Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Σαντορίνη: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για εξάρθρωση καρτέλ που «έριχνε» κοκαΐνη στο νησί - 3 συλλήψεις (φωτο)


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Σαντορίνη για την εξάρθρωση καρτέλ που έριχνε κόκα και άλλα ναρκωτικά στο νησί του ηφαιστείου.

Μέχρι στιγμής τα «λαγωνικά» του τμήματος Ασφαλείας Σαντορίνης με τη βοήθεια του Λιμενικού κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε τρία άτομα, να κάνουν εφόδους σε τουλάχιστον τρία σπίτια και να βρουν μισό κιλό κοκαΐνης σε «βράχο», σχεδόν 6 κιλά χασίς, ένα όπλο μάρκας Τοκάρεφ, 21 σφαίρες και ζυγαριές ακριβείας.

Φωτογραφία ντοκουμέντο των ναρκωτικών

Η επιχείρηση εξελίσσεται σε τρία επίπεδα με πρώτο την έφοδο πάνω στη συναλλαγή, δεύτερο επίπεδο τον εντοπισμό των χώρων- καβάντζα που έκρυβαν τα ναρκωτικά και τρίτον τον εντοπισμό όλων των ατόμων που συμμετείχαν στο καρτέλ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ασφάλεια Σαντορίνης, κατάφερε καίριο πλήγμα σε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στο κοσμοπολίτικο νησί ενώ δεν αποκλείουν και εκπλήξεις σε ό,τι έχει να κάνει με τα πρόσωπα μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης. 

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ένας Έλληνας, μια Ρωσίδα και ένας Αλβανός ενώ μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις.

https://www.protothema.gr/

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν στη Θήρα τρία άτομα για εμπλοκή τους σε υπόθεση διακίνησης σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, κατοχή πυροβόλου όπλου και αυτοσχέδιων βεγγαλικών.

Κατασχέθηκαν -512- γραμμ. κοκαΐνη, -5- κιλά & 886 γραμμ. κάνναβη, πιστόλι, -26- φυσίγγια, -2- ζυγαριές, -8- αυτοσχέδια βεγγαλικά και -8- κινητά τηλέφωνα.

Συνελήφθησαν χθες (10 Οκτωβρίου 2020) στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας με τη συνδρομή της Λιμενικής Αρχής Θήρας, δυο αλλοδαποί (άνδρας και γυναίκα) και ένας ημεδαπός κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για προμήθεια, κατοχή, αγορά, πώληση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι απότοκος ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα αστυνομικοί που διερευνούσαν υπόθεση ναρκωτικών εντόπισαν τους δυο άνδρες, επ’ αυτοφώρω, τη στιγμή που προέβαιναν σε μεταξύ τους αγοραπωλησία και τους ακινητοποίησαν.

Κατά τον επιτόπιο αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του ημεδαπού 33,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δύο «φιξάκια» κοκαΐνης, τα οποία μόλις είχε προμηθευτεί από τον αλλοδαπό έναντι του χρηματικού ποσού των 515 ευρώ.

Ταυτόχρονα στην κατοχή του αλλοδαπού άνδρα βρέθηκαν 2,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα «φιξάκι» κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 515 ευρώ.

Ακολούθησαν έρευνες όπου,παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν:

Α) Στην κατοικία που διέμενε ο ημεδαπός με την αλλοδαπή γυναικά 42,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 8 αυτοσχέδια βεγγαλικά.

Β) Στην κατοικία που διέμενε ο αλλοδαπός:

  • Κοκαΐνη βάρους 510 γραμμαρίων
  • Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 5 κιλών και 808 γραμμαρίων
  • Πιστόλι και 26 φυσίγγια πυροβόλου όπλου
  • 2 ζυγαριές ακριβείας

Σημειώνεται ότι, ο αλλοδαπός δράστης προκειμένου να παραπλανήσει τις έρευνες υπέδειξε στους αστυνομικούς δύο διαφορετικά σπίτια από αυτό στο οποίο διέμενε και χρησιμοποιούσε για την αποθήκευση των ναρκωτικών.

Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια μαζί με 8 κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων, κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom