώς και μόνο για να υπάρχουμε ως θεσμός. Άρα να μην υποστηρίζει ο δήμος για παράδειγμα ουδεμία πολιτιστική ή αθλητική δραστηριότητα εις το όνομα της οικονομικής κρίσης και των προτεραιοτήτων που ο καθένας υποκειμενικά θέτει.

Που θα φτάσει αυτός ο πήχυς των εκπτώσεων εις το όνομα της κρίσης;

ΑΓΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Αντιδήμαρχος Ζωγράφου

Απάντηση
Ο/Η Ζείδωρον λέει:
Οκτωβρίου 22, 2013 στις 7:22 μμ
Αφού η δημοτική μας αρχή προέκρινε την υπαίθρια άθληση διά οργάνων γυμναστικής για την ανακούφισή μας από την κρίση,ουδέν σχόλιον!Θα κριθούν όταν έρθει η ώρα.
Διαβάστε όμως και την παρακάτω επιστολή του ίδιου Αντιδημάρχου(από εδώ:http://zeidoron.blogspot.gr/2013/08/blog-post_29.html) και μετά ρωτήστε τον αν ύστερα από δύο μήνες μπήκε έστω και μια βίδα,για τα μάτια κόσμου κι όχι για την ασφάλεια των παιδιών, στην παιδική χαρά τέρμα Καζαντζάκη και Αγίας Ελένης!

Η απάντηση είναι ΟΧΙ,ίσως γιατί όλες οι υπηρεσίες του Δήμου ήταν απησχολημένες για την εξεύρεση των καταλληλότερων υπαίθριων οργάνων γυμναστικής ή γιατί δεν ήρθε ακόμα το τάιμινγκ της προεκλογικής περιόδου!!!!

Επίσης από το κείμενο φαίνεται ξεκάθαρα πως δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη συντήρηση των υπαιθρίων οργάνων γυμναστικής.Γιατί δεν δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον και για τις υπάρχουσες παιδικές χαρές;
https://zografoubloging.wordpress.com/

Αυτά τα... πολλά για τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής στην πόλη του Ζωγράφου!
Καλορίζικα να 'ναι,θα το αντέξουμε το παντεσπάνι κι ας μη ζηλεύουν οι γειτονιές που δεν έχουν,ίσως λίγο περπάτημα τους κάνει περισσότερο καλό!
Μας τρώει το χέρι μας να βάλουμε στοίχημα για το πόσο καιρό θα παραμείνουν τα όργανα γυμναστικής άθικτα στη θέση τους,αλλά δεν είμαστε τζογαδόροι...

1 σχόλιο:

Δυναμικες ειδησεις είπε...

Καλημέρα στο αγαπητό ZEIDORON και στους αναγνώστες/συγγραφείς/σχολιαστες του

Εδώ και λίγο καιρό έχουμε δημιουργήσει ένα ειδησιογραφικό blog


το όνομα : Δυναμικές ειδήσεις

link : http://powernewsgreece.blogspot.com/

θα μας βοηθούσατε αν μπαίνατε να το δείτε άλλωστε το σημαντικό για εμάς τους blogger πιστέυω ότι είναι η αναγνωρισημότητα καθώς για αυτό δημιουργούμε blogs

επίσης αν θέλατε να γίνετε και εσείς συγγραφείς μπορείτε να μας βρείτε στο facebook ή το twitter

Read more: Go to TOP and Bottom