Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Κλείνουν τη ΛΑΡΚΟ - Ολοι στους δρόμους: ΛΑΡΚΟ ανοιχτή - καμιά απόλυση


Απεργία το Σάββατο 17 Οκτώβρη και απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί, αποφάσισαν ομόφωνα τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στην κοινή τους συνεδρίαση που πραγματοποίησαν την Τρίτη στο χώρο του εργοστασίου της Λάρυμνας.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μέσα στο Οκτώβρη θα προχωρήσει στους διαγωνισμούς εκποίησης της ΛΑΡΚΟ χωρίς να δεσμεύεται για τη συνέχιση της λειτουργίας της και για τις θέσεις εργασίας – προχωράει στη δημιουργία “κοινωνικού ταμείου” για να απολύσει όλους τους εργαζόμενους — Η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ με την εικόνα που έχουν οι εργαζόμενοι σταματά το πολύ μέχρι τέλος του έτους.

Σήμερα Πέμπτη 15 Οκτώβρη, ψηφίζεται η τροπολογία της κυβέρνησης, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για ΛΑΡΚΟ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΠΑ Υποδομών, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στο ΤΑΙΠΕΔ να «τρέξει» τον διαγωνισμό για τα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στο Δημόσιο.

Μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ένταξη της ΛΑΡΚΟ σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης που ψηφίστηκε τον Φλεβάρη και ήταν κομμένη και ραμμένη στο να εξυπηρετήσει την εκποίηση της εταιρείας με fast track διαδικασίες, χωρίς τυχόν εμπλοκές και με ευνοϊκούς όρους και προϋποθέσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους, η κυβέρνηση έρχεται με τη νέα τροπολογία να «απλουστεύσει» περαιτέρω τις διαδικασίες και να διευκολύνει το ξεπούλημα και τη διάλυση της ΛΑΡΚΟ. Μια τροπολογία στην υπηρεσία του κυβερνητικού σχεδίου ξεπουλήματος .

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν. Σήμερα το πρωί τα Σωματεία εργαζομένων της επιχείρησης προχώρησαν σε κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΛΑΡΚΟ, στην Αθήνα στο Μαρούσι.

Παράλληλα απηύθυναν κάλεσμα συμπαράστασης και στήριξης της απεργίας και της συγκέντρωσης που πραγματοποιούν στις 11 το πρωί του Σαββάτου 17 Οκτώβρη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα.

Ταυτόχρονα με καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες σε χωριά της περιοχής, προσκλήσεις σε σωματεία και φορείς προετοιμάζουν την επιτυχία της κινητοποίησης, ενώ σύμφωνα και με την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους με νέα απεργιακή κινητοποίηση μέσα στον Οκτώβρη.

Δήλωση του Παναγιώτη Πολίτη, πρόεδρου του Συνδικάτου Συγκολλητών Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας από την σημερινή κατάληψη των γραφείων της ΛΑΡΚΟ:

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία, σύλλογοι και φορείς δηλώνουν μέσα από ανακοινώσεις τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και παράλληλα προετοιμάζουν την παρουσία τους στην απεργιακή συγκέντρωση, δρομολογώντας και λεωφορεία που αναμένεται να ξεκινήσουν το πρωί του Σαββάτου από την Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας.

Το Συνδικάτο Συγκολλητών Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας, με σημερινή Ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους να «το Σάββατο 17 Οκτωβρίου το πρωί να βουλιάξει η ΛΑΡΚΟ από την κοσμοπλημμύρα:

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom