Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Πάσχα - Το επικίνδυνο έθιμο των βεγγαλικών: 8 τραυματίες, εγκαύματα και ακρωτηριασμοί δαχτύλων


Εκτός ελέγχου ήταν και φέτος το Πάσχα το έθιμο της ρίψης βεγγαλικών και κροτίδων σε πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν συνολικά οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά.

του Μίλτου Σακελλάρη 

Στην Πύλο ένα 8χρονο παιδί ήταν μαζί με έναν φίλο του έξω από την εκκλησία. Κατά τη διάρκεια της Ανάστασης ο ανήλικος έπιασε μία κροτίδα που φαινόταν πως είχε σκάσει, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί. Ως αποτέλεσμα, αυτή έσκασε στο χέρι του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον δεξί αντίχειρα και να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. “Το παιδί άρχισε να φωνάζει από τον πόνο καθώς η κροτίδα του έσκασε στα χέρια”, είπε αυτόπτης μάρτυρας στο enikos.gr.

Ρόδος: Στο νοσοκομείο με εγκαύματα κοριτσάκι 7 ετών – Τραυματίστηκε από βεγγαλικό που πήρε φωτιά – ΒΙΝΤΕΟ

Στη Ρόδο ένα κορίτσι 7 ετών υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από φωτιά που ξέσπασε από βεγγαλικά που έριξαν άγνωστοι στο χωριό Μαλώνα. Η ανήλικη ήταν μαζί με την οικογένειά της στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. 

«Σήμερα ένα παιδί 7 χρονών δεν θα πάρει την λαμπάδα του να πάει στη Ανάσταση… Σήμερα αυτό το παιδί δεν θα τσουγκρίσει το κόκκινο αυγό που με χαρά περίμενε να κάνει… Σήμερα αυτό το παιδί υποφέρει στο νοσοκομείο με εγκαύματα… 

Σήμερα και για αρκετά χρόνια ακόμα οι γονείς αυτού του παιδιού θα ανησυχούν μην τυχόν και μείνουν σημάδια στο προσωπάκι του… Γιατί ΕΣΥ εχθές δεν σκέφτηκες την πράξη σου ή την σκέφτηκες και είπες “σιγά τί θα γίνει;” κι όμως έγινε. 

Ας σκεφτούμε σήμερα ότι το κακό μπορεί να γίνει. Ναι, στο έθιμο. Αλλά με ασφάλεια για τους γύρω μας και την δικιά μας. Καλή Ανάσταση! Οι σκέψεις όλων μας θα είναι στο κοριτσάκι και στη οικογένειά του» έγραψε για το περιστατικό ο πρόεδρος της κοινότητας Μανώλας, Νεκτάριος Μουστακέλλης, σε ανάρτησή του στο social media.

Αντίστοιχα, στο Αγκίστρι ένας 14χρονος τραυματίστηκε μετά από ρίψη κροτίδων και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Παίδων, με τους γιατρούς να το υποβάλλουν σε χειρουργική επέμβαση, καθώς έχασε δάχτυλα από το δεξί του χέρι.

Πάσχα - Σοβαροί τραυματισμοί από βεγγαλικά και κροτίδες: Ακρωτηριάστηκαν δύο ανήλικοι, διασωληνωμένος ένας 27χρονος

Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή ένα 13χρονο αγόρι από τη Σύμη που υπέστη μερικό ακρωτηριασμό δαχτύλων στο δεξί χέρι και τραύμα στο πρόσωπο από κροτίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ενώ τη στιγμή του τραυματισμού ήταν δίπλα στον πατέρα του.

Και στο Λεωνίδιο τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν μετά από ρίψη βεγγαλικών. Δύο από αυτούς κατέληξαν στο νοσοκομείο, ενώ όλοι συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή Εισαγγελέα.  Ένας από τους τραυματίες, 27 ετών, μεταφέρθηκε από το Λεωνίδιο στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Ο 27χρονος φέρει τραύματα στο λαιμό και στον τράχηλο από κροτίδα.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom