Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Στο βήμα του μάρτυρα οι γιατροί της Ιωάννας (βίντεο)


Με τις καταθέσεις των γιατρών της Ιωάννας Παλιοσπύρου συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της 37χρονης Έφης Κακαράτζουλα για την δολοφονική επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της πρώτης τον Μάιο του 2020.

Στο βήμα του μάρτυρα θα ανέβουν οι επιστήμονες που ανέλαβαν, ο καθένας με βάση του αντικείμενό του, να σώσουν το θύμα. Μεταξύ αυτών και η Διευθύντρια της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής του Θριασίου Νοσοκομείου, Μαρία Καλοφώνου, παρούσα από την πρώτη ημέρα της δίκης στο δικαστήριο.

Η γιατρός, που έχει αναφερθεί σε δηλώσεις της στην μάσκα που είναι αναγκασμένη να φορά η Ιωάννα επί πολλές ώρες την ημέρα για να πιέζονται οι ουλές στο πρόσωπο της, θα δώσει την πλήρη εικόνα για την κατάσταση που ήταν η 36χρονη και για τους κινδύνους που ακόμη αντιμετωπίζει.

Το δικαστήριο θα ακούσει τους γιατρούς, ως οι πλέον ειδικοί που επί σειρά μηνών ανήκουν στην ομάδα, όπως οι οφθαλμίατροι που έδωσαν μάχη για να μην χαθεί η όραση της γυναίκας , που θα μπορέσουν έγκυρα και αξιόπιστα να τοποθετηθούν για το πιο κρίσιμο ζήτημα που θα απασχολήσει τους δικαστές.

Οι επιστήμονες αναμένεται να στοιχειοθετήσουν την πραγματική βούληση, που είχε η κατηγορουμένη όταν έστησε καρτέρι στην ασθενή τους με μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού, αναδεικνύοντας την κατάσταση που αντιμετώπισαν.

Παράλληλα, η Πολιτική Αγωγή αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου όσον αφορά την κλήτευση δύο μαρτύρων που αιτήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση, πρόσωπα που κατά τους συνηγόρους της Ιωάννας είναι κρίσιμα για την υπόθεση καθώς ενδεχομένως φωτίσουν περισσότερο την ψυχοσύνθεση της κατηγορουμένης.

Η υπεράσπιση επιθυμεί να καταδειχθεί «η εμμονή» της κατηγορουμένης με την Ιωάννα, αλλά και να εξεταστεί το ενδεχόμενο, η δράστις να είχε βοήθεια πριν και μετά την επίθεση την οποία φαίνεται να προετοίμαζε πολύ καιρό πριν.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση θύτης και θύμα βρέθηκαν για πρώτη φορά ενώπιος ενωπίω. «Ντρέπεσαι καθόλου;» αναρωτήθηκε ρητορικά η Ιωάννα μετά την συγκλονιστική κατάθεσή της, ενώ νωρίτερα, μέσα στην δικαστική αίθοιυσα, η κατηγορούμενη ήταν προκλητική υποστηρίζοντας πως η πρώτη γνωρίζει το λόγο της εγκληματικής ενέργειας.

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom