Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Αφγανιστάν: 18 νεκροί από επίθεση σε εκπαιδευτικό κέντρο


Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που διαπράχθηκε το Σάββατο εναντίον εκπαιδευτικού κέντρου στην Καμπούλ. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η έκρηξη σημειώθηκε αργά το απόγευμα κοντά σε κέντρο επιμόρφωσης για φοιτητές, σε συνοικία στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Τάρεκ Αριάν.

«Ένας καμικάζι που ήθελε να εισέλθει σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο αναγνωρίστηκε από τους φρουρούς. Πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στον δρόμο που οδηγούσε στο κέντρο, προτού καταφέρει να μπει», εξήγησε ο αξιωματούχος.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 57 τραυματίστηκαν, είπε ο Αριάν, ο οποίος είχε προηγουμένως κάνει λόγο για 13 νεκρούς και 30 τραυματίες.

Σε μήνυμα που ανήρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε ότι ο δράστης «κατευθύνθηκε προς μία συγκέντρωση (…) στην Καμπούλ, όπου πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε στη ζώνη του».

Εργαζόμενος στο κέντρο επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στον χώρο στάθμευσης του κτιρίου. «Βρισκόμουν σε απόσταση 100 μέτρων από το κέντρο, όταν μια έκρηξη με έριξε στο έδαφος. Σηκώθηκε σκόνη και καπνός κάλυψε τα πάντα γύρω μου», περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλί Ρέζα, κάτοικος της συνοικίας, προσθέτοντας πως «όλα τα θύματα είναι φοιτητές που περίμεναν να μπουν» στο κτίριο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom