Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Μυστήριο οι συνθήκες θανάτου της 18χρονης Ιταλίδας βολεϊμπολίστριας Τζούλια Ιτούμα (βίντεο)


Στο πένθος έχει βυθιστεί το ιταλικό βόλεϊ καθώς η 18χρονη αθλήτρια, Τζούλια Ιτούμα βρέθηκε νεκρή μπροστά από το ξενοδοχείο που διέμενε με την ομάδα της στην Κωνσταντινούπολη περίπου στις 5:30 το πρωί της Πέμπτης (13/4).

Η Νοβάρα που αγωνιζόταν η Ιτούμα βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο του επαναληπτικού ημιτελικού του Champions League με την Εξατσίμπασι. Η ιταλική ομάδα είχε πάει να υπερασπιστεί το 3-2 του πρώτου αγώνα ωστόσο ηττήθηκε με 3-0 με αποτέλεσμα η Εξατσίμπασι να βρεθεί στον τελικό. Η Ιτούμα είχε μπει ως αλλαγή στα τρία σετ έχοντας 2 πόντους (2/3 επιθέσεις).

Μετά την ήττα η αποστολή της ιταλικής ομάδας έφτασε στο ξενοδοχείο, όπου η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές της Τζούλια Ιτούμα προτού βρεθεί νεκρή από την αστυνομία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης της Ιταλίας της Rai, «η αιτία θανάτου της νεαρής αθλήτριας δεν είναι ξεκάθαρη, ωστόσο η αυτοκτονία δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για αυτοκτονία της νεαρής αθλήτριας ωστόσο κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς το σώμα της 18χρονης έχει σταλεί για νεκροψία στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η αστυνομία

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας ενισχύει πάντως το σενάριο της αυτοκτονίας, καθώς δείχνουν τη 18χρονη αθλήτρια να περιφέρεται στον διάδρομο του ξενοδοχείου περπατώντας μόνη της πολύ αργά και στη συνέχεια να κάθεται στο πάτωμα με το πρόσωπό της πάνω στα πόδια της.

Όλο αυτό συνέβη για περίπου μιάμιση ώρα από τις 22:30 μέχρι τις 23:50, στη συνέχεια η 18χρονη κοίταξε για λίγο το κινητό της και μπήκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε στον 6ο όροφο και στη συνέχεια βρέθηκε νεκρή.

Εικάζεται πως η 18χρονη έκανε «βουτιά» θανάτου από το παράθυρο του 6ου ορόφου. Η συγκάτοικός της Τζούλια Βαρέλα, δεν αντιλήφθηκε τίποτα και ξύπνησε το πρωί από την αστυνομία, η οποία την ενημέρωσε πως η 18χρνονη εντοπίστηκε νεκρή και δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί.

Ποια ήταν η Τζούλια Ιτούμα

Η Τζούλια Ιτούμα είχε γεννηθεί στις 4 Οκτωβρίου 2004 στο Μιλάνο από Νιγηριανούς γονείς και θεωρούνταν από τα νέα μεγάλα ανερχόμενα αστέρια του ιταλικού βόλεϊ.

Πριν από λίγους μήνες ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης με την Ιταλία κάτω των 19 σημειώνοντας 21 πόντους στον τελικό απέναντι στη Σερβία, και είχε αναδειχθεί MVP.

Ένα χρόνο νωρίτερα είχε αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια u18 με την Ιταλία.

Με ύψος 1.92 η νεαρή ακραία είχε αποκτηθεί από τη Νοβάρα το περασμένο καλοκαίρι και θεωρούνταν ένα από τα μεγάλα ανερχόμενα αστέρια.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom