Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Τα άλλα τρία τρομοκρατικά χτυπήματα που ετοίμαζαν οι Πακιστανοί στην Ελλάδα (βίντεο)

Το mail από Ελβετία που άνοιξε τον δρόμο της σύλληψής τους

Δεν ήταν μόνο το εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή στόχος των δύο Πακιστανών που κατηγορούνται ότι ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση.

Οι αποκαλύψεις για τη δράση τους συνεχίζονται και σύμφωνα με τον Alpha η αντιτρομοκρατική αποδίδει στους δύο συλληφθέντες άλλους τρεις στόχους.

Ο πρώτος στόχος είναι επίθεση με σακίδιο γεμάτο εκρηκτικά σε πολυσύχναστο σημείο της Ζακύνθου ή της Αθήνας την περίοδο των Χριστουγέννων που μας πέρασε. Στόχευαν σε όσο περισσότερα θύματα μπορούσαν.

Επίσης η αντιτρομοκρατική τους αποδίδει ότι σχεδίαζαν ανθρωποκτονία επιχειρηματιών στη Ζάκυνθο. Στις συνομιλίες τους υπάρχει μάλιστα αναφορά για ποιο πρόσωπο πρόκειται και τέλος ότι σχεδίαζαν άλλες δύο δολοφονίες σε νησί χωρίς να προσδιορίζεται η ακριβής τοποθεσία.

Από τον Νοέμβριο του 2022 είχαν αρχίσει τις προπαρασκευαστικές συνομιλίες με τον εγκέφαλο της οργάνωσης στο Ιράν για τον τρόπο που θα δρούσαν. 

Οι αρχές θεωρούν ότι ο 27χρονος που συνελήφθη στη Ζάκυνθο είχε κεντρικό ρόλο και προσπαθούσε να στρατολογήσει κάποια άτομα στην οργάνωση και τα κατάφερε με τον 29χρονο.

Το mail που ξετύλιξε το κουβάρι

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στα μέσα Φεβρουαρίου, όταν και έφτασε ένα μήνυμα στην αντιτρομοκρατική από άγνωστο αποστολέα. Το mail έγραφε ότι ομάδα Πακιστανών ετοιμάζει χτύπημα με όπλα και εκρηκτικά στην Ελλάδα. Τα σχέδια ήταν αποθηκευμένα στα κινητά τηλέφωνα και στους υπολογιστές των μελών της οργάνωσης. 

Το ίδιο μήνυμα ανέφερε ότι αρχηγός ήταν ο 27χρονος που συνελήφθη στη Ζάκυνθο και μάλιστα είχαν αποστείλει και τη φωτογραφία του. Μετά από έρευνα αποδείχθηκε ότι η διεύθυνση που στάλθηκε το mail στις ελληνικές αρχές ήταν από μια εταιρία στην Ελβετία.

Οι συνομιλίες για τα χτυπήματα

Σοκ, πάντως, προσκαλούν και οι συνομιλίες των δύο συλληφθέντων με τον εγκέφαλο της οργάνωσης στο Ιράν. «Όσο θα μεγαλώνουν τα νούμερα τόσο θα μεγαλώσουν τα λεφτά. Αν φτάσουν μέχρι 5-6 άτομα μιλάμε και για 20 εκατ. ρουπίες», λέει χαρακτηριστικά ο εγκέφαλος από το Ιράν.

«’Έρχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων και θα μπορούσαμε να βρούμε πολύ κόσμο μαζεμένο στο ίδιο σημείο. Θα μπορούσαμε να το βάλουμε σε ένα σημείο και από εκεί και εκεί να τιναχτεί πολύς κόσμος. Αυτό θα μπορούσα να κάνω και εδώ στο νησί, θα μπορούσα να το κάνω και στην Αθήνα αν είχαμε τα πράγματα αυτά που έλεγες», απαντά ο 27χρονος.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο από το δελτίο του Alpha

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom