Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Ελλάδα 2021: Το «Επιτελικό κράτος» σε 9 φωτογραφίες και τα... βουλεβάρτα του Μπακογιάννη


Εννέα φωτογραφίες από την Ελλάδα του 2021.
Εννέα φωτογραφίες από τη «δράση» του «επιτελικού κράτους».
Χωρίς άλλα λόγια.


Και ο Μπακογιάννης θέλει… βουλεβάρτα


Προχθές, μια μέρα πριν η Αθήνα – και συνολικά η Αττική – βρεθεί αντιμέτωπη με την κακοκαιρία και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και υποδομών ο Κώστας Μπακογιάννης περιέγραφε ένα ακόμα «όραμα» του για την «ανάπλαση» της πρωτεύουσας.

Μετά την παταγώδη αποτυχία και γελοιοποίηση με τον «Μεγάλο Περίπατο» ο δήμαρχος Αθηναίων έχει βάλει… πλώρη για νέα «έργα», αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Κ. Μπακογιάννης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα περιέγραψε την «ανάπλαση» της Πανεπιστημίου: «Τα έργα στην Πανεπιστημίου θα αρχίσουν εντός του έτους και θα περιλαμβάνουν διαπλάττυνση των πεζοδρομίων και από τις δυο πλευρές, πολύ πράσινο και τη φύτευση 86 νέων ψηλών, μεγάλων πλατάνων». 

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την αίσθηση ενός αστικού βουλεβάρτου που θα είναι αντάξιο με τα αντίστοιχα που υπάρχουν σε πόλεις της Ευρώπης, στο Βερολίνο για παράδειγμα», είπε χαρακτηριστικά.

Για να αντιληφθούμε τι εννοεί ο κύριος δήμαρχος όταν μιλά για «αστικό βουλεβάρτο» ας έχουμε στο μυαλό μας ότι μιλάμε για έναν μεγάλο δρόμο – λεωφόρο (όπως η Πανεπιστημίου) με μεγάλα και φαρδιά πεζοδρόμια δεξιά και αριστερά, τα οποία θα έχουν δέντρα.

Η αλήθεια είναι, πάντως, για να κάνει πραγματικότητα το «βουλεβάρτο» ο …ονειροπόλος κύριος Μπακογιάννης θα έπρεπε πρώτα να εξασφαλίσει ότι στο οδόστρωμα δεν θα «βυθίζονται» περίπτερα (έχει γίνει αυτό στην Πανεπιστημίου), δεν θα «κολυμπάνε» λεωφορεία (όπως έγινε χθες στην Ποσειδώνος) και δεν θα «πέφτουν» σε τρύπες στην άσφαλτο (έγινε στη Θεσσαλονίκη σήμερα το πρωί).

Με λίγα λόγια: Κύριε Μπακογιάννη, τα «βουλεβάρτα» θέλουν ανάλογες στοιχειώδεις υποδομές στους δρόμους. Χρειάζονται, μεταξύ άλλων, και αντιπλημμυρικά έργα για να μην τα πάρει κι αυτά ο… «Μεγάλος Περίπατος» ή Περίγελος.

Καταλάβατε;

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom