Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Καταδικάστηκε για τρίτη φορά ο «Δράκος» της Ξάνθης - Ισόβια και 18 έτη στον δολοφόνο και βιαστή της Ζωής Δαλακλίδου


Ένοχος όπως και πρωτόδικα και στο Εφετείο κρίθηκε σήμερα ο δολοφόνος της Ζωής Δαλακλίδου από την Ξάνθη,Χρήστος Παπάζογλου,ο οποίος τα Χριστούγεννα του 2012 βίασε, κακοποίησε άγρια και στη συνέχεια έκαψε ζωντανή την 34χρονη γυναίκα.

Λίγους μήνες μετά την καταδίκη του από το Εφετείο ο Χρήστος Παπάζογλου κατέθεσε στον Άρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κομοτηνής, με την οποία καταδικάστηκε τον Απρίλιο του 2019 σε ισόβια συν 25 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, βιασμό και εμπρησμό,με σκοπό να "σπάσει" τα ισόβια.

Σήμερα ο Χρήστος Παπάζογλου κρίθηκε ξανά ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή ισοβίων και κάθειρξη 18 ετών (σε πρώτο και δεύτερο βαθμό είχαν επιβληθεί ισόβια και 25 χρόνια) για το βιασμό και τη δολοφονία της , 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, στις 27 Δεκεμβρίου του 2012 στην Ξάνθη. 

Η διαδικασία στην κατ’ αναίρεση δίκη υπήρξε σύντομη και η απόφαση ανακοινώθηκε μέσα σε ελάχιστες ώρες. 

Η άτυχη κοπέλα, που επέστρεφε από διασκέδαση στο σπίτι των γονιών της, έπεσε θύμα βιασμού από το δράστη στην πιλοτή της οικοδομής της οικογένειάς της στην Ξάνθη ενώ στη συνέχεια την περιέλουσε με βενζίνη και την έκαψε ζωντανή για να μην αφήσει ίχνη. 

Αυτό που συνεχίζει να προκαλεί σοκ είναι το ιατροδικαστικό πόρισμα για την αγριότητα του δράστη και τις τομές που προκάλεσε στο σώμα της άτυχης κοπέλας.

Έξω από τα Δικαστήρια, έλαβε χώρα συγκέντρωση συμπαράστασης από φοιτητές της ΕΑΑΚ και μέλη του «Coven-Απέναντι» κατά της έμφυλης βίας που ανήρτησαν πανό.

Δείτε την ανάρτηση του πατέρα του θύματος μία ημέρα πριν τη δίκη

Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό φάκελό μας για την φρικτή δολοφονία της Ζωής Δαλακλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom