Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Γεωργία - Ελλάδα 0 - 2 κι ελπίζει για το Μουντιάλ 2022 (βίντεο)


Μόνο τη νίκη ήθελε απόψε η Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Γεωργία, ώστε να μείνει «ζωντανή» στη διεκδίκηση της πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ και τα κατάφερε με δυσκολία να κερδίσει στο τέλος με 2 - 0.

Στο πρώτο ημίχρονο στο Μπατούμι, ούτε η Ελλάδα, ούτε η Γεωργία κατάφεραν να βρουν δίχτυα, αν και  η Εθνική μας είχε ευκαιρίες για γκολ, αλλά... Απ' την άλλη η Γεωργία ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στην κόντρα, όταν έβρισκε χώρους.


Στο 13' η Ελλάδα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε: Ο Μπουχαλάκης έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά,  ο Μπακασέτας έκανε το σουτ στην κίνηση και ο Λόρια έδιωξε πλάγια Ο Ανδρούτσος προσπάθησε να προλάβει και γύρισε στον Παυλίδη που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο, το VAR έδειξε ότι η μπάλα είχε περάσει την γραμμή του κόρνερ στην απόκρουση του Λόρια.

Στο 24' μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά με τον Λόρια να μπλοκάρει την μπάλα. Οι διεθνείς μας διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα  πέρασε τη γραμμή, η φάση εξετάστηκε στο VAR και ο διαιτητής έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι.

Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου η Ελλάδα πίεζε ψηλά στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσε να πατήσει στην περιοχή της Γεωργίας,ενώ δοκίμασε πολλές φορές με μακρινά σουτ να βρει το γκολ.Η Γεωργία κρατούσε στην άμυνα και γινόταν επικίνδυνη στην κόντρα.

Χωρίς γκολ τελείωσε το ημίχρονο και το δεύτερο ξεκίνησε με μία αλλαγή για την Εθνική μας,βγήκε ο Παυλίδης και μπήκε ο Πέλκας.

Η Ελλάδα έπαιζε πλέον χωρίς καθαρόαιμο σέντερ φορ ψάχνοντας εναγωνίως ένα γκολ, αλλά με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις.Είχε τη μπάλα,όμως δεν μπορούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, ενώ τα λεπτά κυλούσαν και το γκολ δεν έρχονταν....

Μετά το ημίωρο του δεύτερου μέρους ο προπονητής απέσυρε τον Μασούρα και πέρασε στον αγώνα τον Τζόλη σε μιά ακόμα προσπάθεια να ανοίξει την άμυνα των γηπεδούχων και να βρει το δρόμο για τα δίχτυα η Εθνική μας....

Στο 88' ο διαιτητής γύρισε τη φάση πίσω σε μία σέντρα απ' τα αριστερά. Ο Γκορμπελίτζε είχε σηκώσει το χέρι πάνω απ' το ύψος του ώμου, όταν βρήκε την μπάλα στη διεκδίκηση της. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR και δόθηκε το πέναλτι υπέρ της Ελλάδας.

Στο 90+1 ο Μπακασέτας ήταν άψογος στην εκτέλεση του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 96' δεύτερο γκολ από τον Πέλκα: Μετά από κλέψιμο σκάβοντας  έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ μάλιστα υπήρξε και κόντρα και 0 - 2!!!

Η Εθνική Ελλάδος νίκησε 2 - 0 χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο, αρκετά δύσκολα είναι η αλήθεια και ελπίζει ακόμα στο θαύμα....

Δυστυχώς και η Σουηδία νίκησε 3 - 0 το Κόσοβο και παραμένει 3 βαθμούς μπροστά από την Εθνική μας, οπότε η δεύτερη θέση στον όμιλό μας θα παιχτεί στην έδρα της στο μεταξύ μας παιχνίδι την Τρίτη...

Γεωργία: Λόρια, Κακαμπάτζε, Χοτσολάβα, Ντβάλι, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουράνια(92' Νταβιτασβίλι), Λομπιανίτζε(92' Κβιλιτάια), Τσακβεντάτζε(60' Γκβίλια), Κβαρατσκέλια, Μικαουτάντζε(60' Οκριασβίλι).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Σιώπης(85' Μάναταλος),Μπακασέτας, Μασούρας(78' Τζόλης), Παυλίδης(46' Πέλκας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom