Σάββατο 1 Απριλίου 2023

«Φως στο Τούνελ»: Νέα εξαφάνιση - μυστήριο κτηνοτρόφου στη Λάρισα (βίντεο)


Με μία νέα υπόθεση μυστηρίου ασχολήθηκε το «Φως στο Τούνελ» το βράδυ της Παρασκευής 31 Μαρτίου.Ο κτηνοτρόφος Θοδωρής Σελεμετζίδης 43 χρόνων, που έμενε στον Τύρναβο και ασχολούνταν και με ηλεκτρολογικές εργασίες, αγνοείται από την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022.

Τα ίχνη του χάθηκαν στη Λάρισα όπου είχε πάει για κάποιες δουλείες. Εκείνο το μεσημέρι επισκέφτηκε έναν φίλο του στο σπίτι του, που βρισκόταν κοντά στον σταθμό ΚΤΕΛ της περιοχής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έφυγε από εκεί για να επιστρέψει στον Τύρναβο με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ όπως συνήθιζε. Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι δεν επιβιβάστηκε ποτέ.

Το περίεργο είναι ότι τα προσωπικά του αντικείμενα, το κινητό και το πορτοφόλι του, βρέθηκαν πεταμένα στο πάρκινγκ του ΚΤΕΛ Λάρισας και το όλο σκηνικό έμοιαζε σκηνοθετημένο.

Οι συγγενείς του υποστηρίζουν ότι ο φίλος του έπεσε σε αντιφάσεις όταν περιέγραφε στους ίδιους και την αστυνομία τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε.

Από τη μία έλεγε ότι κοιμήθηκε ο ίδιος και όταν ξύπνησε δεν τον βρήκε σπίτι και από την άλλη ότι τον άκουσε να κάνει κάποια τηλεφωνήματα και μετά να φεύγει για δουλειά.

Η οικογένεια του αγνοούμενου αγωνιώντας για την τύχη του, απευθύνθηκε στο «Τούνελ» σε μία προσπάθεια να μάθει την αλήθεια.

«Ο φίλος μας είπε ότι ξύπνησε και δεν τον βρήκε…»

Ένας στενός φίλος του αγνοούμενου, ο Γιώργος Σαλτζίδης, είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε όλη την προσπάθεια αναζήτησής του, κινητοποιώντας τις Αρχές. Συγκινεί με τα όσα λέει στην κάμερα του «Τούνελ» από τον τόπο που εντοπίστηκαν το κινητό και το πορτοφόλι του στα ΚΤΕΛ Λάρισας.

«Ο Θοδωρής ήταν ένα ήσυχο παιδί. Μεγάλωσε φτωχικά. Προερχόταν από αγροτική – κτηνοτροφική οικογένεια. Έχασε δύο αδέλφια. Φύγαν και οι γονείς του από τη ζωή. Ταλαιπωρήθηκε. Επαγγελματικά θα έλεγα ότι ασχολούνταν με την κτηνοτροφία, με αυτά που του είχαν αφήσει οι δικοί του», είπε χαρακτηριστικά.

«Όλα ξεκίνησαν όταν στο σημείο αυτό ένα άτομο από το ευρύτερο συγγενικό του περιβάλλον, βρήκε το πορτοφόλι του και το παρέδωσε στον γιο. Το παιδί καλούσε το Σάββατο όλη μέρα τον πατέρα του, δεν το σήκωνε όμως. Την Κυριακή δέχθηκε μία κλήση από το κινητό του και το σήκωσε λέγοντας “έλα πατέρα”.  Του απάντησαν “δεν είμαι ο μπαμπάς σου, εμείς βρήκαμε το κινητό στα ΚΤΕΛ Λαρίσης σ’ ένα παγκάκι”. Το κινητό αυτή τη στιγμή μαζί με το πορτοφόλι βρίσκονται στην κατοχή των Αρχών», πρόσθεσε ο κύριος Σαλτζίδης, ενώ αναφέρθηκε και στις έρευνες που έγιναν.

«Η σύζυγος πήρε τηλέφωνο τον φίλο του αγνοούμενου που μένει εδώ πιο κάτω και ήταν και ο τελευταίος που τον είδε. Της απάντησε ότι τον είχε επισκεφθεί στις 12 του μηνός. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του φίλου του, ξύπνησε γύρω στις τεσσεράμισι κι αυτός είχε ήδη φύγει, κι εκείνος δε γνωρίζει τίποτα, καθώς έχασε τα ίχνη του από τότε. Λέγανε ότι τον έφαγαν και τον έχουν ρίξει από μία γέφυρα στον Τύρναβο. Ψάξαμε, μάταια όμως γιατί δε βρήκαμε κανένα στοιχείο. Εδώ πίσω είναι ένα ποτάμι, ο παραπόταμος του Πηνειού και ψάξαμε μήπως και εντοπίσουμε κάτι, κάποιο αντικείμενο, μία μπλούζα ή ένα παπούτσι, το οτιδήποτε. Επειδή έχουμε δει πάρα πολλά, εγώ πιστεύω ότι δε ζει. Θέλουμε μόνο να ξέρουμε που είναι, που βρίσκεται, έχει κι αυτός δικαίωμα να τον θάψουμε στους γονείς του πάνω στο χωριό και να ησυχάσει η ψυχούλα του», κατέληξε ο φίλος του.

Η εκπομπή εντόπισε και μίλησε και με άλλους μάρτυρες, περιπατητές και οδηγούς ταξί μήπως γνώριζαν κάτι για την εξαφάνιση, κανένας όμως δεν είχε δει το παραμικρό, σαν να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε…

Χάθηκε από το σπίτι φίλου του…

Η κυρία Φανή είναι η πρώην σύζυγος του αγνοούμενου Θοδωρή Σελεμετζίδη, ωστόσο οι σχέσεις τους παρέμεναν καλές. Μιλάει στο «Τούνελ» από τη Γερμανία όπου μένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια με τον γιο τους.

«Είχαμε επικοινωνία, λόγω του παιδιού. Το παιδί το είχα πάρει μαζί μου στη Γερμανία, γύρισε κάποια στιγμή να κάνει τη θητεία του και με τον μπαμπά του είχε επικοινωνία. Έχουν περάσει πάνω από δέκα μήνες από την ημέρα που εξαφανίστηκε. Μία ημέρα μετά είχε βγει ένας συγγενής μας μ’ έναν φίλο του στη Λάρισα και σε ένα πάρκινγκ βρήκε το πορτοφόλι του κοντά στα ΚΤΕΛ. Από τότε κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει. 

Εκτός από το πορτοφόλι, βρέθηκε και το κινητό του, όχι όμως και το τσαντάκι μέσης, που φορούσε όταν χάθηκε. Στις 15 Μαΐου ξαφνικά βλέπει το παιδί μου μία κλήση από το κινητό του μπαμπά του. Ήταν ένα ζευγάρι, που πέρασε από τα ΚΤΕΛ και το βρήκαν. Είχε εκφράσει και την επιθυμία του να έρθει στη Γερμανία μαζί μας, οπότε σε καμία περίπτωση δε μιλάμε για κάποιον που είχε σκοπό να εξαφανιστεί. Εύχομαι μόνο να είναι καλά και να βρεθεί», κατέληξε εμφανώς ταραγμένη.

«Θέλω να βρεθεί όπως και να ‘ναι…»

Ο Σάκης Σελεμετζίδης την περίοδο της εξαφάνισης του πατέρα του, βρισκόταν στον Τύρναβο.

«Πληροφορήθηκα για την εξαφάνιση περίπου στις 15 Μαΐου που πήρα το κινητό του από τα δύο άτομα που το βρήκαν στη Λάρισα. Μετά με ενημέρωσε η μάνα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφο του «Τούνελ».

Μίλησε και για την επαφή που είχε με τον φίλο του πατέρα του, που τον είδε τελευταίος.

«Ο φίλος του με πήρε μόνο και μόνο να με ρωτήσει αν έμαθα εγώ κάτι ή αν ξέρω πού είναι… Το μόνο που θέλω είναι σε όποια κατάσταση κι αν είναι, να βρεθεί», κατέληξε συναισθηματικά φορτισμένος.

«Εγώ βρήκα το πορτοφόλι του και έπαθα πλάκα…»

Το «Τούνελ» εντόπισε και μίλησε με τον συγγενή του αγνοούμενου Θοδωρή Σελεμτζίδη, που βρήκε τυχαία το πορτοφόλι του σε πάρκινγκ στα ΚΤΕΛ Λάρισας.

«Έτυχε να το βρω εγώ. Ήταν απογευματάκι, Παρασκευή και 13 και δεν είχε νυχτώσει ακόμα. Ήμουν με ένα άλλο παιδί και πηγαίναμε σε κάτι εγκαίνια. Απλά πήγαμε να παρκάρουμε εκεί και είπα στο άλλο το παιδί “κάτσε βρήκα ένα πορτοφόλι, να το δώσουμε στην Αστυνομία” και μου λέει “δεν το ανοίγεις να δούμε ποιανού είναι;” Κι εγώ μόλις βλέπω την ταυτότητα, έπαθα πλάκα, “δε γίνεται αυτό” λέω. Το πήραμε αψήφιστα στην αρχή, μετά μάθαμε τι είχε συμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως δεν πρόκειται για κάποια ληστεία όπως άφησαν κάποιοι να εννοηθεί με το στημένο σκηνικό, αφού βρέθηκαν χρήματα μέσα στο πορτοφόλι.

«Είχε λεφτά, αλλά ήταν κρυμμένα. Δεν ήταν στις θέσεις που μπαίνουν τα χρήματα. Έπρεπε να το ψάξεις πολύ για να τα βρεις. Κατευθείαν πήρα τον γιο του τηλέφωνο. Δεν μας πήγε ο νους κάπου… Κι εγώ ξαφνιάστηκα μετά όταν έγινε όλο αυτό. Λέω “θα βρω και τον μπελά μου στο τέλος”», κατέληξε.

«Δεν έψαξαν καλά εκεί που έπρεπε…»

Ο Γιάννης Σελεμτζίδης αδελφός του αγνοούμενου Θοδωρή, μίλησε στο «Τούνελ» για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκαν τα ίχνη του.

Όπως λέει ο ίδιος στη δημοσιογράφο της εκπομπής, ήταν πολύ δεμένοι, αλλά εδώ και δέκα μήνες, απ’ όταν εξαφανίστηκε δηλαδή, δεν έχει μάθει κάτι για την τύχη του.

«Στη Λάρισα ανέβαινε κάθε Παρασκευή και μετά επέστρεφε. Δε συνήθιζε να πηγαίνει στο σπίτι του φίλου του, ωστόσο μπορεί κάποιες φορές να τον επισκεπτόταν και να τον φιλοξενούσε για μερικές ημέρες, πάντα όμως γυρνούσε. Εγώ πληροφορήθηκα τρεις – τέσσερις ημέρες μετά για την εξαφάνιση, γιατί ήμουν στο νοσοκομείο. 

Αρχικά θεώρησα πως ήταν κάπου και θα γυρνούσε, αλλά μετά έμαθα ότι βρήκαν τα πράγματά του πεταμένα. Τον έπαιρνα τηλέφωνα, δεν απαντούσε και μετά πήγα στην αστυνομία. Πήραν κατάθεση από κάποιους φίλους του εδώ στον Τύρναβο, τώρα από εκεί και πέρα…»

Αναφέρθηκε και στις έρευνες που έγιναν από πλευράς των Αρχών.

«Από τις κάμερες δεν έχει βρεθεί κάτι. Η αστυνομία θεωρεί βέβαιο ότι δεν έχει ταξιδέψει με λεωφορείο, γιατί δεν έβγαλε εισιτήριο. Από το κινητό του βρήκαν μόνο τρεις κλήσεις. Σ’ έναν που δούλευε στα πρόβατα και του πήραν κατάθεση, σ’ έναν φίλο του από τον Τύρναβο και μία φίλη του από τη Λάρισα», κατέληξε.

«Τους λέω τι έγινε και δεν με ακούν…»

Ο αδελφός του αγνοούμενου συνεχίζει αγανακτισμένος:

«Εγώ το λέω και το ξανά λέω, κανείς δε με ακούει. Μου λέει η Αστυνομία θα σε ειδοποιήσουμε, θα σε ειδοποιήσουμε, αλλά ειδοποίηση δεν έχω πάρει».

«Ό,τι έγινε, έγινε μέσα στο σπίτι. Έμαθα ότι σε λιγότερο από έναν μήνα αφότου εξαφανίστηκε ο Θοδωρής, ο φίλος του παράτησε το σπίτι και έμενε στα παγκάκια. Γίνεται αυτό το πράγμα;», αναρωτήθηκε.

Οι γονείς τους έχουν πεθάνει πολλά χρόνια πριν και είχαν μείνει πέντε αδέλφια να παλεύουν μόνα τους. Μετά την εξαφάνιση του Θοδωρή, έμειναν δύο, που προσπαθούν να μάθουν την αλήθεια. Ο πρώτος αδελφός τους «έφυγε» από λευχαιμία, ενώ ο δεύτερος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.

«Να τον βρω, να τον θάψω, να του ανάψω ένα κερί. Είναι κρίμα γιατί θα κλείσει χρόνος», κατέληξε ο αδελφός του.

Το «Τούνελ» εντόπισε τον μάρτυρα – «κλειδί»…

Μετά από μεγάλη έρευνα η ρεπόρτερ του «Τούνελ» εντόπισε και μίλησε με τον μάρτυρα που είδε τελευταίος τον Θοδωρή Σελεμετζίδη, πριν χαθούν τα ίχνη του την Πέμπτη 12 Μαΐου του 2022.

Την ημέρα εκείνη, ο αγνοούμενος πήγε στη Λάρισα και επισκέφτηκε στο σπίτι τον φίλο του. Όπως υποστήριξε, του έφτιαξε καφέ και λίγες ώρες αργότερα, ο Θοδωρής έφυγε με προορισμό τον Τύρναβο. Ο ίδιος δέχθηκε να μιλήσει στην κάμερα του «Τούνελ» και περιέγραψε τον φίλο του σκεπτικό και προβληματισμένο, ενώ μίλησε και για τις τελευταίες κλήσεις που πραγματοποίησε πριν εξαφανιστεί.

Οι συναντήσεις στο σπίτι του στη Λάρισα ήταν συχνές, ενώ πολλές φορές ο 43χρονος διανυκτέρευε εκεί για αρκετές ημέρες.

Ο Θοδωρής έφυγε από το σπίτι του φίλου του περίπου στις τέσσερις, όμως δεν επιβιβάστηκε ποτέ στο ΚΤΕΛ για να επιστρέψει στον Τύρναβο.

«Μετά έμαθα εγώ ότι δεν ήταν πουθενά ο Θοδωρής. Μου έκανε εντύπωση ότι βρήκαν τα πράγματά του, το κινητό και το πορτοφόλι του πεταμένα γιατί τα έβαζε πάντα στη μπανάνα που κουβαλούσε», λέει ο Χρήστος και αναρωτιέται:

«Πώς γίνεται αυτό; Προστάτευε πολύ τα προσωπικά του αντικείμενα.»

«Να τον βρούμε έστω και πεθαμένο…»

Οι κάτοικοι στον Τύρναβο είναι σοκαρισμένοι από την περίεργη εξαφάνιση του Θοδωρή. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι από τη μία ημέρα στην άλλη, χάθηκε ο συγχωριανός τους. Όπως λένε, μπορεί να ακούγονται πολλά στο χωριό, αλλά καμία μαρτυρία δεν επιβεβαιώθηκε.

«Πάει κοντά ένας χρόνος. Να τον βρούμε έστω και πεθαμένο. Χάθηκε, τελειώσανε τα ίχνη του. Ένα πράγμα λες και τον πήρε η φύση», είπε ο ξάδελφός του, Στέλιος Παπαδόπουλος.

Η γυναίκα που τον βάφτισε, τον πάντρεψε και του βάφτισε τον γιο, ήταν σαν μάνα του. Μιλάει συγκινημένη στην κάμερα του «Τούνελ» για τον Θοδωρή. Όπως αναφέρει η Μαρία Σαλτζίδου, είναι καλό παιδί, πονόψυχος, ευαίσθητος και αγαπούσε πολύ τον γιο του.

«Μου έλεγαν πως ο Θοδωρής αυτοκτόνησε, άλλοι έλεγαν ότι τον πέταξαν, άλλοι ότι έφυγε στη Γερμανία. Ποιον να πιστέψεις», αναρωτιέται η κυρία Μαρία.

«Ήμουν πολύ δεμένη μαζί του. Το πονάω το παιδί. Όταν είμαι μόνη μου κλαίω κιόλας. Το μόνο που έχω είναι οι φωτογραφίες του από τον γάμο. Τις κοιτάω και λέω “πού είσαι γιαβρί μου, πού είσαι παλικάρι μου”. Ακόμα στεναχωριέμαι και δεν μπορώ να το πιστέψω», ανέφερε συγκινημένη η οικογενειακή φίλη του αγνοούμενου και περιέγραψε ένα σοκαριστικό περιστατικό που συνέβη στον γιο του Θοδωρή όταν ήταν φαντάρος.

«Το παιδί του ήταν στη Γερμανία και ήρθε στην Ελλάδα για τη θητεία του. Έπαθε ζημιά όταν έπεσε η πόρτα από το φυλάκιο και τον χτύπησε στο κεφάλι. Τον έφεραν με το ελικόπτερο από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη. Τώρα είναι καλά και επέστρεψε στη Γερμανία.»

«Ό,τι πει ο Θεός. Έστω και πεθαμένος να είναι, να τον βρούμε. Ένα μνήμα, ένα κερί να πάμε να του ανάψουμε. Ένα διάβασμα να του κάνουμε. Πήγε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι», κατέληξε η κυρία Μαρία.

Ο αγνοούμενος έχει ύψος 1.80 και για την εξαφάνισή του έχει σημάνει Silver Alert.

https://anikolouli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom