Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Θεσ/κη: Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις του ΑΠΘ για σήμερα και αύριο - Ακυρώθηκε και η μαθητική παρέλαση

Λόγω πένθους για την εκδημία της Φώφης Γεννηματά

Στην ακύρωση των εκδηλώσεων που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα 26 και αύριο 27 Οκτωβρίου, σε ένδειξη πένθους για την απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, προχώρησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ματαιώνεται η εκδήλωση για τον επίσημο εορτασμό της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου, της 109ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του ’40, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021, στις 18.30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Επίσης, αναβάλλονται τα εγκαίνια του αρχείου του Ντίνου Χριστιανόπουλου που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν αύριο Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, στις 12.00, στο Επιστημονικό Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΑΠΘ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακυρώθηκε και η μαθητική παρέλαση

Ακυρώνεται και η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, λόγω της ημέρας πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός για την εκδημία της Φώφης Γεννηματά.

Τη σχετική απόφαση υπογράφει η υπηρεσιακή γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Γεωργία Βαλατσού.

Οι μαθητικές παρελάσεις στην υπόλοιπη χώρα, καθώς και η στρατιωτική παρέλαση, την επόμενη μέρα, ανήμερα της εθνικής εορτής, θα πραγματοποιηθούν κανονικά, σύμφωνα με την απόφαση της οικείας Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom