Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Γιαννάκος: Πέθαναν 3 διασωληνωμένοι στην αναμονή για ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ (βίντεο)


Τον κώδωνα του κινδύνου για τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη «χτύπησε» για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Γιαννάκος, από τους 7 διασωληνωμένους ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονταν εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης οι τρεις πέθαναν σε απλή κλίνη covid-19, ενώ άλλοι τέσσερις παραμένουν στο ίδιο νοσοκομείο διασωληνωμένοι, αλλά εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

«Οι τρεις που κατέληξαν, αν ήταν στη ΜΕΘ, μπορεί να είχαν καλύτερη τύχη. Πέθαναν διασωληνωμένοι σε απλή κλινική κορονοϊού», τόνισε.

Στην αναμονή για ένα κρεβάτι ΜΕΘ βρίσκονται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, διασωληνωμένοι ασθενείς και σε άλλα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα σήμερα άλλοι τρεις διασωληνωμένοι νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ (ένας σε απλή κλίνη στην Πνευμονολογική κλινική και δύο στις χειρουργικές αίθουσες) στο «Παπανικολάου» και άλλοι έξι στο «Παπαγεωργίου», οι οποίοι νοσηλεύονται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Γιαννάκος: Η εικόνα που επικρατεί στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας

Επίσης ο κ. Γιαννάκος περιέγραψε την εικόνα που επικρατεί σήμερα στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, επισημαίνοντας πως λειτουργούν 75 κλίνες ΜΕΘ έναντι 193 που λειτουργούσαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2021 «και αυτό συμβαίνει λόγω των αναστολών εργασίας».

Και ζήτησε για ακόμη μία φορά την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα νοσοκομεία με δυο rapid test την εβδομάδα και τήρηση των μέτρων προστασίας, καθώς όπως είπε δεν είναι δυνατό να επιτρέπεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους συνοδούς ασθενών με ένα rapid test και να απαγορεύεται στους υγειονομικούς στους οποίους το τείχος ανοσίας έχει χτιστεί σε ποσοστό πλέον του 95%.

Ωστόσο υπογράμμισε τη σημασία του εμβολίου και της τρίτης δόσης, καθώς όπως είπε, όσοι εμβολιάστηκαν στις αρχές του έτους έχουν χαμηλούς τίτλους αντισωμάτων. Επίσης προέβλεψε πως «σιγά -σιγά θα δούμε να αυξάνονται τα ποσοστά εμβολιασμένων στις ΜΕΘ», αν και όπως τόνισε τα συμπτώματα σε όσους έχουν κάνουν το εμβόλιο είναι πιο ήπια.

Τέλος ο κ. Γιαννάκος εξέφρασε τον προβληματισμό του διότι δεν επιβλήθηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε άλλες ομάδες εργαζομένων όπως στους ιερείς οι οποίοι, όπως είπε, όχι μόνο έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό της τάξης του 30% αλλά κάνουν και κήρυγμα κατά του εμβολίου.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom