Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Ηράκλειο: Η στεριά έγινε θάλασσα! - Απίστευτες εικόνες με εγκλωβισμένους οδηγούς σε πλημμυρισμένους δρόμους (βίντεο)


Δύσκολες ώρες στην Κρήτη που εξακολουθεί να πλήττεται από σφοδρές καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις. Έκκληση να αποφεύγεται η διέλευση από τον κόμβο της Νέας Αλικαρνασσού, στο Ηράκλειο απευθύνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Κλειστό έως τις 16.30 το αεροδρόμιο της πόλης!

Τα ορμητικά νερά ξεχύνονται και καλύπτουν τα πάντα. Σοβαρά προβλήματα στο Ηράκλειο από το πέρασμα της κακοκαιρίας…

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ύψους του νερού που κατεβαίνει δίπλα από την γέφυρα της Εθνικής (από το Αστυνομικό Μέγαρο) φτάνει τουλάχιστον το 1 μέτρο και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Υπήρξαν εγκλωβισμένοι οδηγοί σε οχήματα, ενώ δύσκολα είναι τα πράγματα και στην Εθνική οδό.


Τα προβλήματα παρουσιάζονται σχεδόν σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής και για το λόγο αυτό οι αρχές ζητούν περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες. Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από την περιοχή…

 

Τα προβλήματα στην Κρήτη

Μετά τις καταστροφές στις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση, τα ξημερώματα της Τρίτης, από το πρωί πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται σε μεγάλο τμήμα του Ηρακλείου. Κλειστή παρέμεινε το πρωί η παραλιακή λεωφόρος, αφού τα νερά είχαν μετατρέψει τον δρόμο σε λίμνη, ενώ από τις 12 το μεσημέρι κλειστός είναι και ο κόμβος της Νέας Αλικαρνασσού, όπου αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο νερό που ξεπερνάει τα 80 εκατοστά.

Κλειστή τα τελευταία λεπτά είναι και η λεωφόρος Ικάρου, στο τμήμα προς Αεροδρόμιο. Στην Ανάληψη Χερσονήσου, οικογένειες έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους λόγω του νερού, ενώ και στην περιοχή του Καρτερού, οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι.

 

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές φαινόμενο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου Γιώργος Τσικαλάς που κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, μέχρι να περάσει το φαινόμενο. «Θα υπάρξει πρόβλημα πολύ μεγάλο και οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους, για να μην έχουμε κάποια τραγική εξέλιξη» επισήμανε.

Λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων και τη διακοπή της κυκλοφορίας σε κάποια σημεία, σημειώνονται δυσκολίες στην κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως προς το Αεροδρόμιο ή ακόμη και πάνω στην εθνική οδό.

 

Αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την ολιγόωρη αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε από χθες το νησί της Κρήτης και από την οποία δημιουργήθηκαν προβλήματα στις υποδομές.

Συγκεκριμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το αεροδρόμιο Ηρακλείου θα παραμείνει προσωρινά κλειστό για τις επόμενες 4 ώρες, από τις 12:30 το μεσημέρι έως τις 16:30 το απόγευμα της 21/10/2020, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αερολιμένα και η ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom