Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

ΕΦΚΑ: Έβγαλε σύνταξη 12,50 ευρώ σε καρκινοπαθή με 35 χρόνια υπηρεσίας (βίντεο)

Κραυγή απόγνωσης από καθηγητή Μαθηματικών πρώην υπάλληλο του υπουργείου Παιδείας

Τα golden boys του ΕΦΚΑ έκαναν το θαύμα τους και οδήγησαν σε απόγνωση έναν συνταξιούχο καθώς από τη σύνταξη των 1.027,68 ευρώ του καταβάλλονται 12,50 ευρώ το μήνα. Ο συνταξιούχος του δημοσίου, που είναι και καρκινοπαθής, έκανε τη σχετική καταγγελία στο Open, παρουσιάζοντας και τα σχετικά έγγραφα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η σύνταξη που εκδόθηκε προέβλεπε ότι θα έπαιρνε εθνική σύνταξη 413,76 ευρώ, ανταποδοτική σύνταξη 613,92 ευρώ και  σύνολο μικτών αποδοχών 1.027,68 ευρώ. Όπως καταγγέλλει, όμως, ο συνταξιούχος εδώ και δύο μήνες παίρνει σύνταξη 12,50 ευρώ.

Το πρόβλημα είναι ότι ο υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας επέλεξε τον Σεπτέμβριο του 2021 να βγει στην σύνταξη κάνοντας αίτηση εξαγοράς του υπολοίπου χρόνου μέχρι την συμπλήρωση των 35, δηλαδή 4 χρόνια και 3 μήνες.

Ο ΕΦΚΑ, επέλεξε να κάνει παρακράτηση του μεγαλύτερου μέρους της σύνταξης για την εξαγορά των πλασματικών χρόνων με αποτέλεσμα το τελικό ποσό με το οποίο καλείται να επιβιώσει να είναι 12,50 ευρώ το μήνα.

Ο συνταξιούχος στην επιστολή του ζητά να μάθει εάν έχουν το δικαίωμα να παρακρατούν τόσο μεγάλο ποσό για την εξαγορά των πλασματικών χρόνων και εάν μπορεί να διορθωθεί.

«Καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνει η αποπληρωμή του ποσού που χρωστάω αλλά αυτό να γίνει σε κάποιο βάθος χρόνου, για να μπορώ να επιβιώσω. Μπορώ να ζήσω εγώ με 12,50 ευρώ το μήνα;», αναρωτιέται ο συνταξιούχος του δημοσίου, ο οποίος, μάλιστα από τον Δεκέμβριο του 2021 αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα υγείας καθώς δίνει αγώνα χτυπημένος από τον καρκίνο.

https://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom