Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 3 - 2 τον Παναιτωλικό κι ανάσανε (φωτο)


Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχτηκε απόψε στους Ζωσιμάδες τον Παναιτωλικό στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των playouts του πρωταθλήματος της Super League σ' ένα ματς που και οι δύο ήθελαν τη νίκη ή τουλάχιστον να μην χάσουν, νικητής αναδείχθηκε ο ΠΑΣ με 3 - 2...

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε 12 συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη και έτσι ήταν στην 11η θέση με 24 πόντους μόλις στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ ο Παναιτωλικός ήταν στην 9η θέση με 29 βαθμούς και τρεις ήττες στους τρεις αγώνες των playouts.

Σε δυσκολότερη θέση ήταν οι γηπεδούχοι που καίγονταν για βαθμούς και τους πήραν τελικά, αλλά και οι φιλοξενούμενοι ήθελαν κάτι να πάρουν απ' αυτό το παιχνίδι για να μην μπλέξουν σε περιπέτιες, όμως και πάλι δεν τα κατάφεραν κι απογοήτευσαν για μία ακόμα φορά, βάζοντας υποψηφιότητα για υποβιβασμό!!!

Πιο δυνατά μπήκε ο ΠΑΣ στο παιχνίδι, αλλά ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με τους Ξενιτίδη στο 5' και Κολοβό στο 6'...

Στο 8' η πρώτη καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ: Ο Ροσέρο έστρωσε την μπάλα στον Παμλίδη, ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση στα όρια της περιοχής, με τον τερματοφύλακα να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα... και ξανά στο 12' ο Παμλίδης τροφοδότησε ωραία τον Τζίνο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή του Παναιτωλικού, έκανε το πλασέ, αλλά στα χέρια του Ανέστη.

Στο 14' ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε το σκορ: Ενα εξαιρετικό γκολ από τον Παμλίδη, ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής, μετά το στρώσιμο της μπάλας από τον Ροσέρο και έγραψε το 1 - 0.

Στο 24' ο Παναιτωλικός ισοφάρισε με εξαιρετικό τρόπο: Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε το λάθος, με τον Ξενιτίδη να αποκτάει την κατοχή της μπάλας, να γυρίζει στον Χουάνπι, ο οποίος με ωραία εκτέλεση εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1 - 1.

Στο 28' καλή φάση για τον Παναιτωλικό από λάθος: Μπαλιά Χουάνπι, στραβοκλωτσιά στην άμυνα του ΠΑΣ... με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει!

Στο 39' μεγάλη χαμένη ευκαιρία από τον Παμλίδη που σούταρε άουτ μετά από μεταβίβαση του Μορεϊρα.

Ημίχρονο στα Γιάννενα με τις δύο ομάδες ισόπαλες και σκορ 1 - 1.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με τις δύο ομάδες να ψάχνουν από την αρχή το γκλολ με σουτ των Καρέλη στο 46' και Μορέϊρα στο 51' ....

Και στο 56' ο Παναιτωλικός βρήκε δίχτυα: Ο Χουάνπι εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά γεμίζοντας προς την περιοχή. Ο Καρέλης κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, άπλωσε το πόδι του και με προβολή βρήκε δίχτυα για το 1 - 2.

Στο 60 ο ΠΑΣ πήρε πέναλτι: Σύμφωνα με τον διαιτητή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μλάντεν και έδειξε την άσπρη βούλα.

Στο 62' η ισοφάριση για τον ΠΑΣ: Ο Εραμούσπε που εκτέλεσε το πέναλτι δεν νίκησε τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού που απέκρουσε, μάλιστα ο Ανέστης απέκρουσε κι ένα νέο σουτ από τα αριστερά, η όμως μπάλα έφτασε στον Παμλίδη, ο οποίος με τη δεύτερη προσπάθεια και με εξαιρετικό σουτ, την έστειλε στα δίχτυα για το 2 - 2.

Στο 74' δοκάρι για τους γηπεδούχους: Μετά την εκτέλεση κόρνερ, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν, η μπάλα έφτασε στον Εραμούσπε, ο οποίος έκανε το σουτ αριστερά της περιοχής, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ...

Στο 76' νέο πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ: Ο διαιτητής ειδοποιήθηκε από το VAR να τσεκάρει μία φάση για χέρι του Μάρτενσον στην περιοχή κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης κόρνερ. Αφού το είδε, έδειξε πέναλτι.

Στο 78' τρίτο γκολ ο ΠΑΣ: Αυτή τη φορά ο Εραμούσπε ήταν εύστοχος και έκανε την ανατροπή στην ανατροπή πετυχαίνοντας το 9ο του γκολ γράφοντας το 3 - 2.

Στο 83' ο Ντουάρτε έκανε το σουτ με καλές προϋποθέσεις μέσα από την περιοχή, αλλά αστόχησε. 

Μεγάλη νίκη 3 - 2 με ανατροπή για τον ΠΑΣ Γιάννινα που ανάσανε βαθμολογικά, ενώ αντίθετα ο Παναιτωλικός απογοήτευσε  και σήμερα τους οπαδούς του και πλέον προβληματίζει σοβάρα με το τι θα κάνει στα τρία παιχνίδια που απομένουν αφού πλέον η διαφορά μειώθηκε στους τρεις βαθμούς από την Λαμία που έφτασε στους 26, στους 4 από τον Ιωνικό που ανέβηκε στους 25 και στους 6 από τον Λεβαδειακό που πλέον έχει 23 βαθμούς....


*Στο 68' ντεμπύντο για τον νεαρό Αναστασόπουλο του Παναιτωλικού, ο οποίος στο 69' πήγε και δυνατά πάνω στον Ροσέρο με αποτέλεσμα να δεί την κίτρινη κάρτα.

Η φανέλα με το όνομα Δημήτρης που σήκωσαν οι παίκτες τους ΠΑΣ Γιάννινα μετά το γκολ του Παμλίδη, αφιερωμένη στον οπαδό των Ηπειρωτών που νοσηλεύεται μετά το άγριο οπαδικό επεισόδιο στα Γιάννινα!Στην εξέδρα υπήρχε και πανό που έγραφε "Δημήτρη γερά στο πέταλο ξανά".

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Τσιντώτας, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πήλιος, Ροσέρο(87' Μπορταγκαράι), Γκίνο, Λιάσος(51' Μπιλμπάο), Μορέιρα(82' Τζήμας), Μπάλαν, Παμλίδης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Μλάντεν, Στάγιτς(68' λ.τ. Αναστασόπουλος), Ντίας, Μάρτενσον(85' Σενγκέλια), Ξενιτίδης(71' Ντουάρτε), Κολοβός(84' Μπουζούκης), Χουάνπι(85' Πέδρο), Καρέλης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom