Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Πάρος: Απίστευτες εικόνες μετά τον καθαρισμό του βυθού! (φωτο)


Δεν χωράει ανθρώπινος νους πόσα και τι αντικείμενα συνέλεξαν οι εθελοντές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Aegean Rebreath σε δράση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου με στόχο τον καθαρισμό του βυθού στην περιοχή Βίντζι της Παροικίας.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και αποτελούν γροθιά στο στομάχι καθώς αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της ασυνειδησίας μας να ξεφορτωνόμαστε οτιδήποτε θεωρούμε άχρηστο στη θάλασσα ρυπαίνοντάς την αλόγιστα, θέτοντας σε κίνδυνο τη θαλάσσια ζωή αλλά και τον εαυτό μας αφού ρυπογόνες ουσίες μέσω της τροφικής αλυσίδας καταλήγουν στο πιάτο μας.

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε παρόμοια δράση στη Νάουσα κι εκεί το αποτέλεσμα ήταν επίσης αποκαρδιωτικό.

Σημειώνεται ότι με την Aegean Rebreath που εργάζεται για την απορρύπανση των ακτών και των βυθών και την αποκατάσταση της ισορροπίας της θαλάσσιας ζωής, δεν συλλέγονται απλώς τα απορριπτόμενα αντικείμενα αλλά ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται στη λογική της κυκλικής οικονομίας και της σύγχρονης οικολογικής αντίληψης.

Με τις δράσεις καθαρισμού, δίνει ανάσα στους βυθούς του Αιγαίου καθώς καθαρές και υγιείς θάλασσες σημαίνουν υγεία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και διατήρηση του ανεκτίμητου πλούτου του για την επιβίωση και υγεία και του ανθρώπινου είδους.

https://parianostypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: