Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Ανακοίνωση των δικηγόρων του Γεωργούλη: Από τις αρχές Απριλίου είχε ενημερωθεί - Καμία πρόσβαση στη δικογραφία

Ο ευρωβουλευτής αρνείται όλες τις κατηγορίες - Δεν έχει λάβει γνώση των όσων έχει πει η καταγγέλλουσα

Την υπεράσπιση της Αλέξη Γεωργούλη ενώπιον των βελγικών Αρχών έχουν αναλάβει οι δικηγόροι Olivia Venet και Cedric Vergauwen, με την πρώτη να μιλάει για την υπόθεση της Έλληνας ευρωβουλευτή.

Όπως είπε, η πλευρά του Αλέξη Γεωργούλη ενημερώθηκε στις αρχές Απριλίου για το αίτημα της ασυλίας του, μετά τις καταγγελίες της δικηγορίνας που τον κατηγορεί για βιασμό και σωματική κακοποίηση, ωστόσο είναι γνωστό ότι δεν έχει λάβει αντίγραφα της δικογραφίας.

Η Olivia Venet υπογραμμίζει ότι ο Έλληνας ευρωβουλευτής αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

«Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έχουν λάβει χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη» σημειώνει.

Παράλληλα, η δικηγόρος του Έλληνα ευρωβουλευτή υπογραμμίζει ότι ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή.

«Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό» προσθέτει η δικηγόρος.

Η καθυστέρηση

Παράλληλα, η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη σημειώνει την καθυστέρηση στην αντίδραση των βελγικών Αρχών και το γεγονός ότι οι διαδικασίες «έτρεξαν» λίγο πριν τις εκλογές στην Ελλάδα.

«Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα» σημειώνει.

Δεν έχουν λάβει τη δικογραφία

Τέλος, η Olivia Venet αναφέρει ότι η πλευρά του Έλληνα ευρωβουλευτή δεν έχει λάβει γνώση των όσων έχει πει στη δικαιοσύνη η καταγγέλλουσα.

«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό» τονίζει και συμπληρώνει πως «ο κ. Γεωργούλης και ο συνηγορός του δεν είχε πρόσβαση στο φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Olivia Venet:

«Στις αρχές Απριλίου 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμεινε έκπληκτος όταν έμαθε, με αφορμή αίτημα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κ. Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για πράξεις άσεμνες που φέρεται να έγιναν τον Ιανουάριο. 2020 στις Βρυξέλλες. Αυτοί οι ισχυρισμοί αμφισβητούνται επίσημα. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει από κάθε άποψη τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου.

Ο Αλέξης Γεωργούλης ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για να χυθεί κάθε φως σε αυτή την υπόθεση. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για να αποδείξουν την αλήθεια. Μέσω των δικηγόρων του έχει ζητήσει να τον ακούσουν οι ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να εξηγήσει τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για το χρονοδιάγραμμα αυτής της έρευνας και να το μετανιώνει βαθιά. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό που μόλις 3 χρόνια αργότερα αυτή η καταγγελία δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας.

Ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στον φάκελο και δεν θα γίνουν περαιτέρω σχόλια σε αυτό το στάδιο».

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom