Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

«Λαοθάλασσα» στην πλατεία Συντάγματος: Ενώθηκαν οι πορείες εκπαιδευτικών και μαθητών (φωτο & βίντεο)


Τα δύο «ανθρώπινα ποτάμια» που πλημμύρισαν νωρίτερα τους δρόμους της Αθήνας, η μεγαλειώδης μαθητική πορεία από τα Προπύλαια και η συγκλονιστική πορεία των εκπαιδευτικών από το Εφετείο, ενώθηκαν πριν λίγο στην πλατεία Συντάγματος, δημιουργώντας μία «λαοθάλασσα».

Το σύνθημα «Μαθητές καθηγητές ενωμένοι νικητές» ήχησε δυνατά τη στιγμή που οι δύο πορείες ενώθηκαν, ενώ η πλατεία φωτίστηκε από τα βεγγαλικά που άναψαν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Μαζί με τις πορείες, ενώθηκαν και τα αιτήματα για κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων, για ένα δωρεάν, σύγχρονο, δημόσιο σχολείο, που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, για εκπαιδευτικούς «όρθιους», πραγματικούς παιδαγωγούς και όχι σκυμμένους, απλούς διεκπεραιωτές των αντιλαϊκών πολιτικών.

Με χιλιάδες νεανικά πρόσωπα έχουν πλημμυρίσει αυτή την ώρα οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, καθώς η μεγαλειώδης μαθητική συγκέντρωση νωρίτερα στα Προπύλαια, συνεχίζεται αυτή την ώρα με μία ιδιαίτερα μαζική, μαχητική πορεία.

Με το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας που αναγράφει «Απροστάτευτοι σε ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο; Ούτε να το σκέφτεστε!» στην κεφαλή, και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Όχι στην παιδεία, για λίγους κι εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς» και «Δώστε λεφτά για την παιδεία κι όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», οι μαθητές πορεύονται αυτή την ώρα προς την πλατεία Συντάγματος.

Ένα ατέλειωτο «ανθρώπινο ποτάμι» η πορεία με κατεύθυνση το Σύνταγμα

Με μία τεράστια πορεία, που μοιάζει με ένα ατέλειωτο ανθρώπινο ποτάμι, συνεχίζεται αυτή την ώρα η μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της Αθήνας, που νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Εφετείο.

Με το πανό των συλλόγων που αναφέρει τα λόγια του Δημήτρη Γληνού «Ο δάσκαλος που θα υποχρεωθεί να καταπνίξει τη σκέψη του, θα γίνει διπλά σκλάβος ή θα καταντήσει ψυχικά ανήμπορος άνθρωπος, ανίκανος να μορφώσει άλλους», οι εκπαιδευτικοί κατευθύνονται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα.

Με δυναμικό παλμό η μεγάλη συγκέντρωση των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών στο Ηράκλειο της Κρήτης

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom