Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Δίκη Πισπιρίγκου: Συνάντηση σήμερα Πλεύρη με Καρβέλη - Ηλιάδη μετά τις αιχμές Κούγια για «εμπόριο» οργάνων

Η αντίδραση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων

Ξεπέρασε κάθε όριο ο δικηγόρος υπεράσπισης της Πατρινής Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, στην χθεσινή ακροαματική διαδικασία της δίκης της.

Εκτακτη συνάντηση συγκάλεσε σήμερα Πέμπτη 6/04/2023, στην Αθήνα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Πατρών και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, στο απόηχο των αναφορών του Αλέξη Κούγια για «εμπόριο» οργάνων.

Επίθεση στον Κούγια από τον Εθνικό Οργανισμο Μεταμοσχεύσεων: «Ανοίκεια επίθεση στο θεσμό δωρεάς οργάνων»

Διασυρμός του Νοσοκομείου Ρίου στη δίκη Πισπιρίγκου – Παρέμβαση Πλεύρη

Ξεπέρασε κάθε όριο ο δικηγόρος υπεράσπισης της Πατρινής Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας στην χθεσινή ακροαματική διαδικασία της δίκης της.

Εβλεπε ότι…«τίποτα δεν του έβγαινε», έχοντας απέναντί τον διευθυντή ΜΕΘ Παίδων Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη – που πρώτος υποψιάστηκε πως…«κάτι συμβαίνει με την 34χρονη μάνα». κι έφθασε στο σημείο να κάνει ερωτήσεις για δήθεν «εμπόριο οργάνων» στην Κλινική, κάτι για το οποίο δεν έχει ακουστεί το παραμικρό και φυσικά δεν έχει γίνει ποτέ καμία επίσημη καταγγελία.

Ο κ.Κούγιας δέχθηκε τα πυρά… από όλο το διαδίκτυο! Οσο «βρισίδι» δεν είχε ακούσει στην καριέρα του, το άκουσε χθες, στο twitter από εκατοντάδες χρήστες. Αλλοι τόσοι έκαναν σχόλια στο facebook και άγνωστο πόσοι «τα έλεγαν»… από μέσα τους!

Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

Κούγιας: Φημίζεστε πως στέλνετε όργανα μεταμοσχεύσεων στο εξωτερικό.

Ηλιάδης: Είμαι περήφανος γι’ αυτό. Ο Ηλιάδης δεν είναι κούριερ να μεταφέρει όργανα. Είναι προσβολή στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, προσβολή στους γονείς, που έχουν χορηγήσει όργανα. Είναι ύψιστο αγαθό να δίνει η μητέρα την καρδιά του δικού της παιδιού για να ζήσει ένα άλλο.

Κούγιας: Είναι αλήθεια πως στέλνετε τα όργανα στο εξωτερικό, στα νοσοκομεία που έχετε επαφή και μιλάνε μαζί σας και στην Ελλάδα κρατάτε μόνο μάτια;

Ηλιάδης: Αυτά είναι εκτός πραγματικότητας.

Κούγιας: Πόσες φορές έχετε στείλει όργανα;

Ηλιάδης: Είμαι περήφανος. Πάρα πολλές φορές.

Κούγιας: Πόσες φορές έχετε μιλήσει με γονείς και τους έχετε πείσει να δώσουν όργανα;

Ηλιάδης: Ο συντονιστής αυτών των ευαίσθητων θεμάτων, ο μόνος υπεύθυνος είναι ο ΕΟΜ οργανισμός μεταμοσχεύσεων. Εμείς έχουμε υποχρέωση να προτείνουμε τη δωρεά οργάνων.

Κούγιας: Πόσες φορές έχετε κάνει αυτή τη διαδικασία;

Ηλιάδης: Τρεις στο εξωτερικό, 14 συνολικά.

Κούγιας: Ποια ήταν τελευταία;

Ηλιάδης: Προστατέψτε με

Πρόεδρος: Πείτε μας για τελευταία.

Ηλιάδης: Ο Θωμάς και η μικρή Ειρήνη. Αυτό δεν έχει σχέση με την υπόθεση και δεν θέλω να απαντήσω.

Ο Αλ. Κούγιας υπέβαλε αίτημα στο Δικαστήριο, μετά τα όσα κατέθεσε ο κ. Ηλιάδης, προκειμένου να κληθούν και να καταθέσουν οι Ιατροδικαστές Τσάκωνα, Τσαντίρη και Τσιόλα, της Πάτρας .Μάλιστα ζήτησε την κατά αντιπαράσταση εξέτασης τους με τον κ. Ηλιάδη.

Πάτρα: Η «ποιητική» απάντηση Ηλιάδη σε Κούγια – Η ανάρτηση του Διευθυντή ΜΕΘ Παίδων

ΠΛΕΥΡΗΣ

Από τα Ιωάννινα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενημερώθηκε από τον διοικητή της 6ης ΥΠε, Γιάννη Καρβέλη, για τα παραπάνω και σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, του ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων προστασίας των γιατρών της δίκης, αλλά και την μη δυσφήμιση αυτών και του ΕΣΥ.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως ήδη έχει ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την προσπάθεια Κούγια να πλήξει τον θεσμό των μεταμοσχύσεων που διαφυλάττει με τόση προσπάθεια η 6η ΥΠΕ και το Νοσοκομείο! Και όλα αυτά…. για να βγάλει τον Ηλιάδη δήθεν… αναξιόπιστο!

Αλέξης Κούγιας για Θάνο Πλεύρη: «Παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης με προεκλογικής σκοπιμότητας δηλώσεις»

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ

Νωρίτερα, ο κ. Ηλιάδης είχε περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια όσα βίωσε: «Ένα παιδάκι που έδινε «μάχη» για τη ζωή του, μία μητέρα η οποία δε θρηνούσε και μία ανακοπή που δεν είχα δει ξανά τέτοια στη ζωή μου»!

Σχετικά με τις επαφές που είχε με τους γονείς της μικρής Τζωρτζίνας, το Μάνο Δασκαλάκη και τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ο μάρτυρας – ο οποίος συγκίνησε και την έδρα του Δικαστηρίου – είπε πως ο ΜΔ έκανε περισσότερες ερωτήσεις ενώ η ΡΠ «περιμένεις να έχει πιο έντονες αντιδράσεις, όπως μία μητέρα, πράγμα που δεν είδα. Ένα θρήνο».

Ο κ. Ηλιάδης εξήγησε πως «υπάρχουν περιπτώσεις που έρχονται παιδιά από εξωτερικό, βλέπεις μία διαφοροποίηση στους γονείς, πως είναι πιο ψυχροί. Έτσι ήταν. Μας είπε από μόνη της η μητέρα «παγοκολώνα θα με βλέπετε διότι έχω περάσει πάρα πολλά και το συναίσθημα αυτό δε θα το βγάλω».

Σε ερώτηση της προέδρου για ένα περιστατικό που είχε συμβεί με την κατηγορούμενη και τις φωτογραφίες που είχε πίσω από το γραφείο του με παιδιά, ο μάρτυρας περιέγραψε: «Δεν ήταν συνηθισμένη αντίδραση. Ρωτούσε για ένα Ιταλάκι, βαριά περίπτωση, μου έκανε εντύπωση. Ρωτούσε αν μίλησε, αν περπάτησε, πως ήταν. Διαπίστωσα πως υπήρχε ενδιαφέρον».

Ο μάρτυρας είπε πως ζήτησε από την κατηγορούμενη να του στείλει βίντεο με τα επεισόδια σπασμών που έκανε η μικρή Τζωρτζίνα και μάλιστα τόνισε πως όταν το παιδάκι μεταφερόταν στην εντατική δεν έκανε αυτά τα επεισόδια. Περιέγραψε μάλιστα τι έδειχναν αυτά τα βίντεο όπως του ζητήθηκε από τη μητέρα. Αναφέρθηκε δε και στο σύνδρομο «Μινχάζουεν» – που είχε αποκαλύψει η «Πελοπόννησος» – και σε όσα συνέβησαν και τον έκαναν να υποπτευθεί ότι κάτι περίεργο συνέβαινε.

Η κατάθεση Ηλιάδη θα συνεχιστεί στις 25 Απριλίου.

https://pelop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom