Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Νοσοκομείο Ρίου: Απολύθηκε ο γιατρός που κατηγορείται για ασέλγεια σε βρέφος - Παρέμβαση του υπ. Υγείας


Νέα εξελιξη σε σχέση με τον πατρινό γιατρό ο οποίος κατηγορείται από την πρώην σύζυγό του για ασέλγεια σε βάρος του παιδιού τους, όταν ήταν βρέφος.

Το υπουργείο έδωσε εντολή να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και να πράξει τα δέοντα. Έτσι το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ρίου προέβη στην διακοπή της σύμβασης με τον εν λόγω γιατρό, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και κατηγορεί την πρώην γυναίκα του για σκευωρία.

Από το υπουργείο δίνονται οι εξής πληροφορίες: Αναφορικά με την υπόθεση του παιδιάτρου, επικουρικού ιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών που παραπέμφθηκε για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκου και δεν διεκόπη η σύμβαση του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε να ενημερωθεί από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Μπάκο. 

Από την ενημέρωση προέκυψε ότι παρά την παραπομπή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το ΔΣ απέρριψε την πρόταση του αναπληρωτή διοικητή για λύση της σύμβασης για σπουδαίο λόγο.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή τη σύγκληση εκ νέου του ΔΣ και τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία, άλλα συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα.

Το ΔΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο ιατρό. 

Παράλληλα ο υπουργός ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ για να σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση.

https://pelop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom