Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Αρχίζει η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου: Έξι στο εδώλιο για θανατηφόρα σωματική βλάβη


Η ώρα απόδοσης ευθυνών για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου έφτασε. Σήμερα (21.10.2020) έχει προσδιοριστεί η έναρξη της δίκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας με έξι κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας τη κατηγορία της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Η δίκη ανοίγει αυλαία 25 μήνες μετά τον τραγικό θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, έξω από κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος, στην Ομόνοια.

Στο εδώλιο θα καθίσουν ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης που έχουν κατηγορηθεί για την υπόθεση εξαρχής καθώς και τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι κλήθηκαν στο πλαίσιο της ανάκρισης για δώσουν εξηγήσεις.

Η υπόθεση του θανάτου του 33χρονου ακτιβιστή έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς οι εικόνες του άγριου ξυλοδαρμού του αποτυπώθηκαν σε βίντεο αυτοπτών μαρτύρων που είδαν το «φως» της δημοσιότητας.

Υπό συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί, το θύμα βρέθηκε εγκλωβισμένος μέσα σε ένα κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας. Στα βίντεο αποτυπώνεται ο Ζακ Κωστόπουλος, που βρίσκεται στο εσωτερικό του κοσμηματοπωλείου,να προσπαθεί με τη βοήθεια ενός πυροσβεστήρα να σπάσει την πόρτα. Σε κατάσταση πανικού σκύβει μέσα στη βιτρίνα και με το κεφάλι του χτυπάει το τζάμι. 

Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ένας γείτονας, μεσίτης στο επάγγελμα, τον χτυπούν με κλωτσιές στο κεφάλι επί δέκα δευτερόλεπτα. Όταν ο 33χρονος βγαίνει στο πεζοδρόμιο ο κοσμηματοπώλης συνεχίζει να τον κλωτσάει στο κεφάλι.

Το θύμα είναι πεσμένο στο πεζοδρόμιο όταν φτάνουν οι πρώτοι αστυνομικοί και λίγο αργότερα τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ. Ένας διασώστης περιποιείται τα τραύματα του και του δένει με επίδεσμο το κεφάλι.

Εντελώς ξαφνικά ο 33χρονος με το πόδι του σπάει τη βιτρίνα, παίρνει ένα σπασμένο τζάμι και απειλεί τον τραυματιοφορέα και τους αστυνομικούς. Προσπαθεί να διαφύγει και ένας αστυνομικός τον χτυπάει με κλωτσιά στην πλάτη.

Λίγο πιο κάτω χάνει την ισορροπία του και πέφτει πάνω σε ένα τραπέζι που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο. Τότε δέχεται ακόμα ένα χτύπημα με γκλομπ από έναν αστυνομικό και πέφτει στο πεζοδρόμιο. 

Οι αστυνομικοί τού αποσπούν το κομμένο τζάμι και του περνούν χειροπέδες. Τον βάζουν στο φορείο, ενώ το σεντόνι έχει γεμίσει αίματα. Μεταφέρεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αλλά στη διαδρομή υποκύπτει στα τραύματά του.

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου έχει μηνύσει όλους όσοι ενεπλάκησαν λόγω αρμοδιότητας στις τελευταίες στιγμές του 33χρονου ακτιβιστή, ενώ έχει ζητήσει τη μετατροπή του κατηγορητηρίου στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom