Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Νέος Κόσμος:Τραυματίστηκε σοβαρά 7χρονος σε παιδική χαρά όταν έσπασε η κούνια

Το σπασμένο δοκάρι της κούνιας στην παιδική χαρά

Ένα 7χρονο παιδί τραυματίστηκε σοβαρά το απόγευμα της Παρασκευής 14 Απρίλη στο πάρκο Χέλντραϊχ στο Δουργούτι, όταν την ώρα που έπαιζε, το δοκάρι της κούνιας έσπασε και έπεσε στο κεφάλι του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί με καταγωγή από τη Συρία, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Την αμέριστη συμπαράστασή στην οικογένεια του παιδιού και ευχές για ταχεία ανάρρωση, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι ΚΟ Νέου Κόσμου του ΚΚΕ που υπογραμμίζουν πως «η έλλειψη συντήρησης και η εγκατάλειψη των παιδικών χαρών στον Νέο Κόσμο, αλλά και σε όλη την Αθήνα συνολικά, είναι εξόφθαλμη.

Τα παιδιά αναγκάζονται είτε να χρησιμοποιούν τις κατά τα άλλα πιστοποιημένες παιδικές χαρές, που όμως στην πράξη είναι επικίνδυνες και ασυντήρητες, είτε να μην έχουν καν ελεύθερο χώρο και παιδική χαρά να αξιοποιήσουν. Τρανά παραδείγματα στην περιοχή μας η παιδική χαρά στην Ροϊκού και ο λόφος Λαμπράκη». 

Μάλιστα, αναφέρουν πως «ανάπλαση του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων ήταν και η συγκεκριμένη παιδική χαρά, πολυδιαφημισμένη μάλιστα, για την οποία όμως δεν πάρθηκε κανένα μέτρο συντήρησης και ασφάλειας για να αποφεύγονται τέτοια ατυχήματα».

Τονίζουν πως αντίστοιχη επικινδυνότητα υπάρχει και στα σχολεία, με ταβάνια να «φουσκώνουν» από τη βροχή, σωλήνες να σπάνε, και άλλα γεγονότα που αναστατώνουν καθημερινά γονείς και μαθητές και επισημαίνουν ότι «αυτή η κατάσταση δεν έχει προκύψει τυχαία, ούτε και αφορά κάποια μεμονωμένα περιστατικά. 

Προκύπτει από την συνειδητή επιλογή όλων των κυβερνήσεων και της δημοτικής Αρχής της Αθήνας να υποχρηματοδοτούν τις σχετικές δημοτικές υπηρεσίες ελέγχου και συντήρησης, γιατί τις θεωρούν περιττό κόστος, πολυτέλεια».

Έτσι, συνεχίζουν, με αυτή τη λογική, «η ανακατασκευή, ο εκσυγχρονισμός, ο έλεγχος, η συντήρηση των υποδομών του Δήμου δίνεται σε εργολάβους, με την ευθύνη για ό,τι συμβεί να αναζητείται αφού έχει συμβεί το ατύχημα, και με όλους τους εμπλεκόμενους τελικά να "νίπτουν τας χείρας τους".

Όπως ακριβώς έγινε και με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καταρρίπτονται με πάταγο τα επιχειρήματα περί "συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα" που υποτίθεται θα "εξυγιάνουν" το δημόσιο, θα αποτελούν "τον πυλώνα των αλλαγών που χρειάζεται η πόλη" όπως περήφανα δήλωνε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης σε μία από τις φιέστες των διαφόρων προγραμμάτων συνεργασίας του Δήμου με επιχειρήσεις».

Καταλήγοντας καλούν τους κατοίκους της περιοχής αλλά και όλο το λαό της Αθήνας να παλέψει για σύγχρονες υποδομές που να είναι σε θέση να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας και απαιτούν να γίνουν άμεσα όλα τα απαραίτητα έργα επιδιόρθωσης και συντήρησης στην συγκεκριμένη παιδική χαρά καθώς επίσης και να γίνεται συστηματικός έλεγχος ασφάλειας των παιδικών χαρών και των σχολείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και του κράτους.

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom